Нормално ли е накладките да се допират до спирачните дискове?
Според мен не е, и кажете къде да ида и с колко пари за да се оправи това.
Относно спирачките
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dqdopop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доуточнявам
Става дума като педала е отпуснат. Пак се допират до дисиковете и се чува шум, а и загряват. И питането ми е нормално ли е при ненатиснат педал на спирачките да се допират леко до дисковете.
Приятели , и аз отскоро имам проблем със спирачките на Пасат 1,8 моно, 89 год. Предно ляво колело загрява сверски .С АБС съм и той не отчита като цяло нищо. Само дето като покарам малко започва да присвирква колелото и като спра и си доближа ръката до джантата температурата е в пъти по-висока от тази на другата. закарах колата в сервиза, където ремонтират служебните 9диска беше нагорещен и посинял) гледаха, мислиха и казаха най-вероянто маркучите са запушени и не отпускат - смениха ги. Проблема остана, после гумичките на буталото - смениха ги, пак нищо. То и преди да ги сменят гумичките на буталото и водачите те се движеха най-свободно и на ръка(. Накладките са нови, Дисковете не са криви или изхабени....дайте идея или предложения как да се спася. Благодаря ви предварително
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е накладките да опират леко в спирачните дискове при отпуснат педал, но не е нормално да посинее спирчания диск. Прегряването на едното колело може да се дължи на: повреден спирачен цилиндър (разядени гумички); спирчана течност менте; повредни спирачни маркучи, повреден (запушен) регулатор на налягане - предно ляво и задно дясно колело образуват един контур; запушени спирачни тръбопроводи (малко вероятно).
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател: