Умрях на бензин...на газ рупа яко...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 08 юли 2007 11:44

chefito написа::shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

Цяла нощ будувам и мисля какво да правя и как да завлеча колата на майстор че газовото прецкано и на бенз не върви и слизам нервен пред блока. ВЪРТЯ КЛЮЧА и О НЕБЕСА ТЯ Е ЖИВА!!!!! Запали на половин оборот на бензин....е тука вече съм шах и мат... :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

Смени бенз.филтър,ако не си го сменял и давай газ.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 08 юли 2007 12:15

На мен ми изпатка помпата и сега карам само на газ :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 08 юли 2007 19:06

dxd написа:Сигурно си е бил задавил на бензин и затова не е искала да запали :wink: Покарай така и ако не ти го прави тоя номер значи си Ок :wink:

помислих си го и аз, но с малкото останала газ няколко пъти превключвах да поработва... :shock

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 08 юли 2007 21:15

Сега как е работи ли на бенц-ако не и сменял филтъра/бензиновия/смени и го-13-14лв,пази помпата,че си е цифра :idea:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 09 юли 2007 7:17

бенз филтъра е на 9 000км, но честно да си кажа в резервоара не знам какво става...каква е процедурата по изчистването му?

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 09 юли 2007 8:51

chefito написа:бенз филтъра е на 9 000км, но честно да си кажа в резервоара не знам какво става...каква е процедурата по изчистването му?

Вади се помпата и се сваля резервоара и се мие :arrow: За резервоара знам,че се сваля лесно и помпата се сваля лесно само виж от коя страна ти е Газовата-да не се налага като при мен да сваляш и нея/бутилката/,че са я сложили в/у отвора за помпата :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 11 юли 2007 11:12

dxd написа:
chefito написа:бенз филтъра е на 9 000км, но честно да си кажа в резервоара не знам какво става...каква е процедурата по изчистването му?

Вади се помпата и се сваля резервоара и се мие :arrow: За резервоара знам,че се сваля лесно и помпата се сваля лесно само виж от коя страна ти е Газовата-да не се налага като при мен да сваляш и нея/бутилката/,че са я сложили в/у отвора за помпата :lol:

точно отгоре е бутилката :)

иначе проблемите се обособиха вече: запали ли върви нон стоп...загася ли я за 10 ми и няма палене на бензин....като на газ през цялото време си върви без никакви проблеми...

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 11 юли 2007 14:24

chefito написа:
dxd написа:

точно отгоре е бутилката :)

иначе проблемите се обособиха вече: запали ли върви нон стоп...загася ли я за 10 ми и няма палене на бензин....като на газ през цялото време си върви без никакви проблеми...

Май е помпичката, може би като загрее и не сработва.
Joker да измисли стихче веднага!

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 11 юли 2007 18:10

как я сменяш директно газ-бензин или с междинка(като чакаш да изгори газта в карбуратора/инжекциона) ако дълго време не си карал на бензин требе да чакаш да подкачи при мене беше така , газ и веднаха бензин на празен ход(ако тръгне да гасне пак сменяш на газ), ако не намираш баир изкачваш го обръщаш колата засилваш сменяш на бензин до като си на скорост и чакаш да подкачи.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 11 юли 2007 18:36

Теодор написа:Пълно щастие няма :lol: неможе хем да ти е евтино като караш на газ хем и на бензин да е добре :wink:

Изобщо не съм съгласен.... :!:

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Сря 11 юли 2007 18:40

G3 написа: ако дълго време не си карал на бензин требе да чакаш да подкачи при мене беше така , газ и веднаха бензин на празен ход(ако тръгне да гасне пак сменяш на газ), ако не намираш баир изкачваш го обръщаш колата засилваш сменяш на бензин до като си на скорост и чакаш да подкачи.

То това важи на 100% ама ако си с карбуратор. При моното дори и да си на газ помпата бачка (то в случая май и от това идва проблема ама)
И би прябвало акое наред да прехвърля на бензин без паузи за подкачване.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 юли 2007 19:50

Моното на VW има ли клапан за обратно гориво?
Помпите на моното работят под ниско налягане - 1,5 бара макс.На моното помпите изгарят рядко (е,дръжте 250 грама бензин в резервоара,пък да видим дали няма да изгори :twisted: ).Аз си държа поне 15 литра,хем да си имам,хем да си охлажда помпата,но спринцовката има и клапан,така че няма проблем.В по-голямата част от времето само малка част от дебита на помпата се използва за захранване на моторЯ,тъй че дали ще минава само през клапана или ще влиза и у моторЯ няма значка.Виж,за моноспринцовката не знам.
На Форд нямат клапан за обратно гориво,за VW също си мисля,че няма,но не съм сигурен,може и да греша.

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Сря 11 юли 2007 23:15

ако ти се занимава, смени филтъра. на мен ми свърши работа.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 12 юли 2007 7:11

Ако след смяна на бенз. филтър пак го направи иди да мернат налягането на бенз. помпа, може да се наложи почистване с ултразвук...

П.П. Помпата "не обича" да остава с малко бенз - става и жега... Да се държи дълго време по-голямо количество бенз в резервоара също има отрицателни страни, при условие, че колата се кара предимно на газ... Цедчицата на помпата се затлачва страшно... Скъпо или не - по-добре е периодично да се покара на бенз, съответно да се налива по-пресен...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 12 юли 2007 8:57

andro_ написа:Моното на VW има ли клапан за обратно гориво?
Помпите на моното работят под ниско налягане - 1,5 бара макс.На моното помпите изгарят рядко (е,дръжте 250 грама бензин в резервоара,пък да видим дали няма да изгори :twisted: ).Аз си държа поне 15 литра,хем да си имам,хем да си охлажда помпата,но спринцовката има и клапан,така че няма проблем.В по-голямата част от времето само малка част от дебита на помпата се използва за захранване на моторЯ,тъй че дали ще минава само през клапана или ще влиза и у моторЯ няма значка.Виж,за моноспринцовката не знам.
На Форд нямат клапан за обратно гориво,за VW също си мисля,че няма,но не съм сигурен,може и да греша.

Има клапан.....при продължително(с години ) каране на газ мембраната на клапана се втвърдява и налягането се увеличава(мери се на Елкон-оттам почват реглажа на моното!)....аз сменях моята мембрана и на бензен вървя без проблем....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”