Тая кола е урочасана!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тая кола е урочасана!

Мнениеот МОРСКИЯ » Сря 20 юли 2005 21:50

Не мога да разбера защо така се не ми върви с тоя Пассат ! Досега съм сменил 4 фолксвагена но такава каръшка кола не съм имал . Взех го в добро състояние и не мина и един месец и се започна с мъките . Изгоря ми бензиновата помпа , смених я и се оказа че амортисиорите отзад са истръвали .смених ги и тях .Обаче после след ходене по елкони и проблеми се оказа че помпата която съм зел , била за моно инжекция :( . оправих и това . не минаха и две седмици и ми се скъса преден тампон на двигатела .опраих го и само една седмица след това се къса планката която се захваща към тампона и блока . Ей това ако не е каръщина здраве му кажете. Но всичко не свършва дотук :? . Повреди се механизма за заклиучване на вратата.Разглобих я, поправих я и точно когато поставям последното болче , пада едно лостче вътре във вратата и се налага да разглобявам наново вратата цялата , за да го взема :evil: .И още такива нелепи случки, до днес , когато ми блокира аксиалния лагер на съединитела и започнах да разглобявам колата. Всичко варви както трябва но се оказва че не мога да сваля скоростната кутия защото някой преди това е сменял полуоски и е сложил фланци от Голф и не може да излезе кутията .Разглобих половината кола за да извадя кутията . Смених лагера огледах съединитела , претискатела , всичко ОК ! Сега обаче се оказва че съединитела леко пребуксува :weep: Това означава, всичко наново .Откакто съм я взел тази кола всичко наопаки ми върви.
И други Фолксвагени съм имал , някои са били и по -раздрънкани , но толкова нелепи ситуации за една година не съм имал .
Знам , че всяка кола се поврежда ,но толкова смешни нелепи ситуации не могат да се случат на един автомобил за няма и една година , при каквато и да е експлатация.

Някои ако се интересува, продавам го . :roll:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Сря 20 юли 2005 22:09

съболезнования ... давай я някой друг да се ядосва

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Чет 21 юли 2005 0:56

Наистина як карък те е налегнал,отиди запали една свещ bishop

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 21 юли 2005 2:32

а иначе изглежда добре, поне дупето като гледам от аватаро...

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Чет 21 юли 2005 3:27

Само информативно - ти си с мотор ABS. Е това не е ли моноинжекция?
1.8 90 к.с.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 21 юли 2005 7:34

Ами сменявай. Когато не върви, така и ще продължи. Някои коли верно са като уручасани и е по-добре да се утървеш от тях.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 21 юли 2005 8:18

Аз също не случих с предната кола(пак за пасат Б3 става въпрос), постоянно нещо не и работеше, последните 2год даже се появи някакъв проблем който чак накрая стана ясно какъв е, иначе преди това на 100 места всеки различно ти казва.........и накрая я продадох.............незнам аз хич не бях доволен от моя Пасат, освен че харчеше много някъде 12-13л градско, и все нещо сменях, все нещо трябваше да са прави........и минимум по 200-300лв на месец не му мърдаха.........та я продадох.......

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 21 юли 2005 8:35

Aбе Веселине, абе Тассев... Мноо си е хубава колата бе. Кво си решил да я продаваш. Стегни я веднъж и после 3 години шапка на тояга....

StreetThug16V: Той е с пълна инжекция - 115 коня (гарантирам, щот на Елена ме изяде с парцалите).
Успех ти желая Веско и недей и се стяга толкова мноо.

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Чет 21 юли 2005 11:44

StreetThug16V написа:Само информативно - ти си с мотор ABS. Е това не е ли моноинжекция?
1.8 90 к.с.
Не е . 1.8 л пълна инжекция е 80 kw. 109 к.с. - Това пише на евротабелата на колата

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Чет 21 юли 2005 11:47

veselin tasev написа:
StreetThug16V написа:Само информативно - ти си с мотор ABS. Е това не е ли моноинжекция?
1.8 90 к.с.
Не е . 1.8 л пълна инжекция е 80 kw. 109 к.с. - Това пише на евротабелата на колата

Еми значи не е АБС мотор
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=5

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Чет 21 юли 2005 12:01

Абе от една страна , не ми се продава , защото такъв Пасат с тези екстри и с такъв мотор много одавна съм търсил и никаде досега не съм срешнал във Варна и на сичкото отгоре е седан . Всички знаете колко трудно се намира седанов Пасат .Ама отдруга страна много каръщина с тая кола бе братче , то това не е нормално . Сигурно ще ви се стори смешно, на фона на това което ви писах по-горе , обаче днес останових че ми е скъсано ухото на стабилизиращата щанга на предния мост . Реве ми се вече !!! Защо не мога да си карам колата като нормален човек ? Съгласен съм на 6 месеца да правя по някое ремонтче , но това всяка седмица .... И на края пак проблеми . Тая кола се гаври с мене . :weep: :dontknow:

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Чет 21 юли 2005 12:09

SSivanov написа:
veselin tasev написа:
1.8 90 к.с.

Еми значи не е АБС мотор
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=5
Аз ти казвам ,че досега такъв Пасат не съм срещнал никаде . Не отговаря на каталозите 1.8 пълна i 80kw 109 к.с. АБС , централно , 4 ел стъкла , хидравлика . Тази конфигурация с този мотор , я няма в каталозите .И се чудя дали не е поръчково изпълнение !?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 21 юли 2005 12:20

Не е поръчка! Еби ги в каталозите, един приятел имаше точно същия само че комби и без ел стъкла. ...И беше супер доволен, като уточня че го караше като циганин харизан кон - 160-180...
Аз съм малко суеверен и бих сменил колата, или пък я води при некой поп!
А относно честото чупене.... :lol: ми на Елена ни покъса ританките на мен и Скуба... другия път по-спокойно го карай тоя носорог...

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Чет 21 юли 2005 12:32

madmen написа:Не е поръчка! Еби ги в каталозите, един приятел имаше точно същия само че комби и без ел стъкла. ...И беше супер доволен, като уточня че го караше като циганин харизан кон - 160-180...
Аз съм малко суеверен и бих сменил колата, или пък я води при некой поп!
А относно честото чупене.... :lol: ми на Елена ни покъса ританките на мен и Скуба... другия път по-спокойно го карай тоя носорог...
Е значи не е същия щом е комби и е без ел стъкла

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 21 юли 2005 13:14

Защо не направиш един хубав основен ремонт? Ясно е, че и преди тебе може би не е карана пенсионерски... а са и късани шушоните. Може и от това да е. И верно, вземи запали една свещичка в някоя църква, щото не си струва тая хубава колица да я менкаш - плюс това си изпосменил сума ти неща, знаеш и вече и кътните зъби, знаеш кое евентуално още трябва да се смени. Кой знае какви проблеми ще има другата, която ще вземеш...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”