Някъде тук гледах едни таблици но сега в търсачката ми излизат хиляди резултати....Ще съм много благодарен ако някой ми даде отговор
Най-подходящото масло при каране на газ ?
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Най-подходящото масло при каране на газ ?
Кое е най-подходящото масло при каране на газ ? Някаква разлика между зимно и лятно масло при газ???
Някъде тук гледах едни таблици но сега в търсачката ми излизат хиляди резултати....Ще съм много благодарен ако някой ми даде отговор
bowdown
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Спред мен с такова каквото е предписано от производителя. За по-стара кола 15W40 без значение марката -стига да е истинско и да се сменя на 8-10хиляди км.
Имам един приятел с В4 който имаше проблеми с 10W40 на неговата кола. Кара с 160-170 по магистралата.Намалява и зумера писва. Та за мотори над 200хиляди мисля че 15W40 е по сигурния вариант. Аз моята кола винаги съм я карал с такова масло и не смея да сляза на по-тънкото.
Имам един приятел с В4 който имаше проблеми с 10W40 на неговата кола. Кара с 160-170 по магистралата.Намалява и зумера писва. Та за мотори над 200хиляди мисля че 15W40 е по сигурния вариант. Аз моята кола винаги съм я карал с такова масло и не смея да сляза на по-тънкото.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
silent написа:... мисля че 15W40 е по сигурния вариант. Аз моята кола винаги съм я карал с такова масло и не смея да сляза на по-тънкото.
Aми аз "слязох" на 10W40 и веднага се усети
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
silent написа:...
Аз съм на обратно мнение. Колата ми е далеч над 200ккм, обаче 15/40 няма да и сложа. Т.е. пробвах веднъж, но беше за последно. Карам си с 10/40, нито зумери са ми пискали, нито тече, нито го гори (повече от допустимото, де, по-малко от литър на 10000).
@майстора_1 - то си е до мотор - виж как ти си го усещаш и карай с това, което според теб по-добре 'понася' на мотора. Специално масло за газ няма.
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”