Мнението ви за транспорта в София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 23 окт 2007 13:42

hilqdarka написа:Да и чакам около 20 акта. Както и още 10 от камерите които са точно на Орлов мост за престрояване пред всички коли за завиване в ляво (т.е. Пресичане на стоп линията на червен светофар). И от камерите на Ръковска също очаквам честитки. В четвъртък като мина през Пловдив ще гледам да не ме снимат на входа на града.

Тук се крие основната част от отговора на въпроса кога ще се оправи движението в София - когато наистина ги получиш тези актове и почнеш да се движиш за известно време с градския транспорт :wink:
Това важи не само за теб, а за всички нас, вкл. и за мен :oops:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 23 окт 2007 13:44

Като се научиме да караме тогава ще се оправи движението. И като се научиме и да паркираме.
И когато на колегата двайсетте му акта му дойдат на главата и да си ги плати - нямам против, който иска да прави нарушения, да си ги плаща и после известнио време без книжка и като му я върнат пак. Нямам против. Като му е толкова акъла на човека и като се мисли за герой че минал най отпред на светофара хубаво.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 23 окт 2007 13:46

Mar написа:
hilqdarka написа:Да и чакам около 20 акта. Както и още 10 от камерите които са точно на Орлов мост за престрояване пред всички коли за завиване в ляво (т.е. Пресичане на стоп линията на червен светофар). И от камерите на Ръковска също очаквам честитки. В четвъртък като мина през Пловдив ще гледам да не ме снимат на входа на града.

Тук се крие основната част от отговора на въпроса кога ще се оправи движението в София - когато наистина ги получиш тези актове и почнеш да се движиш за известно време с градския транспорт :wink:
Това важи не само за теб, а за всички нас, вкл. и за мен :oops:

За Градския неща и да си спомням щото ми писта да гледам как мургавите братя роми си пътуват без билет а контролите се заяждат с лапета на по 12-13 години или пенсионери които нямат пари за карта.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 23 окт 2007 13:48

zaro написа:Като се научиме да караме тогава ще се оправи движението. И като се научиме и да паркираме.
И когато на колегата двайсетте му акта му дойдат на главата и да си ги плати - нямам против, който иска да прави нарушения, да си ги плаща и после известнио време без книжка и като му я върнат пак. Нямам против. Като му е толкова акъла на човека и като се мисли за герой че минал най отпред на светофара хубаво.

Изобщо не се мисля за герой или сътезател или каквото и да е там. Хубаво ли ти е като си седиш на опашката на светофара 10-на коли да се набият най-отпред а ти да седиш и да си чакаш :?:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 23 окт 2007 13:56

hilqdarka написа:
zaro написа:Като се научиме да караме тогава ще се оправи движението. И като се научиме и да паркираме.

Изобщо не се мисля за герой или сътезател или каквото и да е там. Хубаво ли ти е като си седиш на опашката на светофара 10-на коли да се набият най-отпред а ти да седиш и да си чакаш :?:

ДА!
аз седя и чакам, не ми е хубаво, но не се бутам и аз, тръгвам по-рано, не бързам и стигам по-късно на работа
като сите офси се набутат отпред, по-бързо ли ще минават....

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 23 окт 2007 14:06

НЕ няма да минат по бързо, амам той бай ганьо и сам да е у трмвая па ще се бута:)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 23 окт 2007 14:09

Абе бус лейн.. ше сънуваме в близките 5 години да се случи да няма коли.. аз наскоро бях в дъблин и много се изкефих там как е организирано. Улиците им са тесни като нашите, колите им са повече от нашите но някакси успяват да се справят.

Значи там е забрави-да-стъпиш-на-бъслейн... като фанатици са виждал съм 3 километра задръстване и бус лейна в двете посоки е празен .. никой ама никой не стъпва... с пръстче даже хехе. рейсовете карат супер бързо .. не знам как оцеляват тея хора вътре.

