Предимства на инверторен климатик
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предимства на инверторен климатик
Моля всеки който може да даде полезно инфо да го направи тук. Предстои ни (идната събота) покупка на климатик и ще се радваме на всякакви мнения.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
работи на променлива мощност спрямо условията ........ пести ток и пари
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%E5%ED
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%E5%ED
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
общо казано инвертора си има предимства и недостатъци!предимствата - икономия на ток по тих и безшумен по прецизна подръжка на температурата в помещението работа при ниски температури в режим на отопление до минус 15 градуса външна температура по дълъг живот на компресора!има един голям недостатък след години много скъпа подръжка смяна на компресор от 700лв. до 1000лв. нова платка към 300лв.!моят съвет е ако не ти трябва за отопление си купи обикновен климатик. за около 800лв. можеш да си купиш клас А или В те работят без проблеми в режим охлаждане при режим отопление се справят добре до минус 7 градуса под тази температура каквото дадат от себе си!
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
така инвертер или псевдо - инвертер ако взимаш Osaka Midea и тн до 1000 лв са не съвсем инверторни трябва да е правотоков за да е истински т.е. да харчи много и да топли/студи
ако не е за топлене си вземи Обикновен климатик пък било то Osaka или Midea
ако не е за топлене си вземи Обикновен климатик пък било то Osaka или Midea
Последна промяна от alexx на Чет 21 юни 2007 19:31, променено общо 1 път.
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alexx написа:така инвертер или псевдо - инвертер ако взимаш Osaka Midea и тн до 1000 лв са не съвсем инверторни трябва да е правотоков за да е истински т.е. да харчи много и да топли/студи
ако не е за топлене си вземи Обикновен климатик
аз съм с Осака Мидеа много добре се справя в един павилион със ламаринен покрив (представете си жегата 45-50 градуса той подържа 22 цял ден

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бре инверторен или не като си е марков няма грижи на топло и студено, иначе тия измислени марки дето ги пишете не се справят добре особено в големи помещения ...
За магазинче 3 на 3 примерно стават всички...
А компресорите не горят както пишете на 7 години, освен ако не са си дефектни или ги ползвате неправилно. Имам един GE на над 10 години непрекъсната работа и зиме и лете не е мръднал...
Един от първите климатици беше внасяни у нас...
Пък и не мисля че тука има някой който иска да се пенсионира с тоя климатик ...

Пък и не мисля че тука има някой който иска да се пенсионира с тоя климатик ...

Последна промяна от black` на Чет 21 юни 2007 21:46, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
black` написа:Бре инверторен или не като си е марков няма грижи на топло и студено, иначе тия измислени марки дето ги пишете не се справят добре особено в големи помещения ...За магазинче 3 на 3 примерно стават всички...
А компресорите не горят както пишете на 7 години, освен ако не са си дефектни или ги ползвате неправилно. Имам един GE на над 10 години непрекъсната работа и зиме и лете не е мръднал...
![]()
сещаш се че цената литва двойно нали...
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега в нашия бранш на тези клими и казваме стария метериал!тез новите нямат нищо общо с твоя като изчлючим японските сглобки но там цената е от 2000лв. нагоре!black` написа:Бре инверторен или не като си е марков няма грижи на топло и студено, иначе тия измислени марки дето ги пишете не се справят добре особено в големи помещения ...За магазинче 3 на 3 примерно стават всички...
А компресорите не горят както пишете на 7 години, освен ако не са си дефектни. Имам един GE на над 10 години непрекъсната работа и зиме и лете не е мръднал...
![]()
-
- Автомобил:
- Двигател:
titi28 написа:колега в нашия бранш на тези клими и казваме стария метериал!тез новите нямат нищо общо с твоя като изчлючим японските сглобки но там цената е от 2000лв. нагоре!black` написа:Бре инверторен или не като си е марков няма грижи на топло и студено, иначе тия измислени марки дето ги пишете не се справят добре особено в големи помещения ...За магазинче 3 на 3 примерно стават всички...
А компресорите не горят както пишете на 7 години, освен ако не са си дефектни. Имам един GE на над 10 години непрекъсната работа и зиме и лете не е мръднал...
![]()
Е кой е вашия бранш?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”