дайте предложения с какво да промия радиатора на бегачката отвътре и отвън че нещо при повече ръчка на топло време грее ако някой е ползвал такива добавки и препарати да пише или нов да взимам предварително мерси
Последна промяна от vladko_g40 на Чет 21 юни 2007 10:49, променено общо 1 път.
Koksan написа:E на ръчка в тия жеги си е ебало майката! Как да не загрее? А и сигурен ли си че термостата бачка добре?
термостата е чисто нов wahler значи проблема ми е като е много топло и оборотите са над 4000 особено но извънградско с над 170км/ч трудно сваля при повечко ръчка според мен радиатора не охлажда като хората
малко пояснения: радиатора ми се вижда много мръсен външно, та затова искам отвън да го почистя иначе вътре в охладителната система няма ръжда - антифриза си е син, но въпреки това мисля до промия системата с добавка
Добавка "Феном" или "Снап", едната руска, другата Хамериканска. Аз досега съм ползвал само "Феном", слагаш я, караш с нея определено време (колко точно пише на опаковката), развиваш най-ниската точка на охладителната система, тикаш в разширителния съд един маркуч и пускаш водата, палиш и то си върти водичката из мотора и измива всичката свинщина. После източваш, наливаш нов антифриз с дестилирана вода и си 6. Ама, ако имаш някоя запушена от боклуци дупка по радиатора може да се отвори от добавката.