Значи първоначално проблема беше следния при даване на контакт лампата за ABS светваше и изгасяше като кода беше преден ляв датчик.При подаване на маса на единиа от куплонзите под скоростния лост(някъде из форума Васко 1 беше обяснил) ми даваше преден десен датчик.след дълго мерене гърчене и кво ли не на кабелите установих че уш преден десен датчик прави парчета от кабела.За секи случаи включих 2 мултицета 1 на предно дясно а др на задно дясно и я подкарах напреженията и на 2 та датчика се колебаеха стабилно като на предния бяха по ниски.Така и така не бачкаше резнах кабела близо до датчика и го смених с друг(за споиките гаранции давам) после и горе в дигателния кош същата процедура.Резултата при 20-30 КМ 1,5V(с мултицета) и не се колебае.Вклучвам сичко пак и лудичкия ABS пак същата песен +грешкаи в задния десен датчик.Викам си ша пробвам и с другия заден датчик изключих го след тва пак проверих за грешките и него го доде че небачка.Вклучих го обратно и ония лудия пак вика преден и заден ляв и десен датчици.Е тва ми е епопеятя акомулатора изклучвах не помага.А ми се е случвало преди при контакт да минава чека на ABS успешно и да загася ма тва на 20 пъти 1,2,3 пъти ма тва когато си иска и колкото си иска.Сам ли си чисти грешките или иска да го побутна някъде.Помагаите
Отново ABS проблемчета
Отново ABS проблемчета
Vw passat комби 92 2E мотора 115 коня.
Значи първоначално проблема беше следния при даване на контакт лампата за ABS светваше и изгасяше като кода беше преден ляв датчик.При подаване на маса на единиа от куплонзите под скоростния лост(някъде из форума Васко 1 беше обяснил) ми даваше преден десен датчик.след дълго мерене гърчене и кво ли не на кабелите установих че уш преден десен датчик прави парчета от кабела.За секи случаи включих 2 мултицета 1 на предно дясно а др на задно дясно и я подкарах напреженията и на 2 та датчика се колебаеха стабилно като на предния бяха по ниски.Така и така не бачкаше резнах кабела близо до датчика и го смених с друг(за споиките гаранции давам) после и горе в дигателния кош същата процедура.Резултата при 20-30 КМ 1,5V(с мултицета) и не се колебае.Вклучвам сичко пак и лудичкия ABS пак същата песен +грешкаи в задния десен датчик.Викам си ша пробвам и с другия заден датчик изключих го след тва пак проверих за грешките и него го доде че небачка.Вклучих го обратно и ония лудия пак вика преден и заден ляв и десен датчици.Е тва ми е епопеятя акомулатора изклучвах не помага.А ми се е случвало преди при контакт да минава чека на ABS успешно и да загася ма тва на 20 пъти 1,2,3 пъти ма тва когато си иска и колкото си иска.Сам ли си чисти грешките или иска да го побутна някъде.Помагаите
Интересното е, че при изкючването (на даддчика )компа засича че го нема обаче кат го включа нема и помен от дадчика.И още нещо пръснах всички букси с контактен спреи но ефект няма май ша минавам на план Б изкомване на тя лампа дет ме дразнише, че вече мноо нерви ми образува.Все пак ще изчакам още малко може да прапускам нещо.
Да разбирам ли чи трябва да давам маса до момента в които почне да ми дава 4 продължителни мигания или в момента когато започне да свети нон-стоп.Понеже при мен ги изкарва сичките грешки слеа тях идва кода от 4 продължителни мигания и след това светва постоянно и не се влиае повече от подаване на маса.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
mirovasi написа:трябва да давам маса до момента в които почне да ми дава 4 продължителни мигания .Понеже при мен ги изкарва сичките грешки слеа тях идва кода от 4 продължителни мигания и след това светва постоянно и не се влиае повече от подаване на маса.
и след това палиш и караш с над 40 и си занулен!
по друг начин не става никак-ни с акумулатор ни с нищо!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vaskoto1 написа:за да ресетнеш грешките трябва да ги изчетеш всичките до 0000 и после да караш с над 40 км/ч.
само тогава спира да показва стари хави.
Васко, ни най-малко не си и мисля да оспорвам твърдението ти, но когато ми светне лампата на ABS-a, ако загася мотора и после пак запаля (и ако кабелчето на датчика си е захапало), лампата не светка и си имам ABS. Пробвал съм го многократно в близкото минало.
Да не би пак да говорим за другия тип ABS-и? (Аз съм с Teves)
Начи и аз съм със съштия ABS - Teves.Многа нерви ми образува неска, нямах много време да са занимавам обаче го подкарах по малките улички с малко над 40 обаче за много малко и маи ефект нямаше утре ще съм свободен и ще го изтествам и ще докладвам.
Последна промяна от mirovasi на Пон 16 юли 2007 16:02, променено общо 1 път.