регулатор за празния ход на В3,RP двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

регулатор за празния ход на В3,RP двигател

Мнениеот rositon1 » Вто 25 сеп 2007 18:03

колеги,можели някой да ми каже доло-горе колко струва регулатора за празен ход на В3 RP двигател 1,8 моно.Моя нещо май здаде багажа въобще не ще да държи оборотите на бензин[/b]

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 25 сеп 2007 18:08

И моя се беше прецакал и ми искаха 130лв. за оригинален Бош от ауто + . По-добре обиколи моргите. Аз се сдобих с едно втора ръка, което работи идеално, благодарение на колегата Danny boy

Купих го от него за 35лв. така че сам си направи сметката. Горе долу трябва да вървят от 30 до 50 лв., но преди да го вземеш задължително го провери какво съпротивление дава.

Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rositon1 » Вто 25 сеп 2007 18:21

дали е възможно от нещо друго да ми прави тези проблеми,на газ е малко по добре макар че пак са ниски оборотите особенно когато е по студен двигателя

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 26 сеп 2007 6:46

Чесно казано, скромния ми опит до тук показва че температурните датчици правят страшно много магарии!! И най-лошото е че например при добре загрял двигател - му мериш съпротивлението, сравняваш го по таблиците - всичко 6!!, нооо проблеми с оборотите има! слагам на мястото на датчика постоянен резистор със съпротивление съответстващо доло горе на съпротивлението каквото приблизително датчика трябва да има при тази температура - и всичко си идва на мястото! Не знам как да си ги обясня тея анумалии :wink:

Другото което може да ти прави проблеми с оборотите при нашите двигатели е - регулатора за празния ход. Благодарение на няколко колеги тук от форума разбрах къде е тънкия момент при този регулатор - а именно:
гърбичката която натиска дроселовата клапа представлява нещо като бутон, който дава инфо на управляващият блок кога педала на газта е отпуснат или натиснат. Е именно контакта в това бутонче много често се зацапва или окислява.

Следващото от което биха могли да ти идват проблемите с ниските обороти е TPS датчика. Пробвай да разкачиш буксата му и да я пръснеш с контактен спрей

Но преди да пребегнеш към всичко изброено пробвай да извадиш едната клема от акумолатора за около 20....30 мин.

Успех :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 26 сеп 2007 10:19

Първо тествай всичко наред, както е посъветвал и мафиота - всички датчици и т.н. и тогава решавай какво и дали да купуваш. Иначе може да изпосмениш всичко наред и да се окаже че някой кабел е прекъснат или клема окислена. :-) Провери и всички куплунзи, и ако видиш омасляване/окисляване промий със спирт и с "клечки за уши".
Как се проверяват датчиците и самото моторче за празен ход е описвано навсякъде.
Ако все пак се окаже че е от моторчето - то може да се разглобява, почиства и смазва.
Ако все пак се наложи да купуваш ново от моргите - имай предвид че може да го тестваш на място - с мултицет да провериш действа ли "бутона" на върха му, а с подаване на напрежение в 2-те посоки на другите му 2 пера да го накараш да се движи в двете посоки, аналогично на начина по който си тествал своето. Меренето на съпротивление не е сериозен тест - не дава информация за състоянието на механизма вътре.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Сря 26 сеп 2007 10:27

Най вероятно компа ти трупа грешки щом си на газ, рестартирай го да видиш дали ще се оправи.

Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rositon1 » Сря 26 сеп 2007 16:42

тази сутрин като запалих пак гаснеше на бензин и држеше някакакви мижеви обороти на газ от порядъка на 300 400 но докато отидох на работа и всичко се оправи , вземах книгата с инструкцийте за пасатора и изпоизмерих всички датчици и регулатори къде що има оказва се че всиски са в посочените норми след това откачих и клемата на акумолатора като си тръгвах при студен двигател си работеше нормално все едно нее била болна

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 26 сеп 2007 16:44

мене ми прилича на подпушена дюза пробвай с някоя добавка за почистване на горивната система струватр 7-8лв използвай я по-концентрирано,покарай 1-2 дни и гледай ефекта.В бг горивата мамата..

Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rositon1 » Сря 26 сеп 2007 17:30

но проблема нее само на бензин същото го правеше на газ така че проблема според мен нее в дюзата

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKATA » Сря 26 сеп 2007 17:38

Сигурно е от компа.Натрупал е грешки.И мойто прасе го правеше същото.Сложиха му емулатор,но след няколко дни пак натрупа грешки.После му сложиха някакво реле за нулиране на компа и от тогава нямам проблеми.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 26 сеп 2007 17:54

че на газ си регулирай малко оборотите-вдигни ги сам,на включени фарове и консуматори,двигателя не трябва да тресе като аха аха да изгасне,виж на бензин другаде ще търсиш

Върни се в “Passat”