Цени на гражданската за 2008 - минути за реклама

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 11 ное 2007 23:01

Фирмата в която работя ми е направила здравна застраховка в Дженерали. Т.е., изплащат ми се суми за болнично и извънболнично лечение срещу документи.2-3 пъти ми се е налаголо да прибегна до тези екстри, и макар че сумите са били малки /последния път беше 15лв/, реших че ще си ги взема, щом така или иначе ми се полагат. Всеки път ставам на луд обаче като отида в офиса на дженерали, вечно нещо не е попълнено както трябва, а напоследък се и насраха даже, едва ли не за дребна настинка или грип трябва да им носиш епикриза за да ти платят разходите. Уж всеки ден изплащат суми, а за последните 15 лв. ходих 3 пъти до офиса им в 3 различни дни и все нямаха пари в касата - просто бях подивял и исках дъ късам и техните нерви, щото моя работодател им плаща сума ти пари всеки месец, а те ме правят на луд за 15лв.
Както и да е...когати се сключва договор за такива работи, единственото което договарят фирмите е кой на кого колко пари ще даде под масата...
Та това е дженерали в България - един въздух под налягане специално за здравните осигуровки. Сигурен съм, че в Германия не е така, за каквото и да става дума

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 11 ное 2007 23:38

Ако си направя сега засстраховка по старите тарифи,после като ги увеличат трябва ли да доплащам?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 12 ное 2007 0:47

Не

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 12 ное 2007 8:50

Krasi написа:Фирмата в която работя ми е направила здравна застраховка в Дженерали. Т.е., изплащат ми се суми за болнично и извънболнично лечение срещу документи.2-3 пъти ми се е налаголо да прибегна до тези екстри, и макар че сумите са били малки /последния път беше 15лв/, реших че ще си ги взема, щом така или иначе ми се полагат. Всеки път ставам на луд обаче като отида в офиса на дженерали, вечно нещо не е попълнено както трябва, а напоследък се и насраха даже, едва ли не за дребна настинка или грип трябва да им носиш епикриза за да ти платят разходите. Уж всеки ден изплащат суми, а за последните 15 лв. ходих 3 пъти до офиса им в 3 различни дни и все нямаха пари в касата - просто бях подивял и исках дъ късам и техните нерви, щото моя работодател им плаща сума ти пари всеки месец, а те ме правят на луд за 15лв.
Както и да е...когати се сключва договор за такива работи, единственото което договарят фирмите е кой на кого колко пари ще даде под масата...
Та това е дженерали в България - един въздух под налягане специално за здравните осигуровки. Сигурен съм, че в Германия не е така, за каквото и да става дума
:lol: :lol: значи си недоволен че ти осребряват рецептите :lol: :lol: ми кажи на шефа ти да си прехвърлите здравните застраховки в ING :lol: :lol:
никой не натиска работодателите да сключват договор :lol: ако услугата която се предлага е дървена няма да я ползват големи фирми като М-тел,Сименс и т.н.. :wink:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 12 ное 2007 20:09

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Вто 13 ное 2007 10:30

"прогнозират застрахователи" - те и джамбазите така прогнозират техните си интереси.

Потребителски аватар
tekion
Автомобил: Meriva
Двигател: 2006
Контакти:

Мнениеот tekion » Вто 13 ное 2007 11:35

Някой да има впечатления от: http://www.ebg.bg/sdi ?
Там застраховката в "Български имоти" излиза 90,10 лв. Питам в смисъл някой правил ли си застраховка онлайн на сайта и дали всичко е точно?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 13 ное 2007 12:46

tekion написа:Някой да има впечатления от: http://www.ebg.bg/onlineInsurance ?
Там застраховката в "Български имоти" излиза 90,10 лв. Питам в смисъл някой правил ли си застраховка онлайн на сайта и дали всичко е точно?

Аз съм го правил в известна степен този сайт. Зад него седят SDI Insurance, а те са стабилни. Така че - давай смело :) .

