:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Предна дясна спирачка на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kabura
Автомобил:
Двигател:

Предна дясна спирачка на Golf 3

Мнениеот kabura » Нед 01 юли 2007 16:37

Здравейте ... от известно време търся информация по един въпрос ... и най-накрая стигнах до форума на този сайт ... където предполагам, че сигурно ще намеря бързо отговора на въпроса ми.
Без да се бавя повече ще питам направо! :)
На голф-а предниспирачки са както знаем Дискове .. колицата е произведене през далечната '92 година .. и от как съм я вземал има едно такова ... "4укане" откъм предното дясно колело .. след оглед стигнах до извод-а 4е нещо по спирачната система скърца .. сега в тези топли дни при отворен прозорец ... е адски неприятно ... та така .. мисля, че и намерих проблема ... от времето една платисна, която придържа двата диска от горната им страна се е разхалбила ... питах в няколко магазина за такава но не намерих или не ме разбраха ...
Та има ли си някой на идея какво е това ... и какжо може да се направи ... не ми се иска да побългарявам работата и сам да си направя пластинката ... и да я сменя!:)
Благодаря предварително!:)

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Нед 01 юли 2007 16:55

нарича се 'монтажен комплект' ,продават се във всички реномирани магазини и не е скъп, 4 бр. за двете страни. Има и нещто друго. Хвани с едната ръка сп. апарат и виж дали се движи,ако е така погледни двата лимбосни болта на апарата,там също има гумени втулки. ако сложиш монтажния комплект пак ще има ефект

kabura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura » Нед 01 юли 2007 16:58

не няма ход на спирачния апарат .. само това скрибуцане ... абе то си е направо чукане на 2 метални елемента .. което никак не е хубаво!:)
Благодаря за информацията .. аз съм от малдите и все още не опитни шофьори! :)

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Нед 01 юли 2007 17:02

тогава и е нужен само монтажен комплект

Потребителски аватар
Kaparzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kaparzo » Нед 01 юли 2007 17:11

при мен го има този ход на спирачния апарат като го размърдам с ръка,а също и като карам по павета тропа мн. гадно.Свалих гумата но тези болтове нямат никакъв луфт и не разбрах от каде да го стегна

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Нед 01 юли 2007 17:20

ако има луфт от към болтовете спасение няма . Трябва да пригаждаш някакви оплатнения върху болтовете

Потребителски аватар
Kaparzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kaparzo » Нед 01 юли 2007 17:33

проблема е че болтовете нямат луфт,а апарата има и незнам от каде другаде може да се стегне

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 02 юли 2007 16:44

Kaparzo написа:проблема е че болтовете нямат луфт,а апарата има и незнам от каде другаде може да се стегне

Да има и оправията е 23лв на колело :wink:Колкото и да стягаш все тая- :arrow: вътре в тези гумени маншончета има едни втулки,които се разбиват и трябва да се подменят :wink: Ако не ги подмениш няма да имаш проблем,но тропането е ужасно :wink:
Такъв комплект се продава в маг. срещу Лагуната-авточасти Данко-тел-032/967495-звънкаш им и ако в момента го нямат до 30 мин.ще ти намерят :wink: Ще ти излезе 46лв за втулките и 4лв за пластинките-да не забравиш да смениш и тях :wink: ООООО :oops: сега видях,че си от Царево-потърси по магазите в твоя регион със сигурност ги имат тези ремонтни комплекти
:arrow:
kabura написа:не няма ход на спирачния апарат .. само това скрибуцане ... абе то си е направо чукане на 2 метални елемента .. което никак не е хубаво!:)
Благодаря за информацията .. аз съм от малдите и все още не опитни шофьори! :)

Относно тези пластинки след 1г.тормоз и тракане от същия магазин-Данко-си ги купих-4бр за двата диска-4лв на Делфи оригинални и съм много доволен от една седмица вече нямам тракане :wink: 100% имаш някоя счупена или липсваща пластинка и заради това ти тракат :wink:

Дано съм ви бил полезен :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 02 юли 2007 17:49

dxd написа:Такъв комплект се продава в маг. срещу Лагуната-авточасти Данко-тел-032/967495-звънкаш им и ако в момента го нямат до 30 мин.ще ти намерят :wink:

Да, бе Дончо, ама докат стигне до Пловдив колегата с тия тракащи спирачки и ще му се прище да продаде Голфа! :lol:
Но принципа е този, де!
Търсене по магазините му е майката!

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 12 юли 2007 19:08

Някой знае ли къде в София може да се намери този монтажен комплект? Ауто+???, Ауто Help???

Потребителски аватар
jvs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jvs » Чет 12 юли 2007 19:34

Разходи се по ул."Симеон" ще си намериш в почти всеки магазин ги има...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 12 юли 2007 19:44

Какъв монтажен комплект :lol: ?Ремонтен е комплекта,ей.То са на практика нови водачи на апаратите+пластинките за накладките.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 12 юли 2007 21:01

Колега, какъв е голфа точно - двигател, кубатура?
Предните спирачки на Г3 са няколко различни модела - има дискове с размери 239мм 256мм 280мм 288мм
Съобразно тях има различни типове спирачни апарати.
Искам да разбера ти с кои си. :roll:

kabura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura » Нед 15 юли 2007 23:28

Благодаря за наистина цялостно обобщените съвети!

Работата е там, че когато "Продавачюконсултантите" видят един начиещ във всякакво отношение автоманиак са в състояние да му прекършат всеки стрък надежда ... започвайки с разни приказки, че не било това не било онова .. и се стигне до някви доста високи цени! :)

Но сега когато знам какво търся ... вече има друго отношение! :)

Благодаря наистина много! :)

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 16 юли 2007 17:17

Взех си и се нарича монтажен комплект ;) Ремонтен комплек ми казаха че се водят втулките с там незнам още какво беше...
Та въпросното комплектче струва 5.50 и са телчета, а не пластинки както бяха мойте. Въпреки това паснаха и сега не тропа :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”