фланци
- gogata66
- Автомобил:
- Двигател:
фланци
каде може да ми направят фланци за джантите и колко горе долу струват
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Всеки средноможещ стругар. Цената зависи от материала и дебелината, от 10лв. на бройка до много.... 40-50лв. Най-лесно стават от стари спирачни дискове, но само до 6мм. Над 5-6мм дебели искат и дълги болтове - по 2-3-4-5лв. бройката.
Има и готови български на тая фирма: http://www.etebg.com/ .
Работят за експорт и по ISO и би трябвало да са читави, цените са леко височки, но поносимо да речем.

Има и готови български на тая фирма: http://www.etebg.com/ .
Работят за експорт и по ISO и би трябвало да са читави, цените са леко височки, но поносимо да речем.

- Vento
Да, над 10-15мм на колело си е изгъзица и според мен само за шоу-кар или бегачки..... За ежедневна кола по 10 стигат!
Изнасяйки навън тежестта на колелото, рамото, действащо на лагера става доста по-голямо и го натоварва неправилно... В следствие на което се износва бързо.
Не прекалявайте!
Красиво е но..... ефектът не винаги е само положителен. 

Не прекалявайте!

-
- Автомобил:
- Двигател:
NE_KAZVAM написа:Колеги , а от какъв материал е най-добре да се направят фланците ? В смисъл да не се появят проблеми като напукване , чупене и т.н. след време .
Бих заложил на алумин или дуралуминий.
Изобщо аз бих предпочел да си купя джанти с определено необходимо ми ЕТ (офсет),отколкото да се занимавам с фланци.
Освен лагерите,се натоварва цялото окачване - тампони макферсон,шарнир

- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с толокова малки фланци няма да усетиш никаква разлика трябва да са поне 10мм. за да има ефект.Аз карам със 20мм. от много време -3-4г. и нямам никакви проблеми даже колата е много по стабилна но зависи и то джантата която имаш колко изнася.gogata66 написа:на мене ми трябват не повече от 3 4 мм за тях трябватли ми по дълги болтове
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
====при мен се беше получил следният проблем....като сложих зимните гуми ....гиславет 185-70-14 колата започна много да се люлее при скорост над 120 особено на завоите беше много не стабилна .....след като сложих фланците 5мм всичко си доиде на място .вярно че визуален ефект няма но стабилоста се подобри значителноsashobas написа:с толокова малки фланци няма да усетиш никаква разлика трябва да са поне 10мм. за да има ефект.Аз карам със 20мм. от много време -3-4г. и нямам никакви проблеми даже колата е много по стабилна но зависи и то джантата която имаш колко изнася.gogata66 написа:на мене ми трябват не повече от 3 4 мм за тях трябватли ми по дълги болтове
- Vento
Аз си правих чертеж за мен, ако ти върши работа - ползвай го!
Последна промяна от Vento на Нед 22 юли 2007 13:10, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”