Благодаря за отговорите!
Има едно нещо, което малко ме притеснява в цялата работа...досега съм карал три 5-ци - една 90 к.с. и две 110 к.с. и всяка ускорява по различен начин, та мисълта ми е, че не ми е ясно един 110 к.с. без проблеми по двигатела какво би му било нормалното ускорение...и от там идва следващия ми въпрос, които може и да е малко тъп, но не съм чак толкова в час още с нещата!

Възможно ли е турбото да не работи на 100%, т.е. да бачка но не оптимално?! Питам защото единия Пасат - 110 к.с. сякаш вървеше доста по добре от този който пробвах вчера - PD 116 к.с. и другото е, че някак си не чувах толкова ясно това "свистене" към 2500 об., което е присъщо за турбината!
А какво ще рече че не "папа сяква нафта"...предполагам, че ако не е с хубава нафта не върви толкова, или могат да възникнат някакви проблеми?! вие от къде сипвате нафта?!
Искам още нещо да питам не толкова свързано конкретно с автомобила...колко време след изгасване на колата продължава едно свистене под капака, за което ми казах че е от климатика?!
Иначе според мен автоматика си е много готино нещо особено за града - мързеливо, спокойно, можеш да правиш много неща едновременно

но въпреки това аз лично изпитвам по-голямо удоволствие от това да си ръчкам лоста на механичната!

но бащата си е решил че иска автомат...