Питане за спортен филтър

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Питане за спортен филтър

Мнениеот KOCMOC » Чет 01 ное 2007 23:44

в търсачка не можах да намера нищо съществено за спортен филтер за ПОЛО-то от гаража.каза ми 1 приятел ,че този малак двигател няма да изкара никакъв звук, а на мене ми се искаше .... някой може ли да ми каже какви други работи трябва да се земат и какви пари са и много ли е сложно?
та ще изкара ли хубав звук ?
Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 02 ное 2007 0:08

Тази тема ще я следя с голям интерес..

:039:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пет 02 ное 2007 10:33

аз също

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 02 ное 2007 10:48

Според мен ако махнеш катализатора последното гърне го замениш със спортно и сложиш спортен филтър ще постигнеш приличен резултат. На брат ми астрата е 1.4 но като извърши тези операции и почна да вади приличен звук. Не може да очакваш да бръмчи като някое порше примерно. Пиши ако си направил нещо

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пет 02 ное 2007 17:50

на моето махнах катализатора и за сичките 1000 кубика извади звук къ си треа

Потребителски аватар
KOCMOC
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Пет 02 ное 2007 21:57

утре заминавам на вилата и ще пробвам да махам катализатора и ще пиша , а за филтара по натам :))

dkalfov
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 03 ное 2007 10:53

KOCMOC написа:утре заминавам на вилата и ще пробвам да махам катализатора и ще пиша , а за филтара по натам :))
на мен ми излезе 25 лева да гу свалят и го фитнах за 50 после и не съм се изцапал никаде :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 03 ное 2007 11:03

KOCMOC написа:утре заминавам на вилата и ще пробвам да махам катализатора и ще пиша , а за филтара по натам :))

Само внимавай ако го правиш сам за да не се прибираш на стоп ;)
Да не си изхвърлиш и ламда сондата, че не знам как ще подкараш после...
Аз на моята кошница съм без катализатор и със спортен филтър. Като се изрежа на втора и се палят алармите на по-нежните околни возила :D

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 03 ное 2007 20:18

Аман от бръмчалници ве малееее. И ся като ви чета с тез 1000 кубика къде сте тръгнали какво се режете незнам.

Аз съм се возил в бръмчалник... УЖАС!!!!
Карал съм бръмчалник, една мазда 323ф, ми на магстралата като си я настъпя и за 5 мин. мозака ми започва да тече през ушите!! Да верно има хубав звук като минеш 3-4000 обората ама за кратко, ако може да се изключва на дълаг път ще е супер. Ама пълно щастие няма!!!

Е виж ма мен по ще ми е интересно да каже колегата къде е шитнал катализатора за 50 кинта!
Аз моя го свалих признавам си от глупост един майстор каза че дрънчал вътре! Отидох свалих го сложих друго гарне там за да не ми бръмне главата дадох 40лв за цялата операция. Сега си имам здрав катализатор в багажника!

Ефект? Никакъв нито върви повече нито бръмчи (слава богу).

Але пък сега и споретен филтър на 1000 кубика вие сте луди да си давате парите за такава глупост. Споретен филтър може и да помага нещо на 3000+ кубика, ама при наще трошки йок, никой само продавача е щастлив, че си пробутал китайското менте на още един будала!

П.П Следващия, който мине под прозореца ми с такъв бръмчалник и ми пусне алармата, с камани ще го целя!!!! Е утре отивам да си сабера от градинката!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 03 ное 2007 20:45

