Passat B5 проблем с маслото
Passat B5 проблем с маслото
Двигателиа е 1.8турбо проблема е като загрее ми светва лампата за маслото но не ми го прави много често тоиа номер.Дали не е заминала маслената помпа? 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
На моя Пасат на 20 години вече го правеше същия номер и със смяна на масло се оправи.Помпата си беше перфектна и си държеше налягане в нормите.
Прави го само на загряла кола предполагам - тогава маслото става рядко и налягането пада и се задействат датчиците.
Ако маслото не отговаря на този стандарт (а щом е минерално почти 100% съм убеден че не отговаря) се полчуава така.
Успех!
Прави го само на загряла кола предполагам - тогава маслото става рядко и налягането пада и се задействат датчиците.
Ако маслото не отговаря на този стандарт (а щом е минерално почти 100% съм убеден че не отговаря) се полчуава така.
Успех!
Последна промяна от zfa159 на Пон 29 окт 2007 12:51, променено общо 1 път.
gr_kanev написа:Много бързате с тия смени на помпи. Като за начало си смени маслото - трябва да отговаря на VW 500 00, 502 00, VW 501 01 - имам съмнения че твоето не отговаря на тях. След това измери налягането на маслото и чак тогава сменяй маслена помпа (ако се наложи).
мерси колега не напразно си Доктора ще направиа това което ме посаветва и ште кажа какви са резултатите
-
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Абе казвам аз че бързате като теле пред майка си.
В какви условия ти измери налягането - топла, студена кола (важна е температурата на маслото). А маслото смени ли го, или с това минералното ? Ама колата си е твоя, парите - също, какво сега да ти правя сметка. Имаш мерак да правиш ремонти и пари за даване - твоя воля.
В какви условия ти измери налягането - топла, студена кола (важна е температурата на маслото). А маслото смени ли го, или с това минералното ? Ама колата си е твоя, парите - също, какво сега да ти правя сметка. Имаш мерак да правиш ремонти и пари за даване - твоя воля.