Газстанциите крадат?
- baby_moni
- Автомобил:
- Двигател:
на един приятел му беше свършила газта и реши да сложи 5лв на петрол,та с тези 5 лева трябваше да мине 30км а то стана така че не беше минал и 5км. та се 4удехме защо така и моя приятел понеже е работил 5 години на бензиностанция ни обясни че може да вкара само налягане,та поглеждайте си на колонката като слагате газ
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
що кара тоя?baby_moni написа:на един приятел му беше свършила газта и реши да сложи 5лв на петрол,та с тези 5 лева трябваше да мине 30км а то стана така че не беше минал и 5км. та се 4удехме защо така и моя приятел понеже е работил 5 години на бензиностанция ни обясни че може да вкара само налягане,та поглеждайте си на колонката като слагате газ
5лв 5 литра 55 км - 1.6 карб

прав си има разлика в налеганието
10л 10 литра - 120 смесено
без плочка съм
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Колеги значи преди време си напълних бутилката до горе от "Петрол",тя e 37 л.,но събира 30 л. минах 100 км и си викам я да си я напълня пак да си засека разхода,по принцип знам че ми гори около 10 л на 100 км и отивам пак на същата газстанция и му викам до горе на момчето да я напълни.Така напълни се до 9,5 л и спря .И си викам аз е сега 300 км няма да му мисля.Да ама не
.Днес такмо вече стана на 200 км и газта свърши
.И си викам бе де отиде тази газ.Няма течове и други глупости.Явно са ми вкарали само един ... в бутилката и 10 лв въздух под налягане.Иначе с тази газ от "Петрол" съм забелязал,че най-добре върви колата,обаче сега какво стана 

Преди 3 дена на ОМВ на бул."Константин Величков" преди нанагорното за бул."Цар Борис III" спирам да сипя газ в 25л. ми бутилка, която беше свършила. Чакам на касата да ми кажат колко дължа и казват 27лв. В следващия момент викам управителя и му нося паспорта на газовата и онзи почва да ми обяснява че 25л. било към 80% от обема на бутилката. Като зе да ми разправя, че ОМВ били голяма верига и такова нещо не може да има, че колонката била проверена седмица по-рано и т.н. Но в крайна сметка ми върна 2лв.
Искам да питам къде може да се подаде оплакване за това нещо. Пазя си касовата бележка.
Искам да питам къде може да се подаде оплакване за това нещо. Пазя си касовата бележка.
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Дозареждане на бутилката не е критерий, защото:
- има разлики в наляганията на различните газстанции
- температурните разлики на бутилата при различните времена на зареждане също влияят
- наклона на колата по време на зареждане
Но все пак наистина ни удрят като колонките навиват литри от газова фаза
- има разлики в наляганията на различните газстанции
- температурните разлики на бутилата при различните времена на зареждане също влияят
- наклона на колата по време на зареждане
Но все пак наистина ни удрят като колонките навиват литри от газова фаза

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Последните ми две зареждания от две различни газстанции на Лукойл бяха много съмнителни.
1. 20 литра -> 120 км в София => 16.67 литра/100 км
2. 20 литра -> 130 км в София => 15.38 литра/100 км
Вярно е, че напоследък задръстванията в пиковите часове са нечовешки, но ...
Днес заредих на OMV, да видим какво ще отчете километража

1. 20 литра -> 120 км в София => 16.67 литра/100 км
2. 20 литра -> 130 км в София => 15.38 литра/100 км
Вярно е, че напоследък задръстванията в пиковите часове са нечовешки, но ...

Днес заредих на OMV, да видим какво ще отчете километража

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
газ
Аз зареждам в софия на Симона в Люлин 3 и на Литекс на Опълченска чат пат на омв и в много краен Лукоил.На лука с 20 лева 100км градско и извън един път
от омв ми дава 14 на 100 а от Литекс казаха ми че е румънска газта 11
и върви за страх
На ЕКО и Шел сипвах бензин на голф 2 1.3 карбуратор и прекъсваше и гаснеше
който принципно си върви с 91 92 октана смятайте каква гняс им е горивото.На Шел сипвах и газ 1 път 20на 100 и прекъсваше!!!

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
газ
Напоследък Шел са си оправили газта. Заредих на Сливница след Опълченска и много съм доволен. От Блуфорса се отказвам три зареждания перфектен разход и на 4-тото 12/100
.

Върни се в “Автогазови уредби”