Кое лепило е подходящо за пластмаса към боя ???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Кое лепило е подходящо за пластмаса към боя ???

Мнениеот relaxxx » Вто 31 юли 2007 22:05

Здравейте, ами стигнах и аз до тук. След множество кражби на лайсните на колата ми писна и мисля този път да ги залепя с нещо което ще ги озори. Знам че най вероятно нищо няма да постигна но съм твърдо решен да пробвам. Как ми се иска да ги хвана веднъж......... :076:

Та идеята е предложете лепило което да свърши тази работа най - добре. Силикон може и да предложите но трябва да се аргументирате много добре, той по принцип няма голяма сила на залепване. Мисля си за универсално полиуретаново лепило, но не знам дали ще има ефект, и как ще се отрази на боята. Някой да има идея от какъв материал са направени лайсните, PE,PP,PVC, PC, PS или друго. Това е важно защото полиуретановото лепило не е подходящо за някои от тях....

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 31 юли 2007 22:39

Е то хубаво с яко лепило... Ма нали се сещаш, че ако пак тръгнат да ги крадат може и боята да си я вземат с лайсните заедно... Тогава не става ли малко по-сложно...? :roll:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Кое лепило е подходящо за пластмаса към боя ???

Мнениеот petko5 » Вто 31 юли 2007 23:06

relaxxx написа:Здравейте, ами стигнах и аз до тук. След множество кражби на лайсните на колата ми писна и мисля този път да ги залепя с нещо което ще ги озори. Знам че най вероятно нищо няма да постигна но съм твърдо решен да пробвам. Как ми се иска да ги хвана веднъж......... :076:

Та идеята е предложете лепило което да свърши тази работа най - добре. Силикон може и да предложите но трябва да се аргументирате много добре, той по принцип няма голяма сила на залепване. Мисля си за универсално полиуретаново лепило, но не знам дали ще има ефект, и как ще се отрази на боята. Някой да има идея от какъв материал са направени лайсните, PE,PP,PVC, PC, PS или друго. Това е важно защото полиуретановото лепило не е подходящо за някои от тях....

Няма такова лепило, за сажаление :( , повярвай ми :wink:
Единствения начин е с неръждаем секретен винт, хванат от другата страна на винта със стоп гайга, но проблема е че много загрозява лайсната :(

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 01 авг 2007 11:29

Мерси на колегите, а какво мислите за релсите, които са на праговете, май тях има по голяма полза ако ги лепна, щото се лепят на пласмаса, която от своя страна е завинтена за колата???

Този трик със секретите и с поп нитовете мие познат, ама много грозно става бе, не може да няма друг начин........

А дали боята ше се отпори ако я залепя със някво много здраво лепило. Или си мисля да залепя щипките от вътрешната страна, а тах от своя страна за ласните с някво лепило,ама как ще стане упражнението???

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 01 авг 2007 12:03

а мислил ли си за вариант да отстраниш лаисните и да им затвориш дупките за да не ти ги крадат :roll:

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Сря 01 авг 2007 12:22

Ползва се черен монтажен силикон. Опаковката му наподобява
"салам" и се зарежда в спец. пистолет. Продава се в Бриколаж и др. места.

РАСО

п.п. Агументи....чакай да видя....на един съсед се наложи да му сменим целия ляв калник на Г2 щот реши, че с еднояко дръпвеане ще си свали веждата от него. Ми само покриви арката :lol: язък.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 01 авг 2007 14:44

MuTa4eTo написа:а мислил ли си за вариант да отстраниш лаисните и да им затвориш дупките за да не ти ги крадат :roll:

Ами мислил съм ама , те хората са я мислили с лайсни колата, и аз не искам да и променям оригиналния вид!

Мерси пако ще потърся такъв. Кофти ще стане обаче ако се наложи да се сваля от мен може ефекта да е същия .....

