Тресе волана между 100 - 120

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Нед 12 авг 2007 21:09

Преди да Golf-a имах Астра с джанти на Golf. :) и м/у 100 и 120 тресеше и аз всяка седмица изправях джанти :) докато не отидох да си взема нови гуми и гумаджията директно ме попита не ми ли тресе при тая скорост и ми каза че когато караш без втулки които да оберат луфта м/у вътрешния диаметър на джантата и главината когато те не съвпадат, както в моя случай, винаги се получава едно леко изместване при стягането на болтовете(никой не ги стяга и четирите едновременно) то е милиметър но при високи обороти се сещате какво се получава. Така че ако не си с джанти за Golf си сложи втулки и тогава ...

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 13 авг 2007 7:35

немога да си помисля че качествена гума на 7 - 8 хиляди вредещайн може да е крива просто неми се мисли за тоя вариант посклонен съм да отида пак на баланс и тоя път на 4те гуми не само на предните 2те предни ... това със шарнирните болтове също съм склонен да го приема донякъде ... но първо ше мина през най-евтиния вариант баланс на гумите щото гледам тоя губаджия ми е лепнал една огромна тежест абе с 2 думи се си мисля че баланса е некадърен или поне се надявам да е от това ...

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пон 13 авг 2007 7:44

колега и аз имах същия проблем и ми се оказаха гумите... Успех

Потребителски аватар
julylevi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julylevi » Пон 13 авг 2007 9:18

не разбрах имаш ли втулки на летите джанти......
ако нямаш си направи при някои стругар,те ти центроват джантата :!:

hammer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hammer » Пон 13 авг 2007 9:29

spectrum написа: ... това със шарнирните болтове също съм склонен да го приема донякъде ... но първо ше мина през най-евтиния вариант ...

шарнирите са по 14 лева единия и се сменят супер бързо
не мисля че е скъп ремонт

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 13 авг 2007 9:39

Момчета, аз имам същия проблем с поло.Само че между 80 и 100- като почне да ускоряваш и се тресе колата. След 100 изчезва.
Не е от джанти или гуми, защото волана не мърда. Пък миналата седмица смених 4 джанти с оригинални от поло, баланс , всичко и пак остана това тресене. Смених и двете задни гуми, но предните остават същите засега.
Някакви идеи?

ПС Колега, надявам се че не се сърдиш че ти ползвам темата, в противен случай ме уведоми на ЛС, ще си пусна нова ;)

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 13 авг 2007 9:49

значи втулки нямам на джантите, но мисля и че не ми трябват точно си пасват и са си за голф ... О.Z. са верно старички, но с тях ми доиде колата и съм нямал ядове 2 години проблема доиде след смяна на лагер, главина, дискове и накладки ...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 13 авг 2007 10:47

julylevi написа:не разбрах имаш ли втулки на летите джанти......
ако нямаш си направи при някои стругар,те ти центроват джантата :!:

Послушай колегата......

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 13 авг 2007 12:06

Отиваш при гумара и правиш упражнението с двата крика и газ на място, разменяш гумите във въздуха - лява/дясна и пак го правиш. Премери си централния отвор на джантите, виж има ли нужда от втулки и провери баланса, прави ли са джантите, гумите за бузи, пети и т.н. - така и така си там. Иди някой добър майстор да огледа ходовата част, да покара колата... Кофти, ако се окаже, че е там, където е новата главина, а вс. друго е наред... Каква марка са главината, лагера, дисковете, пък и накладките, откъде са?

Другия проблем... Спирачни маркучи сменил ли си? Течност? След спиране налага ли се да подадеш повече газ от преди, за да потеглиш? При "упражнението с 2-та крика" провери да не ти задържат цилиндърчетата...

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 13 авг 2007 13:34

kokovanev написа:Отиваш при гумара и правиш упражнението с двата крика и газ на място, разменяш гумите във въздуха - лява/дясна и пак го правиш. Премери си централния отвор на джантите, виж има ли нужда от втулки и провери баланса, прави ли са джантите, гумите за бузи, пети и т.н. - така и така си там. Иди някой добър майстор да огледа ходовата част, да покара колата... Кофти, ако се окаже, че е там, където е новата главина, а вс. друго е наред... Каква марка са главината, лагера, дисковете, пък и накладките, откъде са?

Другия проблем... Спирачни маркучи сменил ли си? Течност? След спиране налага ли се да подадеш повече газ от преди, за да потеглиш? При "упражнението с 2-та крика" провери да не ти задържат цилиндърчетата...

мерси много за изчерпателните отговори наистина съм ти благобарен ...
май нещата си идват по местата защото забелезах че спирачните апарати ми задържат невинаги става, но го забелязах на няколко пъти колата едвам набира и няма никва инерция, а педала на спирачките се втвърдява маркучите съм ги сменял и ми промиха цялата спирачна система преди около година сега пак се появи тоя проблем близо една година нямах никви ядове

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 13 авг 2007 13:49

Не казвам, че при теб е същото, но при мой приятел ментеливи маркучета /течността беше някаква руска.../ се оказаха почти непроходими след по-малко от две години след смяната... Сменихме ги пак, сменихме течността с по-читава, сменихме задните цилиндърчета, отпред също ремонт, гумички и на гл. цилиндър /малко по-късно - нов... :cry: /... Пожелавам ти да се отървеш по-леко...

Потребителски аватар
Вангел
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Вангел » Пон 13 авг 2007 14:42

мен пък не ми се вярва да е откъм спирачната система:)
дет са вика залагам 2 лева,че ще е от втулки на джанти или крива гума/джанта:)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 13 авг 2007 14:47

Прочети отново - никъде не пиша, че е от спирачките - на криви дискове е съвсем друго държанието... Колегата още в началото сподели за 2 проблема, независимо, че в заглавието на темата е споменал само 1-вия...

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Пон 13 авг 2007 19:50

Не знам до колко ще помогна, но преди карах жигула и като и бяхме огънали кардановия вал(дупки :evil:) имаше такива симптоми.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 авг 2007 19:55

bobo_drive написа:Не знам до колко ще помогна, но преди карах жигула и като и бяхме огънали кардановия вал(дупки :evil:) имаше такива симптоми.

според теб голфа има ли кардан :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”