Другото нещо което е интерсно е че като светне зелено стои светнало около 6-7 минути в посока...т.е. цялата 5 километрова улица се източва за 10 минути навякъде зелено( не едното зелено другото червено и батак) ... занеш че можеш за 50 минути да минеш целия град от до ... та така

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 23 окт 2007 14:09

Pichaga написа:
hilqdarka написа:

ДА!
аз седя и чакам, не ми е хубаво, но не се бутам и аз, тръгвам по-рано, не бързам и стигам по-късно на работа
като сите офси се набутат отпред, по-бързо ли ще минават....

За тия, които се бутат незнам дали е много по-бързо преминаването но за тия, които чакат със сигурност е по бавно.
п.п. Живея на 5 мин. от офиса и на път за работа никога не попадам в задръстване. Извинявам се на всички колеги (с изключение на оня дето почна с личните нападки), които съм засегнал с мнението, си ще променя стила си на шьофиране когато се създадът предпоставки за нормално движение.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 23 окт 2007 14:13

начи, предпоставките за безопасно и нормално шофиране в софия, зависят НАЙ-много от нас самите, не на 100% ама поне на 70-80%
дайте да се замислим и да се променим първо ние
колегата хубаво го е казал за Дъблин...
дори наглите италианци в Рим, се научиха да карат коректно, правя съпоставка между 1995 и 2006
как го направиха за 10 години не знам, но сега в Рим е деба и лудницата и хаоса, но ги няма безумните ни задръствания, свиркания, засичания, тарикатлък на дребно, което го има тука за съжаление

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 23 окт 2007 14:28

nii написа:very simple...
да тръгне околовръстното и метрото и всичко ще е ок...

еми то метрото от люлин си работи от години, ама задръстванията по т.александров и сливница са километрични всяка сутрин около 8 часа и всяка вечер около 6 :roll:
докато всекисе вози в кола няма да се оправи нищо

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 23 окт 2007 14:31

assd написа:

еми то метрото от люлин си работи от години, ама задръстванията по т.александров и сливница са километрични всяка сутрин около 8 часа и всяка вечер около 6 :roll:

Защото метрото свършва в нищото , пардон в центъра :wink:
и ако хората работят в Младост например ... освен пеша до Орлов мост друг вариант не се сещам ...
Аз лично, ако метрото пътуваше поне до Университета нямаше всеки ден да стм с кола.

Последна промяна от Mar на Вто 23 окт 2007 14:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 23 окт 2007 14:33

Ами трябва тея малоумници от министерството на транспорта да се размърдат малко да оправят движението а не по цял ден да ми играят куейк.. даже ми звънят по телефоните как съм си скъсал сухожилието че неможем да играем вече цяла седмица :cry:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 23 окт 2007 14:35

Vizor написа:Значи първо за да се оправи движението в София трябва софиянци да се завърнат в родните си села.. това е едното

:headbang

Всека сутрин и вечер кълнем "Преселението на народите" ... :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 23 окт 2007 14:38

Според мене до голяма степен трябва да се помисли за паркирането и някой улички да се направят еднопосочни. Тази успоредната на евлоги георгиев, мисля че е Любен Каравелов е ужас. Как може такова нещо.
Иначе вище че със затварянето на витошка не се усложни много движението, по преките си се кара нормално ако няма някой кофти паркирал.
А за да се помисли за паркирането трябва малко да се размърдат мозъците от общината. И трябва прозрачност при избора на изпълнители на определени проекти. Според мене за да не се правят паркинзи на места кадето няма проблеми, аз се сещам за 4 5 такива се обслужва интереса на Паркинги и Гаражи.
Там приходите са огромни, а каде отиват средствата никой не знае.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 23 окт 2007 14:40

Mar написа:
assd написа:

Защото метрото свършва в нищото , пардон в центъра :wink:
и ако хората работят в Младост например ... освен пеша до Орлов мост друг вариант не се сещам ...
Аз лично, ако метрото пътуваше поне до Университета нямаше всеки ден да стм с кола.

да има нещо вярно... то странното е че много хора от люлин работят в младост и трябва да прекосяват целия град. ако го пуснат поне до интерпред бих ходил без кола на лекции в унсс, но сега няма друг способ, защото транспорта много закъснява винаги

Върни се в “Пътеводител”