polo 1998 с нов шофьор

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
skywolker
Автомобил:
Двигател:

polo 1998 с нов шофьор

Мнениеот skywolker » Нед 12 авг 2007 22:43

Скоро станах горд собственик на поло и сега общо взето се климатизирам.Това което малко ме притеснява за сега е ,при потегляне сутрин ,ми се струва че губи мошност,на първа ми се налага (не винаги) да подавам почти до край гас,докато отлепи,и след това ускорява рязко.След като превключа на втора се случва същото.Това се случва само сутрин.Въпроса ми е дали е нормално?Колата е ПОЛО 1998 1.4 :)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 12 авг 2007 22:51

не е нормално...нещо не е наред
дай още инфо

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Нед 12 авг 2007 22:55

не съм от най-запознатите, даже хич, това е (така да се каже )първата ми кола, когато я копувах я закарах в сервиз , уж при познат. но не съм доволен от прегледа му, макар да каза че е ок, иначе съм му сменил всичко де е консуматив, масло, водна помпа, ремък с ролка, спирачни дискове(утре е техен ред) колата е с климатик но това се случва и когато съм го исключил.Днес един познат спомена че може да е от -ПОВДИГАЧИТЕ какво е това и сменя ли се лесно (смисъл ефтино )

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Нед 12 авг 2007 23:48

:welcome_to_group

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 13 авг 2007 0:13

:welcome_to_group

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 13 авг 2007 7:14

как е съдинителя горе ли отделя а придърпва ли на първа ск при мен бе същото и излезе съединител - сменили само феродовия без притескателния диск като за продан сега като захладня трудно ли влизат 1 и задна скорост за всеки случаи провери и съединителя

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 13 авг 2007 11:30

повдигачи -трудна работа-трябва да не дига масло защото са хидравлични а ако ти гасне лампата на маслото като запалиш не е там проблема може и дросела или датчика за положението на клапата да шашка компа

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Пон 13 авг 2007 20:28

така значи още едим познат уж разбирач днес я чу ,и той е твърдо убеден че са повдигачите.консултирах се тук там ,и ето какво ми предложиха : Вариант едно- това е нормално при смяна на масло , не се случвало всеки път , но се случвало ,решението е добавка в маслото която почиствала и смазвала на ново повдигачите.
Вариант две, - вариант едно било пълна глупост,повдигачите не се смазвали с добавки а си трябва смяна 8 повдигача по около 15 лева, плюс работата която е 20 лева.
?

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Пон 13 авг 2007 20:33

Иначе добре заварил във форума, аз отдавна съм наблюдател , а сега като съм и собсвеник на фау ве и поствам вече.Доста по активен е форума отколкото на тойота, алтернативата която мислех за преди полото.
А иначе дали гасне, не съм забелязал.Но аз от доста скоро го имам и да ви кажа чесно още не съм го карал много. Общо брой паления имам колкото пръстите на ръцете. Но за сега съм доволен :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”