Здравейте,
При скорост над 100 км./час предницата на колата издава ужасен шум - бучи. Звукът е постоянен и не зависи от това дали съм на скорост или не. Също така леко заглъхва когато колата се движи нагоре по наклон и се усилва в завой. От гуми не е, защото различвам звука от гумите (благодарение на това че асфалта е различен на всеки километър от супер качествените ни пътища). Подозирам лагер на главина или може би лагери на диференциала. Идеи?
Бучене отпред?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Бучене отпред?
jgmec написа:........................ и се усилва в завой. ............................Идеи?
Лагер на пр.главина например

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При мен от лагер не бучи ама поскръцва в завой съвсем леко свирукане.
По повод изкачването има логика ако е лагер да намалее бученето защото натоварването на колата се измества ама от друга страна в баир се натоварва диференциала и ако бучи от него заради повишени луфтове тогава от натоварването се обират в по-голяма степен и бученето намалява.
Все пак предполагам лагери.
По повод изкачването има логика ако е лагер да намалее бученето защото натоварването на колата се измества ама от друга страна в баир се натоварва диференциала и ако бучи от него заради повишени луфтове тогава от натоварването се обират в по-голяма степен и бученето намалява.
Все пак предполагам лагери.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Характерно за лагера е че звука може да е доста разнообразен, зависимостта от наклон, завой, и т.н. може да е най-различна, не може да се определи дали е отляво или отдясно, и дори може да се чудиш да не е отзад.
При въртене на ръка на колелото не се усеща нищо, нито луфт нито нищо.
Единствения начин за тест е при работещ двигател и вдигнато на крик колело да се включи на 4-та или 5-та скорост. Естествено колата трябва да добре укрепена. Така може да се разбере от коя страна е, освен ако и двата са сдали разбира се.
Иначе причината са дребни язвички по леглото на лагера където ходят сачмите (те са 2 реда), като те могат да са на различни места, могат да са само на едната част от лагера, на различно разстояние една от друга и т.н., оттам и разнообразните ефекти.
Смяната е възможна и в домашни условия, но не е от лесните неща.
При въртене на ръка на колелото не се усеща нищо, нито луфт нито нищо.
Единствения начин за тест е при работещ двигател и вдигнато на крик колело да се включи на 4-та или 5-та скорост. Естествено колата трябва да добре укрепена. Така може да се разбере от коя страна е, освен ако и двата са сдали разбира се.

Иначе причината са дребни язвички по леглото на лагера където ходят сачмите (те са 2 реда), като те могат да са на различни места, могат да са само на едната част от лагера, на различно разстояние една от друга и т.н., оттам и разнообразните ефекти.
Смяната е възможна и в домашни условия, но не е от лесните неща.

-
- Автомобил:
- Двигател:
passatorro написа:странно е, че бучи над 100 км/ч, при мен лагерите си свиреха и на по-ниска скорост преди да ги сменя, но тях няма как да ги обърка човек...дано са само лагери все пак.
изключваш ли гърне да е заминало някое?
смених гърнетата наскоро а звука си го имаше отпреди, пък и не се променя като изключа от скорост

А и звука не е свирене а доста по басов
бучене
При мен освен бученето се появи и тропане(при лек десен завой).И аз тръгнах да сменям лагери,но се оказа тампон на двигателя(централния).
Re: бучене
Jivko73 написа:При мен освен бученето се появи и тропане(при лек десен завой).И аз тръгнах да сменям лагери,но се оказа тампон на двигателя(централния).
Ааа тампоните отпред на двигателя и този на скоростната кутия са сменени преди месец заедно със комплект съединител. Утре ще си каже ...