Сирена на алармата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Nikolas_N
Автомобил:
Двигател:

Сирена на алармата

Мнениеот Nikolas_N » Чет 16 юни 2005 22:11

Здравейте!Като съвсем пресен притежател на Пасат,искам да попитам дали някой се е занимавал с аларми и може да ми каква е батерията ,монтирана в пищялката на алармата?Става въпрос за Пасат от Италия 93та Арива.Много ще сам благодарен ако някой ми помогне :?

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 17 юни 2005 12:50

"От Италия на всички са им повредени алармите"
- цитирам трима майстори :cry:

Уви, моята също беше. На пръв поглед работи - отключва, заключва, мигачи премигват, свири та ще ти продъни ушите ... Обаче добре че първите дни я държах на платен паркинг, защото два пъти я намерих отключена (втория път много внимавах да я заключа) :) Нова 130 лв. и втора година никакви грижи ...
Та ако е по-стар модел по-добре да я смениш :wink:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 17 юни 2005 12:53

Ваското1 е твоя човек! Или я оправя или слага нова

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 17 юни 2005 13:06

Идеята за Ваското1 е отлична, но колегата е от Стара Загора (моят роден град - някой някога беше казал, че аз съм си един амбициозен провинциалист :twisted: ). Така че, ако има път към софия - добре, но ако не, аз лично мога да му препоръчам следното. В Стара Загора съм ползвал един добър сервиз за аларми, които при това за "дребни неща" не взимат пари. Под "дребни неща" аз разбирам пренастройки на алармата, която пищеше когато си иска. Оправиха го за минути и пари не взеха. Та така: сервизът се намира близо до кръстовището на улиците "Желю Диманов" и "Неделчо николов" - това са соц-имената на улиците, но целият град така си ги знае. Ако случайно не ги знаеш, питай по-възрастните хора около теб - те ще ти кажат. На самото това кръстовище има много малка бензиностанция на "ЛукОйл" или на "Петрол" - тя си е там поне от 20 г. От кръстовището тръгваш по улица "Неделчо Николов" по посока Центъра. Първата пресечка по пътя ти е много малка - не й знам името. От нея започва блокът, в който е сервизът за аларми. Пада се последният гараж на този блок. Има и табела. Мини от там - сигурно ще ти кажат каквото знаят. Итаче, ако имаш намерение да слагаш газова уредба - горещо ти препоръчвам Старозагорските представители на вносителя на LandiRenzo. Аз сложих там и вече 4000 км съм без никакви проблеми, а Пасат-ът лети!

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Пет 17 юни 2005 14:15

И на моята сирена автономното захранване се беше скапало,изкарах оригиналната батерия,която представляваше пакет от 8 или 10 NiCd елемента и сложих NiMH акумулаторни клетки по 1200mAh(май че бяха 10,защото 10х1,2=12V,но не помня със сигурност).Размера им е колкото на батерия АА от 1,5V. В самата сирена,точно на пакета на батерията имаше лепната схема за поддържане дна заряда на батериите.Представлява малка платка със диод,който служи да не връща обратно напрежение и резистор,който ограничава тока на заряд.Тази платка трябва да си остане в сирената!Общо взето няма нищо сложно,процедурата отнема най-много половин час. :)

Потребителски аватар
Nikolas_N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolas_N » Пет 17 юни 2005 21:43

Мерси Lawyer! Знам го този сервиз.Всеки ден край него минавам :wink:
OzzY и на теб благодаря ,но моята е 3.6V и смятам да сложа 3 елемента по 1000 мАЧ

PS Пасата е 1.9ТД . Вчера излезе от основен ремонт :)

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 17 юни 2005 22:49

Айде, хаирлия да е!

Потребителски аватар
Nikolas_N
Автомобил:
Двигател:

Готова е!

Мнениеот Nikolas_N » Вто 21 юни 2005 11:11

Готово! Сложих една батерия 3.6V/600мАЧ! дано няма проблеми.сега вече пищи та се къса. :D

Върни се в “Passat”