Е то застраховката за ЕС не е задължителна за всички застрахователи. Да направят 100лв за българия, 300лв ако искаме да е валидна за ЕС като им е толкова европейски акъла д.ба и тъпаните...

Последна промяна от brum на Сря 05 дек 2007 9:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 13 ное 2007 14:24

Krasi написа:Фирмата в която работя ми е направила здравна застраховка в Дженерали. Т.е., изплащат ми се суми за болнично и извънболнично лечение срещу документи.2-3 пъти ми се е налаголо да прибегна до тези екстри, и макар че сумите са били малки /последния път беше 15лв/, реших че ще си ги взема, щом така или иначе ми се полагат. Всеки път ставам на луд обаче като отида в офиса на дженерали, вечно нещо не е попълнено както трябва, а напоследък се и насраха даже, едва ли не за дребна настинка или грип трябва да им носиш епикриза за да ти платят разходите. Уж всеки ден изплащат суми, а за последните 15 лв. ходих 3 пъти до офиса им в 3 различни дни и все нямаха пари в касата - просто бях подивял и исках дъ късам и техните нерви, щото моя работодател им плаща сума ти пари всеки месец, а те ме правят на луд за 15лв.

Ами виж сега - аз също работя във фирма, която ме осигурява чрез Дженерали.
Единственото, от което мога да се оплача е че е малко бавно връщането на паричките, иначе са си абсолютно коректни.Щом искат даден документ, ти си длъжен да го представи - да не би да го пишеш ти или да плащаш хартията на докторите. Не искам да правя реклама на никой, просто съм обективен.
Досега не съм имал проблем там и се надявам да нямам и занапред.Последния път ме домързя да ида до офиса им, но ставаше дума за десетина лева, което в задръстванията щеше да ми е колкото бензина дотам.
Аз съм доволен. :)

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Вто 13 ное 2007 15:28

santo_trafficante написа:
:lol: :lol: значи си недоволен че ти осребряват рецептите :lol: :lol: ми кажи на шефа ти да си прехвърлите здравните застраховки в ING :lol: :lol:
никой не натиска работодателите да сключват договор :lol: ако услугата която се предлага е дървена няма да я ползват големи фирми като М-тел,Сименс и т.н.. :wink:

Аз работя в една от тези големи фирми.Не мога да кажа нищо на шефа си, щото съм във фирмата за да бачкам, а не да давам акъл. НА пръв поглед всичко е прекрасно със здравната осигуровка в дженерали - разболяваш се - носиш документи и ти се плаща. Но когато отидеш 3 пъти до офиса им в 3 различни дни за да ти изплатят 15 лв, нали разбираш, че загубеното време и пътя е вече повече от тези 15 лв.
Между другото, искам да ти кажа, че ако тези суми които един работодател плаща на Дженерали ги дава директно на служителите си - с тях можеш да си гледаш здравето перфектно цяла година и можеш да си позволиш при нужда да отидеш при най добрите специалисти - без някой после да ти къса нервите и да тичаш по офисите на Дженерали.
Защо тогава е измислена така системата? - По горе го написах - за да се усвояват мангизи под масата - масова практика на фирмите в бг, а сигурно и по света

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 13 ное 2007 15:57

santo_trafficante написа:....никой не натиска работодателите да сключват договор :lol: ако услугата която се предлага е дървена няма да я ползват големи фирми като М-тел,Сименс и т.н.. :wink:

Не си прав..
ма ся нема си троша пръстите..
утре.. че ти обясним..
и че те "светнем" що фирмите го предлагат това нещо като опция... и
...
А кат говорим за Мтел.. провери пак.. да не се окаже, че са се преместили от тази година ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 ное 2007 16:02

социални разходи, спестяване от данъци, далавери под масата, им и още...
родна мила действителност
но като ви плащат се радвайте, има и за вас някаква полза

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 13 ное 2007 16:34

wili98 написа:и че те "светнем" що фирмите го предлагат това нещо като опция...
не бе Вили наясно съм :lol: :lol:

п.с . та относно ГО по светла информация се чака на 15ти

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”