Jerom написа:СантбернаР написа:...Сигорно повечето шофьори са фенове на Сталин.![]()
![]()
По принцип ги пускам хорицата...ама от скоро само като съм на кеф
![]()
ila написа:Когато това е възможно винаги им давам предимство.
Искам да кажа обаче че когато съм с кола псувам пешеходците, когато аз съм пешеходец псувам тези с колите. Защо е така ли? Ами просто - нашите управляващи копират дословно правилниците от развитите държави (имам пред вид че е с предимство всеки пешеходец, озовал се на платното), а забравят да направят и инфраструктурата като тяхната. Пример: - мой колега беше на гости у сестра си в щатите и като дойде тука взе само да повтаря "пешеходците са с предимство, пешеходците са с предимство и т.н.) Питам го: за тези 3 месеца в щатите колко пешеходци видя на платното за движение на автомобили? , той се замисли и каза " нито един". Та според мен тези там кметчета и други управници вместо да се занимават с финансиране с общински пари на разни смесени дружества трябва да пренасочат парите именно за развитие на инфраструктурата на градовете, да разширят улиците, да осигурят достатъчно места за паркиране, да премахнат тези пешеходни пътеки, поставени на рискови места и за пешеходци и за коли, вместо тях да построят подлези и надлези и т.н.
И още: не съм съгласен КАт да се крият в засади като средновековни бандити, а да излязат на улицата и да работят така както ние очакваме от тях, а именно да виждат всички нарушители на пътя, а не от десетина нарушения направени едновременно и в ограничен участък да спират само един и да му вменяват вина едвали не за световната икономическа криза.
53 шофьори са глобени през юни в Плевенско заради отнемане предимството на пешеходци, информират от сектор "Пътна полиция - КАТ" при РДВР-Плевен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 56 госта