Помагайте!!!!!!!!!!!! Свири ми нещо около ремъка
- maf4o
- Автомобил:
- Двигател:
Помагайте!!!!!!!!!!!! Свири ми нещо около ремъка
Здравейте, имам проблеми с моето Поло. 92г, 1.1. Доколкото съм запознат няма ролка на ангренажния ремък, но нещо свири като загрее колата. Възможно ли е , да е от ролката горе на вала или е от друго. Водната помпа и ремъка са сменени преди 20 хил. км. Помагайте моля ви! Благодаря предварително!
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
звучи на износена водна помпа. щом започва да е по-шумна като загрее. но ако ти е само на 20 хил. - най-добрата проверка, откачаш ремъка на алтернатора, палиш и слушаш. ако пак вие - освен водна помпа и ролка (не знам дали имаш) няма какво друго да е. ако спре да вие - втулки на алтернатора сменяш и фърчиш 

- vladko_g40
- Контакти:
колега, имах предвид следното: когато ангренажния ремък е по натегнат когато колата загрее започва да се чува едно "виене" от разпределителния валlrlmodo написа:Ангренажен да свири - с тез зъби - нъц
Мое помпата да е - ма тя не мой я провери - обтяга ангренажа
Или ремъка на алтернатора
Или алтернатора

- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- buferato
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колега!Аз имам същият проблем с моето поло 1.0 1997г.Откакто смених ангрен.ремък,ролка се появи това виене както казваш ти.Смених и водната помпа но то си продължи.Нея я проверих преди да я сменя със слушалки-от там най-много се чуваше виенето!Уви обаче то продължи и след смяната и.Проверил съм и алтернатор и обтягащата ролка на ремъка на алтернатора-всичко е изправно(просто откачих ремъка)-виенето си продължава и както казваш ти при загрял двигател.Аз вече почвам да мисля също като колегата vladko_g40 че съм натегнал ремъка повече отколкото трябва затова мисля да го охлабя малко но не знам кога ще имам време.Ако установиш къде е проблема-пиши!Успех!!! 

- vladko_g40
- Контакти:
колеги, не казвам че при вас е такъв проблема, но при мен беше така - свиреше като загрееbuferato написа:Здрасти колега!Аз имам същият проблем с моето поло 1.0 1997г.Откакто смених ангрен.ремък,ролка се появи това виене както казваш ти.Смених и водната помпа но то си продължи.Нея я проверих преди да я сменя със слушалки-от там най-много се чуваше виенето!Уви обаче то продължи и след смяната и.Проверил съм и алтернатор и обтягащата ролка на ремъка на алтернатора-всичко е изправно(просто откачих ремъка)-виенето си продължава и както казваш ти при загрял двигател.Аз вече почвам да мисля също като колегата vladko_g40 че съм натегнал ремъка повече отколкото трябва затова мисля да го охлабя малко но не знам кога ще имам време.Ако установиш къде е проблема-пиши!Успех!!!

- vladko_g40
- Контакти:
от водната помпаmaf4o написа:а откаде го отхлаби????
сложно ли е?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”