Съобщение на компа на Golf 4 TDI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stoyanz
Автомобил: Голф 4
Двигател: ATD
Контакти:

Съобщение на компа на Golf 4 TDI

Мнениеот stoyanz » Сря 26 сеп 2007 10:26

MOTORSTORG WERKSTATT. Карам го от скоро и идея си нямам какво трябва да значи. Очевидно е свързно нещо с мотора, но не съм забелязвал да се променя работата му.
От известно време задните стоп светлините ми светят когато си искат. В смисъл включват се и без да е натиснат педала. Реших че е от бутона за стопсветлините. Понякога като чукна леко педала изгасват, но понякога дори и това не помага и се оправят от самосебе си. Дали има връзка със съобщението?

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съобщение на компа на Golf 4 TDI

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 26 сеп 2007 16:48

stoyanz написа:MOTORSTORG WERKSTATT. Карам го от скоро и идея си нямам какво трябва да значи. Очевидно е свързно нещо с мотора, но не съм забелязвал да се променя работата му.
От известно време задните стоп светлините ми светят когато си искат. В смисъл включват се и без да е натиснат педала. Реших че е от бутона за стопсветлините. Понякога като чукна леко педала изгасват, но понякога дори и това не помага и се оправят от самосебе си. Дали има връзка със съобщението?

Означава- "Повреда в мотора - да се закара в сервиз" !

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 26 сеп 2007 20:27

Трябва да отидеш някъде или при някой, който да ти тества Голфа с ВАГ ком. Ще си каже всичко...

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Чет 27 сеп 2007 9:30

Благодаря за отговорите! Компютъра запазва ли информацията какъв е бил проблема, защото съобщението се появи заедно с лампичката за подгряване на свещите, помига две три минути докато се чудех да спирам ли или какво да правя и изчезна.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 27 сеп 2007 11:10

Лампичката за подгряващите свещи почва да мига, когато има запеметена грешка в компа.
Имах подобен проблем със стоповете, но при мен изобщо не светеха и ми отрезваше турбото. После четох че това отрязване е с предпазна цел за да не се утепаш ако наистина нямаш спирачки.
Оказа се кофти (нагорял) контакт на 2-те "ключета" в стоп-машинката на педала. Изчистих ги , юстирах ги, сложих противоискрова смазка, изчистих грешката с ВАГ-Кома и от тогава нито ми е мигала лампичката за свещите нито ми се е изключвало турбото.

Потребителски аватар
4o4o_2345
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4o4o_2345 » Чет 27 сеп 2007 12:30

Scarchu написа:Лампичката за подгряващите свещи почва да мига, когато има запеметена грешка в компа.
Имах подобен проблем със стоповете, но при мен изобщо не светеха и ми отрезваше турбото. После четох че това отрязване е с предпазна цел за да не се утепаш ако наистина нямаш спирачки.
Оказа се кофти (нагорял) контакт на 2-те "ключета" в стоп-машинката на педала. Изчистих ги , юстирах ги, сложих противоискрова смазка, изчистих грешката с ВАГ-Кома и от тогава нито ми е мигала лампичката за свещите нито ми се е изключвало турбото.

Точно това е верния отговор ,виж си и крушките на стоповете дали са здрави ,почисти си стоп машинката и ще се оправи. Имах същия проблем и се оправи така ,няма нужда да ходиш после да ти чистят грешки просто лампата на свещите си изгасва и въпросното съобщение не се показва.

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Чет 27 сеп 2007 14:30

Ще ви бъда много благодарен ако ме напътите за стоп-машинката откъде се сваля, за да не откривам тепърва топлата вода.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пет 28 сеп 2007 8:19

stoyanz написа:Ще ви бъда много благодарен ако ме напътите за стоп-машинката откъде се сваля, за да не откривам тепърва топлата вода.

сваля се със завъртане. Но внимавай, защото има шанс една пружинка да изкочи!!!

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Вто 06 ное 2007 19:24

Следвам призива и отговарям. Проблема се оказа, че стоп машинката беше тръгнала да се разглобява и като застудее залепва контакта за стоповете без да е натиснат педала. Разглобих я , сглобиха я хубаво и проблема се реши. От дългото светене обаче двете крушки изгоряха и компютъра даде същата грешка. Подмених ги и вече всичко е наред.

OneStepLong
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот OneStepLong » Пон 12 юни 2017 0:29

stoyanz написа:Ще ви бъда много благодарен ако ме напътите за стоп-машинката откъде се сваля, за да не откривам тепърва топлата вода.

Завърта се на 45 градуса и се изважда.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Re:

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 12 юни 2017 10:17

OneStepLong написа:

Браво, 10 годишна тема.
:mhihi

stoyanz
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот stoyanz » Пон 12 юни 2017 11:14

Zdravko Zankov написа:
OneStepLong написа:

Браво, 10 годишна тема.
:mhihi

За всеки случай, да не забравя :))))
И градусите май са 90, но това е друга тема.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”