аларма и "комфорт" модул
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Колега какво искаш да постигнеш, да заключиш централното и да вдигнеш стъклата и ако има ел.шибидак да го затвориш ли?
Ако е така е лесно, доколкото си спомням централното и комфорта се управляват от един кабел който стига до патрона в шофьорската врата на патрона, за цвят не се сещам, на отключване е на друг пак във вратата. На схемата на алармата , на общия край на релетата се връзва управляващия сигнал (за да ги видиш кой, са я отвори) мисля че се управляваха с (+) на заключване намираш кой е кбела който е за комфорта от патрона, а на отключване "нормалния" от патрона и си ти.Предполагам че ще се наложи да се зададе време на заключване 3.5s. от алармата.
Ако е така е лесно, доколкото си спомням централното и комфорта се управляват от един кабел който стига до патрона в шофьорската врата на патрона, за цвят не се сещам, на отключване е на друг пак във вратата. На схемата на алармата , на общия край на релетата се връзва управляващия сигнал (за да ги видиш кой, са я отвори) мисля че се управляваха с (+) на заключване намираш кой е кбела който е за комфорта от патрона, а на отключване "нормалния" от патрона и си ти.Предполагам че ще се наложи да се зададе време на заключване 3.5s. от алармата.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Ами това трябва да е решението, като пробваш с какво се управлява централното вземи едно съпротивление 1ком, направи му два кабела и така подавай опитните + или - да не опаткаш нещо. А кабела който ти трябва е този който като задържиш ключа на заключване ти вдига стъклата от патрона.Провери каква ти е машинката във шофьрската врата, като заключиш от пътническата дали се заключва и тя.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вариант 1:
Ако колата има вграден комфорт модул /демек като задържиш ключа заключен се вдигат заключени/ - то тогава пускаш опцията дълго заключване която подава заключ около 12 сек, комфорта се "светка" ... ако разбира се имаш такава опция на рулармата
Вариант 2:
нямаш вграден комфорт модул..
по-сложно и ме мързи да обяснявам..
но идеята е това реле което прекъсва стартера.. да се направи двойно някакво, с нормално отворен -
ако не разрбра последното..отиди на майстор.
Ако колата има вграден комфорт модул /демек като задържиш ключа заключен се вдигат заключени/ - то тогава пускаш опцията дълго заключване която подава заключ около 12 сек, комфорта се "светка" ... ако разбира се имаш такава опция на рулармата
Вариант 2:
нямаш вграден комфорт модул..
по-сложно и ме мързи да обяснявам..
но идеята е това реле което прекъсва стартера.. да се направи двойно някакво, с нормално отворен -
ако не разрбра последното..отиди на майстор.
- pavko
- Автомобил:
- Двигател:
Polo-то се управлява по един кабел, мунус... Заключва с чиста маса, отключва със съпротивление 1 кило... Няма модул във вратата, кабела може да го изловиш още от жгуда към вратата. Кабела е син/ бял ако не се лъжа, отдавна не съм правил такова... лошото е че не виждам изход за управление на комфорт, имаш някакъв изход, който дава минус, но имам чувството че го подава при активиране на алармата за допълнителни датчици...
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
pavko написа:Очевидно няма изход за двигане на стъкла алармата. Може да се направи с модул при всяко заключване с алармата да ти вдигат стъклата, но аз лично не ти го препоръчвам. Всеки път като активираш алармата ще ти набива сигнал на комфорта и ще разчиташ на защитата на изключвателите на джамовете...
И как разбра, че няма , нали има изход за централно заключване.
въпрос на програмиране е да се подава сигнал за 4 секунди, който да затваря стъклата.
При мен , ако натисна копчето на алармата , колата само се заключва, но ако го задържа , се затварят стъклата.
Същото е и при отключване, ако задържа, се отварят.
Вземи ръководството за програмиране на алармата и ще разбереш колега.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”