Възможно ли е да се сложат безпроблемно без да се сменя окачването. Питам че през повечето време си товаря колата сериозно
17ки на Г3?
- GTIteam
- Автомобил:
- Двигател:
17ки на Г3?
Предлагат ми хубави 17ки на прилична цена с 40 гуми и се чудя дали да ги вземам? Проблема е че според мене че като седнат отзад 2ма човека гумите ще опрат в калниците ( с нормално ГТИ окачване съм).
Възможно ли е да се сложат безпроблемно без да се сменя окачването. Питам че през повечето време си товаря колата сериозно
- SiEtE818
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди една седмица сложих 17"-те на брат ми от пасата да вида как ще е. Колата ми е голф 3 1.6 75 коня. Мислех ,че няма да може да отлепи с тия джанти , обаче разлика почти няма (тръгване и спиране)
Гумите са 215/45R17 и предните опираха леко при завой . Предполагам ,че с друг размер гуми всичко ще е О.К
Ако искаш виж как изглежда в "гараж"
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 17ки на Г3?
GTIteam написа:Предлагат ми хубави 17ки на прилична цена с 40 гуми и се чудя дали да ги вземам? Проблема е че според мене че като седнат отзад 2ма човека гумите ще опрат в калниците ( с нормално ГТИ окачване съм).
колега да не си се навил на S6 джантите, аз също много ги харесах и също събирам мнения по въпроса. Колко е допустимо да са широки ?
GTIteam написа:Предлагат ми хубави 17ки на прилична цена с 40 гуми и се чудя дали да ги вземам? Проблема е че според мене че като седнат отзад 2ма човека гумите ще опрат в калниците ( с нормално ГТИ окачване съм).
Колега щом си с нормалното окачване отзад има много голяма вероятност да опират (отпред е малко вероятно), но все пак зависи колко са широки джантите и гумите. Аз съм с гуми 205/50/15 и отзад когато е натоварена колата минават на около 1-2мм от веждата на калника, а тук говориме за 17-ки.
Колега щом си с нормалното окачване отзад има много голяма вероятност да опират (отпред е малко вероятно), но все пак зависи колко са широки джантите и гумите. Аз съм с гуми 205/50/15 и отзад когато е натоварена колата минават на около 1-2мм от веждата на калника, а тук говориме за 17-ки.[/quote]
и според мен с нормалното окачване ще опира
и според мен с нормалното окачване ще опира
- angel_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
viktorus написа:Колега от 5 години карам с 215/40/17 но съм със спортно окачване с 5 човека и багаж към морето не мръдна и с 1 сантиметър и дупките не влиаят но окачването.........и бъбреците!!!!!!!!!!!
Абсолютно прав е човека! Няма значение дали си с 13", 14", 15", 16" или 17" - всичко е въпрос на добро калиброване на гуми/джанти! Ако нямаш идея как става виж тук:
http://www.avtogumi.com/
- angel_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
madcap написа:аз съм сега със 16" и ми опират от всякаде, предните калници вече са . . .
иначе става, както каза със по ниски гуми и подготвени калници мисля че ще стане
Това е така, не защото си със 16"-ки, а защото гумите и/или джантите ти не са в размер