Голф3 ABU - проблем с педалът за газта

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 12 авг 2007 20:11

jagler написа:май наистина хората прави ще излязат че най-добрия и сполучлив двигател на голф е 1.8 :wink: :roll:

Това пък какво трябва да значи....колегите описват как се държат 1.6 моторите и се оказва че е нормално а ти си правиш изводи не на място ???? :roll:

Потребителски аватар
MaDNesS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaDNesS » Нед 12 авг 2007 21:37

Малко и от мен . И аз имам същият проблем само , че месец и нещо два колата я карам само на Газ и сега когато минавам на Бенз. колата неще да върви , на празен ход сменям гасни :( паля пак гасни, да карам на бенз колата трябва да е в убороти :x съмнявам се да не бенз. помпата ама нз .Тва е баси мъчението :bishop

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Нед 12 авг 2007 23:20

колега от нея е ша знаеш , в един прекрасен момент ще спре изобщо да работи и аз бях така

Потребителски аватар
MaDNesS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaDNesS » Пон 13 авг 2007 23:17

Колеи аз моя проблем с гасненето го оправих !
Откачих акомолатура за 2 часа и пипнах оборотите и гасненето изчезна и останах с впечатлението , че компа е трупал грешки , ама да видим го кога ще е така . :wink:

Потребителски аватар
vesko_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_m » Вто 02 окт 2007 13:52

Teodor написа:За съжаление за 3 години и аз не можах да го реша този проблем.През това време съм сменил бензинова помпа, тампон на моноинжекцията и стъпковото моторче но, оправия няма, продължава да си подава газ сам :?

лудница :!: аз съм с 1.3 ADX (моноинжекцион) на Поло и вече 2 години го карам по този начин - сама се ускорява между 2300 и 3000 оборота, което прави използването на двигателна спирачка почти невъзможно - само над 3000 оборота и си спирам само с крачна. прави го и на газ и на бензин и се бех замислил да сменям стъпков мотор или тампон на моноинжекцията - ама това което казваш ме обезкуражи :(

някой да се похвали, който е намерил решение на това подаване на газ самичко на моноинжекциите :idea:

п.с. като си мисля може де е управлението, което клати стъпковия мотор, т.е. компа, т.е. некъв датчик да лъже нещо компа и той да подава газ! това го прави и на включен и на изключен климатик, както и като е студена и като е топла - въобще мизерия.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 02 окт 2007 14:25

За "мърдането" на педала на бенз. е писано и др. път, нормално ли е, на какво се дължи и т.н. За ППХ има също изписано доста... Просто когато сте на газ, когато отпуснеш педала не се случва същото, което се случва на бенз. - нищо повече... Икономия на газ, естествено - също няма в този случай, поне не такава, каквато би имало на бенз... Това, при положение, че всичко е изправно по запалването, горивоподаването и не смуче въздух от където не трябва... Проблемите на бенз. след по-продължителна работа на газ също са обсъждани многократно...

П.П. Икономията - майка на мизерията, казано е отдавна, приемете, че част от средствата, икономисани от карането на газ, следва да се инвестират отново в автомобила Ви...

Потребителски аватар
vesko_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_m » Вто 02 окт 2007 14:32

kokovanev написа:...

-писано е и съм чел, и не е решено.
-ППХ не е проблем при мен, щото 2200 - 2800 оборота са доста и ППХ не играе там.
-като съм на газ не е фатално, щото съм писал че и на бензин е едно към едно същото положение
-проблем на бенз след работа на газ немам, щото имам ламбда емулатор и при всеко палене се ресетва компа
-икономията си е за мен и сметам че не ти пречи на теб

vesko_m написа:...някой да се похвали, който е намерил решение на това подаване на газ самичко на моноинжекциите...

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 02 окт 2007 14:42

Не ми пречи никак - над определен год. пробег само газовата е решението... Имам близък, който монтира уредби и често му помагам - от толкова години, че не искам да си спомням... Мнението ми за уредбите не е отрицателно, напротив, особено при качествен материал и монтаж... Просто това, което описвате при мен го няма, поне не в този му вид... За самоускоряването на бенз. става дума... При мен трае част от секундата, когато отпусна педала, след което колата си спира от ДВГ... И не само с моето моно е така, качвам се редовно да шофирам най-различни "котури" - по-запазени, по-издухани...

П.П. Като се замисля - по-малко кубици - по-лошо за спиране с ДВГ, но пък и купетата на такива коли често са по-леки...
П.П.2 Поразрови из форума - проблеми най-различни съпътстват употребата на "синьото гориво", доста кожа и нерви съм съсипал с най-различни таралясници, "вервай" ми... :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 03 окт 2007 10:18

polturgais написа:според мен всичко идва от смукача и аз съм с ABU мотора и на газ имам същия проблем

къде точно се намира смукача на 1.6ABU моноинжекция?Защото аз съм с 1.8 ABS моноинжекция и много го търсих ама няма такъв!

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 03 окт 2007 17:57

Проблема с подаването на гас на част от вас може да се оправи с едно смазване на жилото ЛИЧЕН ОПИТ !!! Това ще помогне САМО на хората на който го прави на Газ и на Бензин. Причината е следната Когато карате на скорост двигателя е под по-голямо натоварване отколокото на празен ход (карате с 2500 оборота натискате съединителя без да пускате газта и оборотите отиват на 3500). Ако жилото задържа се получава леко изфурсиране. А за хората на газ - Това е нормално ! ! !! :twisted: ПРИЕМЕТЕ ГО !

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 окт 2007 7:51

plamen032 написа:Проблема с подаването на гас на част от вас може да се оправи с едно смазване на жилото ЛИЧЕН ОПИТ !!! Това ще помогне САМО на хората на който го прави на Газ и на Бензин. Причината е следната Когато карате на скорост двигателя е под по-голямо натоварване отколокото на празен ход (карате с 2500 оборота натискате съединителя без да пускате газта и оборотите отиват на 3500). Ако жилото задържа се получава леко изфурсиране. А за хората на газ - Това е нормално ! ! !! :twisted: ПРИЕМЕТЕ ГО !

Може....ама има и една друга системка дето май мърда педалчето.....май беше ТПС+стъпков мотор.....нещо там се допозиционираше и т.н. .......и компютъра май се намесваше за оборотите....
Не е така просто...особено когато газовото няма ламбда контрол ......

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 04 окт 2007 21:32

joker написа:
plamen032 написа:Проблема с подаването на гас на част от вас може да се оправи с едно смазване на жилото ЛИЧЕН ОПИТ !!! Това ще помогне САМО на хората на който го прави на Газ и на Бензин. Причината е следната Когато карате на скорост двигателя е под по-голямо натоварване отколокото на празен ход (карате с 2500 оборота натискате съединителя без да пускате газта и оборотите отиват на 3500). Ако жилото задържа се получава леко изфурсиране. А за хората на газ - Това е нормално ! ! !! :twisted: ПРИЕМЕТЕ ГО !

Може....ама има и една друга системка дето май мърда педалчето.....май беше ТПС+стъпков мотор.....нещо там се допозиционираше и т.н. .......и компютъра май се намесваше за оборотите....
Не е така просто...особено когато газовото няма ламбда контрол ......

прав си но това важи само за бензин...Ако го прави и на газ отива на жило

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”