.Понеже не съм много на ти с немския и електрониката/даже хич/
Ремонт дебитомер 1З
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ремонт дебитомер 1З
Понеже бях споменавал за проблема ми с дебитомера,а той не е само при мене-вижте какво изнамери колегата Bary за което много благодарности-http://community.dieselschrauber.de/contenttopic.php?t=4258
.Някой по разбиращ ако си каже мнението няма да е лошо.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Vladko написа:"играча" пише че е открил топлата вода като е запоил едно съпротивление май 22килоома и всичко било ток и жица.
Ми аз ходих при ваското да говоря за тва съпротивление ,ама не става.Съпротивлението на дебитомера е динамично ,а не статично като резистора и от там колата ще се оправи в един режим ама в другия ще се прецака.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Vladko написа:"играча" пише че е открил топлата вода като е запоил едно съпротивление май 22килоома и всичко било ток и жица.
Ми аз ходих при ваското да говоря за тва съпротивление ,ама не става.Съпротивлението на дебитомера е динамично ,а не статично като резистора и от там колата ще се оправи в един режим ама в другия ще се прецака.
Да бе и на мен ми е ясно че така няма да се оправи със съпротивление
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт дебитомер 1З
здр.колеги.
Прочетох тази стара тема и ми стана интересно. Понеже моя дебитомер дава занижени стойности но инече работи с това съпротивление няма ли да се подобрът нещата? Колата ми е голф 3 1Z. Диагностика правих при вентоман преди около година и досега не се е променила колата,а тогава тои ми каза ,че всичко е ок освен дебитомер ниски стойности.
Прочетох тази стара тема и ми стана интересно. Понеже моя дебитомер дава занижени стойности но инече работи с това съпротивление няма ли да се подобрът нещата? Колата ми е голф 3 1Z. Диагностика правих при вентоман преди около година и досега не се е променила колата,а тогава тои ми каза ,че всичко е ок освен дебитомер ниски стойности.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re:
Rabbit_TDI написа:Неска правих консултация с Ваското1 относно тоя ремонт.Убедих се че е безмислен-все едно емулаторите на газова уредба.....
Това щях да кажа и аз - безмислено е , все едно двигателя ти да прегрява постоянно - 110+ градуса и да решиш проблема с подбран резистор вместо термодатчика , така че да ти показва 90
. Аз сменях дебитомер наскоро , но преди това доста си играх с него , като смятам че разбирам доста от жици . Честно казано не се справих добре още със чистенето на силикона по платката , еле да стигна до самата платка . Да не говорим , че само принципа ми е ясен и то горе-долу , отказах се
Бутнах един втора употреба , с гарантиран произход
ПП Ако ще продаваш колата , и то на непознат - става
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт дебитомер 1З
Еми щом така казвате колеги значи е така.Немисля да се занимавам с глупости.Тя колата си върви ,но не е както трябва.Засега ще си карам така ако се влоши положението и стане непоносим трактор ще сменям дебитомер.
Поздрави на всички колеги.
Поздрави на всички колеги.
Върни се в “Дизелови агрегати”