правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Aut ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bb_bg
Автомобил:
Двигател:

правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Aut ?

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 13:57

Здравейте на Всички!

За пръв път мисля да стана потребител на VW - чрез закупуване на VW Тouareg 3.0 TDI (Aut) DPF.

Досега нямах добро мнение за VW (най-вече поради тяхната досадна масовост, както и поради многобройните проблеми при екземплярите произведени 1999-2001 г.). Не на последно място и не приемах за възможно да си взема автомобил с архаичния дизелов двигател тип "помпа-дюза" (всички знаем за него - усложнен, ненадежден, шумен, тромав...).

При модела, за който почти съм се решил повечето от тези ми притеснения ги няма - производството ще е след критичната 2001, двигателят е доказания TDI на Ауди (Comman Rail), масовостта му не е на нивото на останалите VW "супермаркет" модели...

Но се чудя дали съм прав в почти направения си избор... Някой би ли сподел мнение, впечатление и/или коментар за VW Touareg 3.0 TDI (Aut) DPF?

Вярвам, че подобна тема ще е от плоза не само за мен...

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 28 авг 2007 14:01

Добре дошъл във форума.

Пробвай да се свържеш с scirocco gt. Той от няколко месеца притежава точно такъв модел.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 28 авг 2007 14:08

архаичния дизелов двигател тип "помпа-дюза" (всички знаем за него - усложнен, ненадежден, шумен, тромав...).

Нещо много си се объркал....

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:11

Kalin72 написа:
архаичния дизелов двигател тип "помпа-дюза" (всички знаем за него - усложнен, ненадежден, шумен, тромав...).

не те разбрах... може и да греша - но какво точно греша според теб?

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Вто 28 авг 2007 14:13

ненадежден , тромав може би и усложнен , само за шумен няма 2 мнения !!!

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Re: правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Au

Мнениеот realityman » Вто 28 авг 2007 14:14

bb_bg написа:Здравейте на Всички!

За пръв път мисля да стана потребител на VW - чрез закупуване на VW Тouareg 3.0 TDI (Aut) DPF.

Досега нямах добро мнение за VW (най-вече поради тяхната досадна масовост, както и поради многобройните проблеми при екземплярите произведени 1999-2001 г.). Не на последно място и не приемах за възможно да си взема автомобил с архаичния дизелов двигател тип "помпа-дюза" (всички знаем за него - усложнен, ненадежден, шумен, тромав...).

...
колега не знам бъзикаш ли се , ама или наистина не разбираш от коли или си голям майтапчия аз все пак мисля, че е второто :D
колкото до избора ти според мен е много добър! все повече хора, които имат възможности си вземат именно туарег и то дизел и това не е случайно. цената му е много добра в сравнение с другите марки джипове , а не отстъпва по возия и техн. характеристики на Х5 и Мерцедес МЛ!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 28 авг 2007 14:18

По добре си земи 3.6 бензинец.. по добре ще е от дизеляка ..първо дизеляка ще поскъпва ..тоз двг е бая скъп за подръжка след извесно време...а и се каниш да зимаш 2ръка дизеляк ? по-доре не.. а и сравнено с динамиката на бензинката ...

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Re: правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Au

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:19

realityman написа:
bb_bg написа:Здравейте на Всички!

...
колега не знам бъзикаш ли се , ама или наистина не разбираш от коли или си голям майтапчия аз все пак мисля, че е второто :D
колкото до избора ти според мен е много добър! все повече хора, които имат възможности си вземат именно туарег и то дизел и това не е случайно. цената му е много добра в сравнение с другите марки джипове , а не отстъпва по возия и техн. характеристики на Х5 и Мерцедес МЛ!

Много благодаря за мнението (първото наистина ценно тук!)... Защо да се бъзикам? Вярно, че си падам по бъзиците и страшно ценя добрия хумор, но изказах честно мнението си за VW (макар и най-вероятно скоро да стана притежател на VW)... Което не значи, че мнението ми е най-правилно... Просто такова е за мен (докато някои/нещо не ме обори...)...

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:21

StS написа:По добре си земи 3.6 бензинец.. по добре ще е от дизеляка ..първо дизеляка ще поскъпва ..тоз двг е бая скъп за подръжка след извесно време...а и се каниш да зимаш 2ръка дизеляк ? по-доре не.. а и сравнено с динамиката на бензинката ...

Е, бензина ще ми харчи доста... Какво имаш в предвид като казваш, че този двигател ще е скъп за поддръзка? По-скъп от бензиновия ли? Защо?

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Вто 28 авг 2007 14:27

StS написа:По добре си земи 3.6 бензинец.. по добре ще е от дизеляка ..първо дизеляка ще поскъпва ..тоз двг е бая скъп за подръжка след извесно време...а и се каниш да зимаш 2ръка дизеляк ? по-доре не.. а и сравнено с динамиката на бензинката ...

:don't worry

супер компетентно мнение
първо дизеляка ще поскъпва

а и сравнено с динамиката на бензинката ...

Може да кажеж какво имаш предвид
тоз двг е бая скъп за подръжка след извесно време...

Последна промяна от flash на Вто 28 авг 2007 14:34, променено общо 1 път.

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:29

flash написа:

:? Явно съм нов тук и тези означения като твоето не ги разбирам.... :cry:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 28 авг 2007 14:29

bb_bg написа:
Kalin72 написа:

не те разбрах... може и да греша - но какво точно греша според теб?

Едиственото, което е вярно от изброеното е че двигателя е шумен. И то не непоносимо шумен.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 28 авг 2007 14:33

StS написа:първо дизеляка ще поскъпва ..тоз двг е бая скъп за подръжка след извесно време... а и сравнено с динамиката на бензинката ...

Първо, каращите и наистина харесващите дизелите не го правят САМО защото е по-евтино.
Второ, кое му е бая по-скъпото за поддръжка?
И трето, карал ли си съвременен дизелов автомобил?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 28 авг 2007 14:34

bb_bg написа:

Е, бензина ще ми харчи доста... Какво имаш в предвид като казваш, че този двигател ще е скъп за поддръзка? По-скъп от бензиновия ли? Защо?

Ами знам за дизела попринцип на определени км му се сменят филтри ,масла и т.н което за тъкъв клас двг със сигурност е много скъпо ,говоря в момента малко така наизуст но ако държиш ще погледна кое кога се сменя и колко струва и ще ти кажа...докато бензина знам че звъчи глупаво но и метан можеш да сложиш в един момент , сега за такава кола нз сигурно ще се смеете но защо не ? Ще се возиш буквално за безпари има улекотени бутилки с неголям р-р и ще видиш че не е толкова лошо..
Докато дизела ако е зверен двг-то се изчерпва ресурса много по-бързо. Респективно по-скъпо ще излезе ремонта. От друга страна имам лошо впечатление от 6-7 годишните дизели които се продават из европата..

С това мнение не искам да ангажирам никои...Просто общи впечатления.

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:37

Едиственото, което е вярно от изброеното е че двигателя е шумен. И то не непоносимо шумен.[/quote]

ОК, може и да греша... Мнението ми за "помпа-дюза" двигателите е от специализираните списания (никога не съм пробвал лично)...

Но защо ти, а и повечето от другите не помогнете за Touareg-а - мнение за него или помощ къде мога да почета повече за впечатления на потребители (в Български и/или сайт на Английски...)? :?:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”