Проблем със спирачките
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със спирачките
Наскоро смених цилиндърчетата и накладките на задните спирачки всичко беше ОК докъто на два пъти ми пропада педала на спирачката(не съвсем до долу и при напомпване се вдига ) слизнх и двата пъти и двата барабана бяха здраво загрели и вонеше на феродо. Като поистинат, педала се вдигна горе и нямам проблем слизам след 10 тина километра и са изтинали и след 300 км пак по същия начин. Когато ги сменях майстора ми каза да не разчитам на ръчна защото барабаните имали ръб и трябвало да се поизтърка феродото за да легне и тогава да ходя да ми я регулират. Та въпроса ми е от нагорещяването на феродото ли пропада педала и дали да се вкарвам веднага във бокса или наистина да почакам да се поизтърка феродото или да влизам в бокса
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
твоя маистор да си гледа работата още като се сменят накладките се регулира ръчна да държи между 3 и 5 зъб ако е много отпусната пропада педала нищо че работи сервото ако са под 3 зъба държи малко отворени накладки и те грееят- излъгал те е за да вземе още пари а ръчната може да си регулираш и сам -вдигаш ръчната махаш пласмасовата кора която крие жилата на ръчната отдолу ще видиш жилата взимаш две ключета 10 отконтряш гайките и вътрешните почваш да завърташ докато стигне 3 5 зъб законтряш с вторите гайки и слагаш пак кората ако е над 5 зъба ако е под 5 зъба отвиваш и двете едновременно вътрешните гаики до 3-5 зъб и пак законтряш същата процедура се повтаря след 500 км ако е подминала 5 зъб-оставил е ръчната както е била при старите накладки а с новите става пренатегна - опусния
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
по-добре отколкото "изгоряха ми задните гуми"martinpetrov написа:Когато взех колата ръчната въобще не можех да я вдигна сега се вдига най-много до първия-втория зъб и аз се съмнявам в това да ли е пренатегната и да не затваря нормално![]()
![]()
![]()
anonimko :
Благодаря за инструкциите ще пробвам да видя какви ще ги свърша само най-много утре да пиша тема "нямам ръчна"

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”