Е, колега...
Първо колата далеч не бръмчи така както го обясняваш... Извини ме ама ти го изкара като реактивна струя.
Второ, спортния филтър съм го сложил колкото да уплътни звука и да не жужа по светофарите като зъболекарски стол на колела.
Трето, айде недей да целиш с тези камъни от прозореца, че колкото ми е малка колата няма да повярваш какъв голям човек слиза от нея ;)

dkalfov
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Нед 04 ное 2007 4:22

groznika написа:Е, колега...
Първо колата далеч не бръмчи така както го обясняваш...
айде недей да целиш с тези камъни от прозореца, че колкото ми е малка колата няма да повярваш какъв голям човек слиза от нея ;)
и аз мисля така може да е малко половерчето ама си има хубави стартове (като за 1000 сс ) а както верно е малко от моето изкача един 110 кила каменар :censored: :censored::censored::censored::censored::censored::censored::censored::censored::censored::censored::censored::censored:

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Нед 04 ное 2007 17:48

Lizard написа:.... Да верно има хубав звук като минеш 3-4000 обората ама за кратко, ако може да се изключва на дълаг път ще е супер. Ама пълно щастие няма!!!

Ааа, може и да се изключва. Братята Хамериканци са го измислили. Тези дни гледах по MTV едно предаване в което взимат трошката на някой и я ремонтират. Та в тази серия на един ван му мотираха една кора с говорители отдолу на пода, а вътре от таблото си избираш като какъв автомобил да бръмчи. Ако някой е мераклия може да си спретне нещо подобно :wink:

Потребителски аватар
KOCMOC
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Вто 06 ное 2007 21:38

Аз съм се возил в бръмчалник... УЖАС!!!!
Карал съм бръмчалник, една мазда 323ф, ми на магстралата като си я настъпя и за 5 мин. мозака ми започва да тече през ушите!! Да верно има хубав звук като минеш 3-4000 обората ама за кратко, ако може да се изключва на дълаг път ще е супер. Ама пълно щастие няма!!

В такъв случай музиката до дупка и да не ти пука ;)

Аз нищо не направих съботата ,защото се счупих от работа и трябва да намера време да мина до някое сервис-че :))

Колеги знаете ли, че е влязла в сила наредба №32 на Министрерството на транпорта, според която от 01.01.2008г. всички автомобили произведени след 1992г. (без значение бензин или дизел) трябва да бъдат задължително с катализаторни устройства. За автомобилите без катализатори е предвидено спиране от движение до поставянето на такива.
Ако се интересувате, координатите ми ги има във форума. Мога да помогна.
---> уби всичко детско в мен !!! :(

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 06 ное 2007 22:52

KOCMOC написа:
Колеги знаете ли, че е влязла в сила наредба №32 на Министрерството на транпорта, според която от 01.01.2008г. всички автомобили произведени след 1992г. (без значение бензин или дизел) трябва да бъдат задължително с катализаторни устройства. За автомобилите без катализатори е предвидено спиране от движение до поставянето на такива.
Ако се интересувате, координатите ми ги има във форума. Мога да помогна.
---> уби всичко детско в мен !!! :(

Това тоя дето изкупуваше катализатори във форума ,като луд ли е? :lol:
1-во докато не видя с очи тая наредба - няма да повярвам
2-ро и да има такава щеше да се вдигне страшен шум за това ако е влязла в сила защото почти никой няма катализатор

Всички знаем ,че все някога ще стане така ,ама няма да е скоро

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 06 ное 2007 23:41

Ще се опитам тук да събера цялата информация за спортни филтри на поло от форума:

Става въпрос за голф(съответно поло) 1.4 АЕХ 60 коня :
brabus написа:Ами честита придобивка
За конете нали знаеш лафа - не може целия до края и душата в рая!
Та хем да върви, хем да не харчи.
Преди 2 седмици гледах каталога на D&W и по-специално K&N филтрите.
Там онези сладури се биеха в гърдите, че с панелен филтър, който си влиза в стандартната кутия, точно за твоя двигател, но на Поло, резултата бил с 3 кс повече и 11 Nm отгоре. Цената на K&N е около 120 лв. Всичко друго ми се струва "мисията невъзможна" :lol:

http://www.turbonator.com/WhatIsIt.html - ама няма отзиви

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”