проблем със съединител пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DJ_TISHO
Автомобил:
Двигател:

проблем със съединител пасат б3

Мнениеот DJ_TISHO » Вто 06 ное 2007 22:17

значи колеги проблема е следния:карма си тая вечер и натискам съединитела да мога да изклуча 2ра и педала остана долу...затиках я до у нас и проследих системата...на пръв поглед сичко 6...проверих дали не е влязъл въздух в системата(обезвуздусхих я наноно)но уви :( след това забелязах че педала се е втвърдил до определена степен...и като се натисне...помпата създава налягане...и мъркуча ,които сжързва помпата с цилиндъчето ...се мести на ляво на дясноо(предполагам от налягането) та въпроса ми е...прблема от цилиндърцхето долу на скоросната кутия ли е.... ? и какжо мойе да му е станало...и мойе ли да се ремонтирва?
благодаря предварително!

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Сря 07 ное 2007 5:56

Наи-често сдава багажа долната - тя е и по-евтина.Не си играи с ремонти - нова!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 07 ное 2007 12:13

Ако при бързо натискане и отпускане работи горе-долу, но при задържане на педала натиснат, в крайна сметка педала остава долу и колата се опитва да тръгне (ако е била на скорост), и ако няма загуба на течност то по-скоро е от горната помпа.

Лично аз мисля че по-скоро е от горната помпа проблема.

Скъпи са помпите - над 100лв. всяка. След като се уточни от коя е, си заслужава да се отвори да се види как е отвътре - ако няма корозия, има шанс да се мине само със смяна на гумички - 10лв., ако обаче има корозия... :-( :-(

Потребителски аватар
SSvetlioo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSvetlioo » Сря 07 ное 2007 13:20

Колега имах същия проблем за моя Б3.Проблема беше там, че когато натисна педала той се заклещваше в самата тапицерия на колата,която беше проядена от самия него!!! Поне при мен проблема се оправи!!!! Успех :wink:

Потребителски аватар
DJ_TISHO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DJ_TISHO » Сря 07 ное 2007 21:52

колеги,оправих колата...проблема беше следния буталцето на долната помпа минаваше презвилката свободно...незнам по каква причина...и проблема го решихме с маистора по следния начин...направихме една шапчица от стомана ф10 да натиска вилка...и сега сичко е 6...дано да няма повече проблеми... :)
иначе имаше много глупости като ходих по сервизите днес...почнаха да ми говорят за едни цифри...направо ме заболя главата уйас...дан дава господ да влизаш в сервиз :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 ное 2007 23:13

:да: Браво!
Дано наистина проблема е трайно решен!

DJ_TISHO написа:иначе имаше много глупости като ходих по сервизите днес...почнаха да ми говорят за едни цифри...направо ме заболя главата уйас...дан дава господ да влизаш в сервиз :D

Ми ний туй го знаеме!
Ако не беше така, може би този форум нямаше да е толкова популярен ;)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 08 ное 2007 9:56

Aре за да не пускам нова тема... Подобен проблем днес сутринта. САМО ЧЕ:!!! Педала си се движи без никакви ядове, но не мога да освободя от скорост.
Натискам съединителя, паля, колата си се държи нормално (сиреч не тръгва). Като се опитам да освободя от скорост - к*р - кравата мъжка.
некси идеи?
П.С. Снощи си се прибрах в 1:30 без никакви проблеми

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 08 ное 2007 14:15

Scuba, да не сте се спускали твърде надълбоко и да е получил хипотермия звера? :lol:
Иначе казано - какъв е шанса да са били замръзнали жилата на лоста? На изгасен мотор движеше ли се лоста? Предполагам, че да, ама да си питам!
Знам, че има леекинка, едва забелижима разлика в класовете МПС, ама на Трабанта редовно ми замръзваше зимата жилото на педала на газта.
Но пък не е чак толкова студено още, деа!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 08 ное 2007 14:48

radotom написа:...

лоста НЕ се движи и при изгасен двигател. За жилата си го помислих но е още топло (аз имам ли жила всъщност? знам че имам 2 помпи)

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Чет 08 ное 2007 15:12

scuba написа:
radotom написа:...

лоста НЕ се движи и при изгасен двигател. За жилата си го помислих но е още топло (аз имам ли жила всъщност? знам че имам 2 помпи)

Две помпи имаш за съединителя , а жилата са между скоростният лост и скоростната кутия.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 08 ное 2007 16:08

Да те не плаша, ама така изглежда връзката м/у топката на скоростния лост и селектора на предавки в скоростната кутия:
Изображение
Мислех и селектора да ти покажа, но лично аз за малко не получих сърцебиене... не ща да рискувам да ти докарам инфаркт!
В действителност не е чак толкова страшно, но така, на тия картинки изглежда....
Като клатиш лоста усеща ли се да помръдва? Ако да- на упор (твърдо) ли бие?
Ако не помръдва, или помръдва съвсем малко и удря на твърдо има вероятност да е самия лост.
Ако мърда малко повечко или да се усеща леко демпфериране преди отказа, вероятно е самия механизъм след жилата, там, вътре в дълбините на кутията.
Май без намесата на Ваското или Никси няма да минеш ... :(

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 08 ное 2007 16:19

radotom написа:Май без намесата на Ваското или Никси няма да минеш ... :(

Въпроса е, че е спряна НА ЗАДНА на нагорнище :-) Сиреч с гъза нагоре. Нема как да ида до тях. Требе те да дойдат.
А иначе колкото и да го мъча лоста нема мърдане никакво

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 08 ное 2007 17:17

Щом не мърда има шанс да е лостовата система в купето. При всички случаи ми се струва по-добре от това да се разглабя механизма на самите скорости, ама знае ли човек!?
Дано само да е нещо, до което има достъп отгоре, че иначе, щом е на баир, никакъв шанс да се повдигне дори, че д се бръкне отдолу :(
...Че и на колесар ще е трудно и рисковано качването...
Всъщност, има възможност да се откачат жилата от механизма на скоростната кутия и да се прещрака на ръка на свободна. От там -> на равно и вече се гледа.
Ако сте достатъчно луди- късно през ноща, когато няма движение се включва на втора на ръка, пали се и из цяла (или полвин - зависи къде живееш) София на втора до съответния ремонтен док.

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със съединител пасат б3

Мнениеот dangera » Пон 07 сеп 2009 17:37

Изображение
[img]http://dangera.snimka.bg/other/razni.51272.14694390[img]
Изображение

Здравейте,някой знае ли как се отваря тази горна помпа на съединителя. :( :( :?: :?:

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със съединител пасат б3

Мнениеот dangera » Пон 07 сеп 2009 22:24

:?: :?:

Върни се в “Passat”