Имам Голф 2, 1.8, 90 к.с. пълна механична инжекция. Проблемът е, че при нормално загрят двигател, понякога започва да прекъсва и двигателят загасва. Педалът на газта потъва все едно, че няма гориво по системата. След като завъртя на стартера след 2-3 завъртания двигателят започва да работи нормално.
Тези проблеми са при пълен до половината резервоар.
Проблеми с инжекциона
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Bobby_ е спецът по мехничните инжекции, ама... мисля, че имаше някакъв акумулатор на нагнетеното гориво, намиращ се след двете горивни помпи, на който една от функциите му е да не позволява на горивото да завира и да се получават газови джобове в горивната система.
Не знам при теб какво ще излезе, но ми изглежда, че точно такива джобове получаваш ти.
Или някоя от помпите ти си отива.
Скоро сменял ли си горивен филтър?
И още нещо:
Не знам при теб какво ще излезе, но ми изглежда, че точно такива джобове получаваш ти.
Или някоя от помпите ти си отива.
Скоро сменял ли си горивен филтър?
И още нещо:

-
- Автомобил:
- Двигател:
наскоро минах по същия път,след смяна на горивен филтър ми умря външната помпа,защо стана така незнам,ускоряваше до 4000 об. след което забиваше муцуната.
като и замерихме налягането на обороти беше 5 бара и като подам газ пада на 4.5 бара
според мен и при теб е същото,започни с проверка на налягането
като и замерихме налягането на обороти беше 5 бара и като подам газ пада на 4.5 бара
според мен и при теб е същото,започни с проверка на налягането
Благодаря за съветите колеги. Нямам газова уредба и не мисля да слагам. Ще започна от помпите където сигурно ще е проблема. Споменаха ми че не е лошо да сипя добавка в бензина за да прочисти системата а сигурно и дюзите може да не разръскват както трябва, като се има предвид,че голфето е на 230000 км. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
klobs написа:Благодаря за съветите колеги. Нямам газова уредба и не мисля да слагам. Ще започна от помпите където сигурно ще е проблема. Споменаха ми че не е лошо да сипя добавка в бензина за да прочисти системата а сигурно и дюзите може да не разръскват както трябва, като се има предвид,че голфето е на 230000 км.
По-добре цялостна промивка на резервоара с водица - такава кал се събира вътре...и като налееш добавката и тя поразтвори гнязта... и се сещай къде отива цялата помия.
Вчера видях помпа,толкова натъпкана с кал и смола,че й се беше разтопил корпусът (Опел Моноинж.Бош система).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”