Отново ABS проблемчета

Техническа и сервизна информация за Passat
mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Отново ABS проблемчета

Мнениеот mirovasi » Чет 12 юли 2007 15:21

Vw passat комби 92 2E мотора 115 коня.
Значи първоначално проблема беше следния при даване на контакт лампата за ABS светваше и изгасяше като кода беше преден ляв датчик.При подаване на маса на единиа от куплонзите под скоростния лост(някъде из форума Васко 1 беше обяснил) ми даваше преден десен датчик.след дълго мерене гърчене и кво ли не на кабелите установих че уш преден десен датчик прави парчета от кабела.За секи случаи включих 2 мултицета 1 на предно дясно а др на задно дясно и я подкарах напреженията и на 2 та датчика се колебаеха стабилно като на предния бяха по ниски.Така и така не бачкаше резнах кабела близо до датчика и го смених с друг(за споиките гаранции давам) после и горе в дигателния кош същата процедура.Резултата при 20-30 КМ 1,5V(с мултицета) и не се колебае.Вклучвам сичко пак и лудичкия ABS пак същата песен +грешкаи в задния десен датчик.Викам си ша пробвам и с другия заден датчик изключих го след тва пак проверих за грешките и него го доде че небачка.Вклучих го обратно и ония лудия пак вика преден и заден ляв и десен датчици.Е тва ми е епопеятя акомулатора изклучвах не помага.А ми се е случвало преди при контакт да минава чека на ABS успешно и да загася ма тва на 20 пъти 1,2,3 пъти ма тва когато си иска и колкото си иска.Сам ли си чисти грешките или иска да го побутна някъде.Помагаите :cry:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 юли 2007 15:25

След изклюване на напрежението сам си минава в режим готовност. Т.е., след следващото подаване на контакт, ако всичко е ОК, трябва да си работи безпроблемно!
А дали пази история на грешките - не знам. Нека vaskoto ни светне!

mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirovasi » Чет 12 юли 2007 18:54

Интересното е, че при изкючването (на даддчика )компа засича че го нема обаче кат го включа нема и помен от дадчика.И още нещо пръснах всички букси с контактен спреи но ефект няма май ша минавам на план Б изкомване на тя лампа дет ме дразнише, че вече мноо нерви ми образува.Все пак ще изчакам още малко може да прапускам нещо.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 12 юли 2007 20:12

за да ресетнеш грешките трябва да ги изчетеш всичките до 0000 и после да караш с над 40 км/ч.
само тогава спира да показва стари хави. :wink:

mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirovasi » Чет 12 юли 2007 21:18

Да разбирам ли чи трябва да давам маса до момента в които почне да ми дава 4 продължителни мигания или в момента когато започне да свети нон-стоп.Понеже при мен ги изкарва сичките грешки слеа тях идва кода от 4 продължителни мигания и след това светва постоянно и не се влиае повече от подаване на маса.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 12 юли 2007 21:46

mirovasi написа:трябва да давам маса до момента в които почне да ми дава 4 продължителни мигания .Понеже при мен ги изкарва сичките грешки слеа тях идва кода от 4 продължителни мигания и след това светва постоянно и не се влиае повече от подаване на маса.

и след това палиш и караш с над 40 и си занулен!
по друг начин не става никак-ни с акумулатор ни с нищо!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 юли 2007 22:31

vaskoto1 написа:за да ресетнеш грешките трябва да ги изчетеш всичките до 0000 и после да караш с над 40 км/ч.
само тогава спира да показва стари хави. :wink:

Васко, ни най-малко не си и мисля да оспорвам твърдението ти, но когато ми светне лампата на ABS-a, ако загася мотора и после пак запаля (и ако кабелчето на датчика си е захапало), лампата не светка и си имам ABS. Пробвал съм го многократно в близкото минало.
Да не би пак да говорим за другия тип ABS-и? (Аз съм с Teves)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 13 юли 2007 7:24

цъ-и при мене прави така.
номера е че помни копеленцето после и като имаш наистина проблем почва да ти говори глупости... :wink:

mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirovasi » Пет 13 юли 2007 21:03

Начи и аз съм със съштия ABS - Teves.Многа нерви ми образува неска, нямах много време да са занимавам обаче го подкарах по малките улички с малко над 40 обаче за много малко и маи ефект нямаше утре ще съм свободен и ще го изтествам и ще докладвам.

Последна промяна от mirovasi на Пон 16 юли 2007 16:02, променено общо 1 път.

mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirovasi » Нед 15 юли 2007 19:58

Значи грешките за дадчиците ги изчистих но сега веднъж минава чека др път пи изкарва четири 4-ки (Not fault found - няма грешки).Изчаквам го да са измига след тва му давам маса и изкарва четири нули пала дигам над 40км и след това проблема си остава 1 път минава друг не.

Върни се в “Passat”