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 01 авг 2007 19:11

relaxxx написа:Мерси на колегите, а какво мислите за релсите, които са на праговете, май тях има по голяма полза ако ги лепна, щото се лепят на пласмаса, която от своя страна е завинтена за колата???

Този трик със секретите и с поп нитовете мие познат, ама много грозно става бе, не може да няма друг начин........

А дали боята ше се отпори ако я залепя със някво много здраво лепило. Или си мисля да залепя щипките от вътрешната страна, а тах от своя страна за ласните с някво лепило,ама как ще стане упражнението???

Предполагам, знаеш, как се захващат щипките към лайсната :wink:
Тоагава се губи, смисъла да закрепиш (залепиш ), щипкике към купето :wink:

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 02 авг 2007 8:51

Е да , но после мога да залепя щиките към лайсната... така или иначе тази седмица ще правя делото, и в неделя вечерта ще постна снимки за всички любопитни. Мисля да го направя с ПОКСИПОЛ.... ако някой има нещо против бързо да казва :) :) ...

А и резерни щипки някакви идеи от къде да взема???

ТНКС

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 02 авг 2007 8:54

paco написа:Ползва се черен монтажен силикон. Опаковката му наподобява

РАСО

п.п. Агументи....чакай да видя....на един съсед се наложи да му сменим целия ляв калник на Г2 щот реши, че с еднояко дръпвеане ще си свали веждата от него. Ми само покриви арката :lol: язък.

Пако, перфектно пич ама това, което ти наричаш монтажен силикон, всъщност е монтажно лепило, и то не е много подходящо за лепене на пластмаса.... ;) т.е. на лайсните които са направени от РР или по друг начин от полипропилен, което от своя страна е чист найлон, образно казано :)

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 02 авг 2007 10:08

значи препоръчвам Elastofix
Изображение
за лепене на метал, пластамаса и гума едно към друго.
но понеже е доста скъпо, може да се използва полиуретаново лепило:
Изображение
като го има мека(салам) и твърда(картуш) опаковка.
пак напомням, че силикона - уплътнява и лепи, а полиуретановото лепило - лепи и уплътнява.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 02 авг 2007 11:38

relaxxx написа:
paco написа:Ползва се черен монтажен силикон. Опаковката му наподобява

РАСО

Пако, перфектно пич ама това, което ти наричаш монтажен силикон, всъщност е монтажно лепило, и то не е много подходящо за лепене на пластмаса.... ;) т.е. на лайсните които са направени от РР или по друг начин от полипропилен, което от своя страна е чист найлон, образно казано :)

ще ги залепиш не ами.. :)

черния монтажен силикон се нарича полеоретан .. той е на нафтова основа.. и за това е зверски силен
Силно го препоръчвам работил съм 8 месеца с него .. и каквото съм залепил никога не съм успял да го преместя после :lol: заради едно огледало сваляхме 3 квадрата плочки един път ..

Препоръка: не пипай с ръце че трудно се мие после и гледай да не залепиш нещо на грешното място...

цена мисля че един салам беше около 16лв но е чук направо!

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 02 авг 2007 12:02

Вайзор дай марка бе човек.....

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 02 авг 2007 12:04

relaxxx написа:Вайзор дай марка бе човек.....

абе човек няма марка.. отиваш и казваш искам един салам полеоретан това е .. не съм гледал марка поради простата причина че не пишеше такава.. :) търси полеоретан на нафтова основа (както ти каза пацо горе.. черен силикон му викат някои..)

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 02 авг 2007 14:39

Vizor написа:
relaxxx написа:Вайзор дай марка бе човек.....

абе човек няма марка.. отиваш и казваш искам един салам полеоретан това е .. не съм гледал марка поради простата причина че не пишеше такава.. :) търси полеоретан на нафтова основа (както ти каза пацо горе.. черен силикон му викат някои..)

Хмм добре :)

Само че се казва полИУретан ;)

Върни се в “Направи си сам!”