Диагностика на ходова част - Пловдив срещу ВСИ (+)

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Диагностика на ходова част - Пловдив срещу ВСИ (+)

Мнениеот Чудомир » Чет 16 авг 2007 18:06

Съжалявам, че не погледнах как се казва сервиза, но едва ли има пловдивчанин, който не го знае :)

Отидох там в 9.15 сутринта заради хлопане отпред вдясно (без представа какво може да е),виене отпред вляво (съмнение за лагер) и регулиране на предницата (колата дърпаше малко надясно). Поради ранния час ме приеха веднага, за 10ина минути проблемите бяха компетентно открити (лагер, малък луфт на спирачния апарат и предни тампони на носачите за смяна).

Уговорката беше следната: 70 лв работа (регулиране на предницата плюс смяна на частите) и 60 лв за 4 нови втулки на носачите плюс новия лагер, колата щяла да бъде готова за около 2 часа.

Какво ми хареса:
Много приятно отношение към клиента както от страна на механиците, така и лично от шефа. За неразбиращи (като мен) обясняват на разбираем език. Работата им не мога да преценя, но се надявам славата им да не е случайна.

Какво НЕ ми хареса:

При ремонта механика скъсал една биалетка (случва се, разбирам), която ми струва 30 лева допълнително. Монтирането на биалетката ми струваше още 10 лв, въпреки че според мен тази работа така и така трябваше да е в цената, защото биалетката така и така би трябвало да се свали, за да се сложат новите тампони.

Резбата на болта в главината (не съм сигурен дали така се казва) се изяла при развиването (гайката била завита накриво), така че нова гайка и нова резба при стругар още 8 лв.

При плащането диагностиката ми беше сметната отделно, въпреки че беше договорена в 70те лева за работа.

В крайна сметка от началната уговорка от 130 лв. станаха 180 лв (30 лв за нова биалетка са вътре).

Като цяло въпреки изброените негативни неща давам +, защото отношеието с клиента е така, както си го представям. Разходите в повече естествено не ми харесаха, но се надявам да са били коректни в сметките :)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 17 авг 2007 23:03

беше много изчерпателен колега ...нека сега аз кажа какво не ми хареса от твоето изложение :
1 компетентното отношение - ами по описанието на проблема ти не може да се каже, че се изисква особена компетенция :roll:
2 Обяснението на "прост " език - похвално е , че се опитват да обясняват , ама се страхувам , че това е много лесно , когато усетят , че клиента не е запознат с материята .... :evil: моята жена е автомобилен инженер и съм наблюдавал понякога грозни изпълнения, когато разни автомайстори се опитват да измислят нов вид автомобилни принципи ( гледат , че е жена :wink: ) и биват разнесени като куцо пиле домат от теоретичните й познания :wink:
3 Цената - мисля , че поне труда за биалетата не е било трябвало да се взима .... верно , че се случва , ама с това обяснение могат доста неща да ти счупят безнаказано ....
така че ..по преразказ - мнение ( -) минус :evil:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 09 сеп 2007 1:50

juve написа:така че ..по преразказ - мнение ( -) минус :evil:

Само не разбрах - на преразказа ми ли даваш (-) или на работата на сервиза?

Виж сега, понеже не съм разбирач когато ми се наложи ходя на сервиз - отивам, само гуми си сменям сам :) Така че ми се е случвало да видя кви ли не чешити. От попрочетено оттук-оттам се опитвам да ги "усещам", като почнат да ме балалайкат.

Във въпросния сервиз ми взеха повече от договореното, защото бяха излезли проблеми - тва с биалетката. Но не мисля, че някой ще ми я чупи нарочно - просто явно и беше дошло времето. Бяха много любезни, но не прекалено мазни. Това си беше ок. Не беше ок че трябваше да платя труда по биалетката, но при 180 лв сметка 10 лв няма да ме "обърнат". Предпочитам да не дискутирам и да не си тровя нервите. Всеки който ми прочете мнението ще си направи сам извода. Затова се опитах да бъда максимално точен и безпристрастен като изброя плюсовете и минусите.Така че ако са били коректни, всичко ще е наред и други хора ще идат там. Ако са ме прецакали: тия 20-30-40 лв дето са ми ги взели горница ще ги изгубят от хората, които няма да идат при тях на базата на моя разказ.

А има и друг момент - понеже карам с немски номера съм свикнал винаги да ми "излизат" некви допълнителни. Просто българина си го влече да извлачи малко повече, щот си вика "А бе тоя ги вади в евро, него няма да го заболи". Последния пример ми беше едно изчукване, дето от 15-20 лв отиде на 30 като отидох да си взема колата. И въпреки това ми ляга минимум двойно и тройно по-евтино отколкото ако си го правя в Германия.Не че там не са обирджии - само дето там те цакат в еврота... Така че гледам да си щадя нервите, да "ги вадя в евро" и да си свиркам.

Айде че нещо се отплеснах...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 17 сеп 2007 19:01

Само не разбрах - на преразказа ми ли даваш (-) или на работата на сервиза?

Оффтопик : Е сега остава да давам оценка на литературните ти постижения :wink: за сервиза говоря... иначе какво да ти кажа.... лично на нашия пасат при ремонт на окачването бяха скършили датчика на АБС - а и се правиха на носачи на вода от 9 планини в десета ( не тези майстори разбира се ) ...ама той не е 10 лева ...това визирах ..... а бе важното е , че ти си доволен , разказал си нещата от твоя гледна точка и всеки може да си вади изводите и сам .... :lol:
Успех ....
( поздравих се за лаконичността този път - ставам друг човек :wink: )

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”