транспортер-1.8мi

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

транспортер-1.8мi

Мнениеот aleksei_77 » Сря 26 сеп 2007 7:09

здравеите колеги,въпросат ми е може ли дасе монтира двигател 1.8моно на транспортер и дали някои го е правил.благодаря ви предварително

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 26 сеп 2007 12:54

Не съм го правил но съм виждал направен с мотор от Ауди, прави се фланец и се монтира на него, играчката е с гърнето и прекарване на тръбите за водата и монтиране на радиатор, но това е ако е бил с въздушно охлаждане. Какъв е транспортера? ... :wink:

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Сря 26 сеп 2007 13:35

колега мисля че двигателя е 2000 кубика но несам сигорен иначе е ваздухарка,а дали от голф или пасат ще стане

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 26 сеп 2007 20:11

Ще стане, то е същата работа, дизел не е ли по-добре да му сложиш? Стария мотор много ли е зле, колко ще му искаш?

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Чет 27 сеп 2007 8:26

несъм привърженик на дизела затова определено искам бенз,а стария мотор е с две бутала аут и още несъм решил какво щего правя

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Чет 27 сеп 2007 18:53

Имам един познат от Враца,преди 2 месеца са слагали на бус бензинов мотор от пасат мисля че 2000 cc. Питай го за подробности ще ти помогне,колегата е точен и може да се разчита на него,доколкото знам има и морга внасят разни неща ще помогне и с двигател ако имаш нужда.

Скаип: letajanta
GSM: 0886/440-274

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Пет 28 сеп 2007 8:19

PACH написа:Имам един познат от Враца,преди 2 месеца са слагали на бус бензинов мотор от пасат мисля че 2000 cc. Питай го за подробности ще ти помогне,колегата е точен и може да се разчита на него,доколкото знам има и морга внасят разни неща ще помогне и с двигател ако имаш нужда.

Скаип: letajanta
GSM: 0886/440-274
мерси колега щему званна за савет

smooth_dog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smooth_dog » Сря 10 окт 2007 11:16

На скоростна кутия от дизел става без преработки.
Ако смяташ да го караш на газ по-добре да е карбураторен, заради инсталацията за компютъра, която ще трябва да слагаш.

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Чет 11 окт 2007 1:55

smooth_dog написа:На скоростна кутия от дизел става без преработки.
Ако смяташ да го караш на газ по-добре да е карбураторен, заради инсталацията за компютъра, която ще трябва да слагаш.
на газ ще е на 100%,защото и въздухарката беше на газ,а вече имам един карбураторен от ауди и до дни започвам слагането му

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Съб 27 окт 2007 14:01

aleksei_77 написа:
на газ ще е на 100%,защото и въздухарката беше на газ,а вече имам един карбураторен от ауди и до дни започвам слагането му

Използвай моно двигател, не карбуратор, защото там мотора стои наклонен при този бус и за карбуратор ше трябва да правиш конусна шайбда, та карбуратора да ти стои равен! Фланеца става без проблеми, никакви фланци не трябва да се правят, намери си радиатор от дизелов, купи си има маркучи на семперит по 5лв метър, пусни си нови от радиатора до отзад! Всички други неща си вземи от дизелов! Гърнето не ти е проблем, трябва да потърсиш изпускателен колектор от дизелов бус!

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Съб 27 окт 2007 19:18

K_Power написа:
aleksei_77 написа:

Използвай моно двигател, не карбуратор, защото там мотора стои наклонен при този бус и за карбуратор ше трябва да правиш конусна шайбда, та карбуратора да ти стои равен! Фланеца става без проблеми, никакви фланци не трябва да се правят, намери си радиатор от дизелов, купи си има маркучи на семперит по 5лв метър, пусни си нови от радиатора до отзад! Всички други неща си вземи от дизелов! Гърнето не ти е проблем, трябва да потърсиш изпускателен колектор от дизелов бус!
мерси за мнението колега,но вече взех карбораторният и ще слагам него

Потребителски аватар
slavovci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavovci » Чет 28 фев 2008 20:51

aleksei_77 написа:
K_Power написа:
aleksei_77 написа:

мерси за мнението колега,но вече взех карбораторният и ще слагам него
:roll:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 28 фев 2008 21:24

както и лапите и тампоните от дизела + маслената помпа и картера, поради факта, че мотора е наклонен
можеш да използваш и старата кутия, само сменяш камбаната, на дизела скоростите са по-дълги Idea

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Чет 28 фев 2008 21:30

от около 2 месеца си върви вече с двигателя от аудито и всичко е ок

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Чет 28 фев 2008 21:56

aleksei_77 написа:от около 2 месеца си върви вече с двигателя от аудито и всичко е ок

Качи малко снимки да го видим зверо :)
Как е като разход, ускорение и максимална скорост ?

Върни се в “Air Cooled & Boxer”