Много добра бобина ,с много добри показатели има в автоелектроника Пловдив на цени 12 лв. за без комутатор и 18 лв. за с комутатор ...това цени отпреди една година.Сега незнам как са цените но качеството е отлично и бобините дават силни сини искри...не се набутвайте за глупости.На опела в гаража ми карам с такава бобина вече 6 години и дава 23 000-25000 волта ..като държиш свеща в ръката праска синя...правоъгълна силно изразена искра чувствително по мощна от оригиналната бобина...
Тоя завод е всепризнат в Пловдив с тея бобини и почти два пъти по малки размери ....
B12Gold написа:А къде да ида да я видят? Честно казано мен дори ме е страх да я паля.
До сега не съм срещал качествена диагностика за автобобини....методите за диагностика опират до опит/грешка....по скоро отколкото технически обусловено....
При условие че бобина за работа с комутатор има съпротивление от 0.7-0.8 ома най-малката промяна примерно с 0.1-0.2 е фатален за комутатора ако съпротивлението падне на долу....ако се качи нагоре искрата става по слаба в проценти...аз имам калибратор за измервателни прибори и въпреки това категорично немога да диагностицирам неправилноработеща такава...
На стенд може да се види пробивното напрежение трябва да е около 18/20 киловолта а ако не е може да е от кабели,свещи,дистрибутор,палец,комутатор и по метода на отпадането или косвени догатки да се стигне евентуално до бобина
п.с Пробивното напрежение зависи и от вида на горивната смес...при богата смес пробивното напрежение е по малко а при бедна е по голямо ....тоя въпрос ми се падна на държавния изпит и го развих до оценка ОТЛИЧЕН. !!