Става въпрос за струговани втулки, които се слагат под чашката на амортисьора. Прочетох темите по този въпрос, но не разбрах поврежда ли се амортисьора от това повдигане? моето венто ми е малко ниско, макар че може и да се лъжа, зашото като гледам, май всички венто са си токкова високи, но аз искам моето да е малко по-високо. говорих тук във варна с един майстор, който каза, че тази идея за втулките била негова, и той каза че няма проблем за амортисъорите или за каквото и да е по колата, но ако и вие споделите какво мислите по този въпрос ще съм ви много благодарен!
P.S. Майстора каза, че си има точно определени сантиметри, с които се повдига колата, иначе се измествал центъра на тежестта. Вярно ли е това?
Относно втулките за повдигане на колата
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ами проблем при мен няма, на пасатката сам и сложил 4 см втулки и е много вдигната отзаде,хубавото е 4е може да я товариш много,не опира в неравности по пътя, а като недостатък ще кажа че при екстремни ситуации на пътя става малко нестабилна, в смисал залюлява се наляво-надясно,ама това ми се е случвало само при скорост над 150 км/ч,иначе аз съм много доволен от резултата
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Re: Относно втулките за повдигане на колата
Damian01 написа:говорих тук във варна с един майстор, който каза, че тази идея за втулките била негова
Негова, дрън - дрън

Muncho написа:от къде в сф да взема такива втулки?
Правят се от метална тръба на която вътрешния диаметър да е равен на външния диаметър на амортисьора

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Относно втулките за повдигане на колата
Stefan написа:
Правят се от метална тръба на която вътрешния диаметър да е равен на външния диаметър на амортисьора
Мойте погледнати отстрани имат формата на буква "Т". Чашката на амортисьора ляга по-добре отколкото ако е само тръба ( маааааааааалкочко по-сложно е да се направи, но мисля не чак толкова) Иначе съм много доволен, никви проблеми
- dlug
mafiota написа:Някои дали ще може да разкаже малко по-подробно как и къде точно се поставят тези втулки за които се коментира?
Най-общо--сваля се задният амортисьор(заедно с пружината разбира се). Сваля се горната чашка, сваля се пружината, сваля се долната чашка. На амортисьора се слага се въпросната втулка за повдигане и се сглобява по обратния ред.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
dlug написа:[
Най-общо--сваля се задният амортисьор(заедно с пружината разбира се). Сваля се горната чашка, сваля се пружината, сваля се долната чашка. На амортисьора се слага се въпросната втулка за повдигане и се сглобява по обратния ред.
Да благодаря, а няма ли опасност то този начин да се намали хода на амортесиора (повече да бъде разпънат)?
- dlug
mafiota написа:
Да благодаря, а няма ли опасност то този начин да се намали хода на амортесиора (повече да бъде разпънат)?
Не съм го изчислявал, но тази втулка се слага обикновено ако колата ти е леко "клекнала" т.е. и връщаш нормалната стойка. При мен лично не съм забелязал никъкъв проблем, дори съм ужасно доволен от втулките (като се има предвид че съм с газова,музика и теглич) колата си застана като истинска
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”