лека подробност;колегата Румен говори за помпа дюза двигателandonov написа:защо трябва да върви по-добре?Аз бих казал обратното.При слагането на този филтър засмукваш въздух който е определен от това колко ти смуче турбото, а дебитомера отчита определено кол.въздух според който ЕКУ корегира горивото.В твоя случай се получвава обедняване на горивната смес(от към гориво) в следствие на което прегряваш бутала, блок, клапани и т.н.Това е по-дълъг процес и последствията се разбират след време.Картерните газове при една нова и една стара кола са доста разли4ни,така че няма как да влизат в корекция на горивото.
Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Eййй така и никой не ми каза, в коя част се затапва тоз егр. Вгорната ли в долната ли??? Нека някой да каже! Моляяяя!!!! Evil
Защосе коркаш бе шефе ?
Успех
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
-
bovalmoto
- Автомобил:
- Двигател:
Почистване на всмукателни колектори
Вече не се налага да се разглобява колата за да се почистят колецторните тръби.Има една добавка която е много ефикасна и чисти на 100%(от личен опит)Кой е този Вентоман-а да му покажа как се чисти с нея и откаде да снабди тъй като е само за професионална употреба и не се продава по бензиностанцйте
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Разкажи малко повече за нея.Аз съм виждал реклами на такова нещо ,но само за бензинова кола.
Точно така !! тая работа за бензинките горе долу става, ама за дизеляка ....хм.... не може да си позволиш да го "поиш" от там , де само въздух минава..... ...ама нека каже колегата - ние сме отворени за новото .....
Върни се в “Дизелови агрегати”