имам голям проблем с петата предавка
имам голям проблем с петата предавка
имам голям проблем с петата предавка.не може да влезне и стурге на желязо.от какво може да е и каде да ида да сам сигурен 4е 6те го оправят кацествено.мерси предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Четете сега на бат ви Андру изводите:
Поради липса или наличието на кофти масло,първо си отива 5-тата предавка,защото е най-високо и с най-лошо мазане.
Петата предавка и синхрото й,са отделни неща,сменят се.
Превключвателят на кутии тип 020 се разваля - личен опит
.
1-во нещо за правене"смени цялото масло с качествено такова,ако искаш сложи добавка за скоростни кутии.Според мен всичките съдържат еднакви неща,като че ли най-ефтинджос е на лики моли - 8 кинта за една тубичка,но е за 1 литър масло.То там където е 1л,там са и 2,така че...
Но ремонтът на кутията или замята й с друга е най-простото и най-доброто решение.
Поради липса или наличието на кофти масло,първо си отива 5-тата предавка,защото е най-високо и с най-лошо мазане.
Петата предавка и синхрото й,са отделни неща,сменят се.
Превключвателят на кутии тип 020 се разваля - личен опит

1-во нещо за правене"смени цялото масло с качествено такова,ако искаш сложи добавка за скоростни кутии.Според мен всичките съдържат еднакви неща,като че ли най-ефтинджос е на лики моли - 8 кинта за една тубичка,но е за 1 литър масло.То там където е 1л,там са и 2,така че...
Но ремонтът на кутията или замята й с друга е най-простото и най-доброто решение.
Последна промяна от andro_ на Вто 11 сеп 2007 18:06, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
pas1.8mi и andro прави сте че петата е най високо и при липса на масло тя първа остава на сухо но не забравяйте и че тя се използва най-рядко.
Сега да ви опиша случая при мен. Почнаха да ми включват по трудно първа и задна но си казах че колата си е стара и е нормално да почнат да заминават синхронизаторите и не предприех нищо
НО след време започна да влиза трудно и пета и тогава реших първо да сменя маслото в скоростите и да видя какво ще стане. Какво беше учудването ми когато при източване на старото масло изтече около литър при условие че кутията събира 2л без малко
Нямаше течове и омасляване около скоростите така че дявол знае къде беше отишло другото масло. Та сипах ново пълна синтетика и за късмет се оказа че вече всички скорости влизат съвсем нормално и леко и така вече година и половина 
Сега да ви опиша случая при мен. Почнаха да ми включват по трудно първа и задна но си казах че колата си е стара и е нормално да почнат да заминават синхронизаторите и не предприех нищо

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Като вдигнеш декоративната кожа на лоста в купето точно под ръкохватката се намира един пластмасов ексцентрик който се затяга с вътрешен шестограм(мисля че е № 6)...на него има написано + и -..служи за регулиране на включването на предавките(фино).....
Разхлабваш го и внимателно го въртиш по посока на часовниковата стрелка ..ама на не повече от 1/4 оборт ..затягаш и пробваш...колкото повече го въртиш по часовниковата стрелка толкова по -лесно влиза 5-та и по трудно влиза 1-ва....пробвай да намериш равновесието!
Може и да не е от това но пробвай....лесно е и няма да навреди с нещо...после можеш да го върнеш в изходно положение..
Разхлабваш го и внимателно го въртиш по посока на часовниковата стрелка ..ама на не повече от 1/4 оборт ..затягаш и пробваш...колкото повече го въртиш по часовниковата стрелка толкова по -лесно влиза 5-та и по трудно влиза 1-ва....пробвай да намериш равновесието!
Може и да не е от това но пробвай....лесно е и няма да навреди с нещо...после можеш да го върнеш в изходно положение..
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
slavi ivanov slavov написа:Пластмасовия ексцентрик под кожата на скоростния лост казва се (пеперуда) не го бутаи вобще че не моиж го намести после
Ами....поне 10 пъти съм го мърдал защото ме мързеше да сменям разбитата ябълка на лоста

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”