Здравейте колеги - Наскоро купих VW Passat 1,9 TDI PD - AJM Motor.
Днес преди да си сменя маслото, видях масло - около (клапана - ако е клапан незнам какво е) над турбината и на 2 пъти вече ми се струва че на 3-4 скорост двигателя отива до 3-4 хил. оборота а не набира. След като изгася колата и запаля се оправя! Притеснявам се да не е турбината? Та къде да отива да ми кажат какво става?
Сервиз за диагностика - Варна?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сервиз за диагностика - Варна?
Последна промяна от Morskia на Вто 20 ное 2007 22:34, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

Поздравления за колата.
Не е турбината. Писано е много за проблем като твоя. Най-вероятно поради зацапана променлива геометрия на турбината (може и по други причини де) се получава свръхналягане (турбината пренадува), и компютъра на колата влиза в сервизен режим.
Ето ти тема, в която доста твои съграждани даваха телефони на сервизи.
@
Морски качи малко снимки да го видим звяра. Дай повече инфо в кой сервиз ходи. По възможност дай телефони на хората от сервиза и от МЕИ че и моята ми прави същите проблеми. С VAG COM дава грешка 17965.
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ок ще кача - Утре ще вжема фотото и ще я наснимам
!
Сега по проблема! - Значи първо отидох в сервиза BOSCH намира се по бул.Цар Освободител до блок 70 в Младост - има едно пазарче там(ако решиш да идваш обади се ще те заведа) хората я закачиха на комп. и даже преди това след като ми чуха симптомите ми казаха че са 2 варианта за повреда - някакъв клапан който упрявлявал турбината - 195лв. - или е зацапана променлива геометрия на турбината, разпечатаха един нов клапан и го пробваха но не беше от това ами както си дава комп. - някъкви налягания и други там
и ме пратиха в МЕИ. Утре като отивам да оставя колата ще им взема телефона на сервиза в МЕИ! Там майстора ми каза че на 90% се оправят след почистването ако не новичка за 1600лв. или рециклирана за 1020лв.Но ми каза че щом е дала такава грешка на комп. турбината си работи. Да ти кажа този проблем не ми го прави постоянно ами от време на време - незнам при теб как е? Дано утре мине само с почистването!

Сега по проблема! - Значи първо отидох в сервиза BOSCH намира се по бул.Цар Освободител до блок 70 в Младост - има едно пазарче там(ако решиш да идваш обади се ще те заведа) хората я закачиха на комп. и даже преди това след като ми чуха симптомите ми казаха че са 2 варианта за повреда - някакъв клапан който упрявлявал турбината - 195лв. - или е зацапана променлива геометрия на турбината, разпечатаха един нов клапан и го пробваха но не беше от това ами както си дава комп. - някъкви налягания и други там

Последна промяна от Morskia на Сря 21 ное 2007 22:46, променено общо 1 път.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ето колега и на мен от там ми омаслиава,инаце колата варви идеално ,не знам и аз какво да правйа с тази клапа
като вземеш колата пиши да кажеш как е
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... e_id=12627

- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пичове тъкмо си идвам от майсторите от МЕИ - Значи изчистили са ми турбината и са намерили дупка(колкото нокът - казаха ми че е ударена някъде на бордюр или нещо стърчащо) на интерколера която за запоили и всичко е ОК!Колата сега върви като изтребител
има огромна разлика!Имах и за смяна някакъв вакум регулатор за подгряване на горивото - който го платих но ще го сменят следващата седмица - казаха ми че не е фатално и без него - действал само като е студено.За почистването на турбината и запояването на интеркулера ми взеха 300лв. за клапана отделно 70лв.
Обясниха ми че турбината ми си е наред и по двигателя също, а за това масло да не бера грижа това си е нормално за стара колица
Готини момчета са явно много си разбират от работата - да знаете първо се обадете да си запазите час защото там е доста претрупано.
МЕИ Турбо сервиз Варна - 0889445208

Обясниха ми че турбината ми си е наред и по двигателя също, а за това масло да не бера грижа това си е нормално за стара колица

МЕИ Турбо сервиз Варна - 0889445208
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”