Мнението ви за транспорта в София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнението ви за транспорта в София

Мнениеот shotoman » Вто 23 окт 2007 11:06

Как според вас биха се избегнали адските задръствания по улиците в пиковите часове и как да се отпуши движението поне на градския транспорт. Нека всеки да даде мнение. Аз не можах да измисля как да няма задръствания, но мисля, че трябва да се наложат нечовешко-варварски мерки за коли, които карат зад жълтата лента за автобуси и по този начин пречат на движението на градския транспорт. Мисля, че трябва всеки нарушител да се глобява без право да обжалва глобата и ще видите как след броени месеци градския транспорт ще пресича цялата столица за минути!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 23 окт 2007 11:09

Значи първо за да се оправи движението в София трябва софиянци да се завърнат в родните си села.. това е едното

второ ако се сложат такива нечовешки както казваш ти глоби.. катаджиите ще станат ОЩЕ по богати..

и както съм казвал не един или два пъти.. ще се оправим когато гладните изядът бедните.. !

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 23 окт 2007 11:10

very simple...
да тръгне околовръстното и метрото и всичко ще е ок...

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 23 окт 2007 11:11

Строги мерки и с/у тези които задръстват кръстовища, вкл. и трамваите :evil:

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 23 окт 2007 11:16

Vizor написа:Значи първо за да се оправи движението в София трябва софиянци да се завърнат в родните си села.. това е едното

второ ако се сложат такива нечовешки както казваш ти глоби.. катаджиите ще станат ОЩЕ по богати..

и както съм казвал не един или два пъти.. ще се оправим когато гладните изядът бедните.. !

Значи и аз не съм от София, но вече 3 години уча, работя и плащам данъци на общината и държавата, така че малко грубичко прозвуча. Но за другото съм съгласен!

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Вто 23 окт 2007 11:20

Mar написа:Строги мерки и с/у тези които задръстват кръстовища, вкл. и трамваите :evil:

И как по-точно ги задръстват те?

А точно трамваите ... не знам как издържат тези хорица без да убият някой :roll:

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 23 окт 2007 11:25

XaBaTa™ написа:
Mar написа:Строги мерки и с/у тези които задръстват кръстовища, вкл. и трамваите :evil:

И как по-точно ги задръстват те?

Явно не си пресичал Христо Ботев по Т. Александров или Стамболийски :wink:
Но си прав, че първичното е - строги мерки с/у тези които се движат по трамвайните линии!
Друг е въпроса тогава как ще се минава по Дондуков например :twisted:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 23 окт 2007 11:27

функционално метро... широки улици ...синхронизирани светофари ..закрити многоетажни паркинги ....... така че сме обречени

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 23 окт 2007 11:35

представи си само как си караш като пич в жълтата лента щото е по-свободна и след 10 дни ти пристига глоба 200 лева без право на обжалване. Дали ще се качиш пак в лентата :)

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Вто 23 окт 2007 11:44

Инфраструктурата ни е слаба, а не правилата и глобите за движение. Бус ленти има само по няколко булеварда, дори и да се глобяват нарушителите там, почти нищо няма да се промени в движението. Първото нещо което трябва да се направи е да се променят правилата при строежите на нови сгради. Ако се дават разрешителни за строеж на 7-8 етажни блокове, на улиците на които преди това е имало по 1-2 къщи, то тогава трябва да бъде оставено достатъчно място за разширение на улицата, за паркинги. Това сега никъде го няма - новите блокове са наблъскани един до друг. Също така общината не прави почти нищо за разширението на съществуващите улици или ако го прави, то е изключително мудно и само ни замазват очите. Например Сребърна я ремонтираха преди 5 години и спокойно можеше да я разширят с още 1-2 м към Южния парк за да стане с 2 ленти във всяка посока.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 23 окт 2007 11:53

shotoman написа:представи си само как си караш като пич в жълтата лента щото е по-свободна и след 10 дни ти пристига глоба 200 лева без право на обжалване. Дали ще се качиш пак в лентата :)

И защо градския транспорт трябва да се толерира :?: хората който се движат с коли по-маловажни ли са. Аз съм съгласен да се движа с градския стига автобусите да не са на доизживяване, да не ги чакам по 30 и повече минути (все пак билетчето 80 ст. повече от един хляб), и т.н, но до тогава ще си карам колата и ще използвам лентата за автобуси и трамваи.
п.п. Проблема с трафика не е опира до BUS лентите.

Последна промяна от P4v3l на Вто 23 окт 2007 11:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 23 окт 2007 11:54

на цариградско сутринта задръстването започваше от преди окръжна болница. Ако в лентата на автобуса нямаше коли поне с градския транспорт човек щеше да се придвижва нормално.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 23 окт 2007 11:59

hilqdarka написа:... но до тогава ще си карам колата и ще използвам лентата за автобуси и трамваи.
п.п. Проблема с трафика не е опира до BUS лентите.

Ще си караш, докато не почнат да глобяват селските тарикати, точно до тогава ще си караш....
И естествено е, че проблемите не опират до Бус лентите - опират до нещастниците, които карат в тях.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 23 окт 2007 11:59

hilqdarka написа:И защо градския транспорт трябва да се толерира :?:

защото в един автобус има 80 човека а в колата си сам... или най-много с още еди човек
един автобус дефакто замества 50 коли и ако бус лентите бяха свободни (те ще станат някой ден, вярвай ми) и автобусите стигаха от сточна гара до окръжна за 10 минути вместо за 50 много хора биха предпочели да се возят с тях.
в центъра на амстердам автобусите се движат между спирките с 50км/ч независимо какво е задръстването и там дори милионерите предпочитат да паркират някъде бентлитата и да се качат на рейса щото е по-бързо и не трябва да търсят паркинг после.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Вто 23 окт 2007 12:02

Така е няма огранизация на движението.И както посочиха колегите тесни улици ... и не на последно място самото ни държание на пътя.

Върни се в “Пътеводител”