малка консултация ще може ли? седан или комби?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lubko
Автомобил:
Двигател:

малка консултация ще може ли? седан или комби?

Мнениеот lubko » Пет 02 сеп 2005 12:23

решил сам да си взимам пасат 4 98г 99г но се чудя комби или седан кое е по добре посаветваите ме

Последна промяна от lubko на Съб 03 сеп 2005 7:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Huse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Huse » Съб 03 сеп 2005 17:14

Такъв пассат не се ли води Б5. Седан се води лимузина, комби си е комби :lol: и е по голема, реши си сам.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 04 сеп 2005 7:48

Зависи за какво приложение ти трябва.Ако си семеен подходящо е комбито. :D

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: малка консултация ще може ли? седан или комби?

Мнениеот tatenceto » Нед 04 сеп 2005 12:22

lubko написа:решил сам да си взимам пасат 4 98г 99г но се чудя комби или седан кое е по добре посаветваите ме
комбито е по функционално но и по дълго аз лично ако мога да си го позволя е комби синхро

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 04 сеп 2005 12:41

Карам B5 комби '99, TDi от година и половина и мога да споделя с теб следните впечатления: голяма и просторна кола (не съм се качвал в седан такъв, но откровенно казано не мисля, че е по-тясна -- в крайна сметка базата е една и съща). Надали ще ти се наложи да караш бурканите от село, но ако искаш едно малко лекотоварно камионче - това е избора. Далеч съм и от мисълта, че ще го натъпчеш с 2 тона строителни материали, но за относително леки, но обемисти предмети е превъзходен. Багажника е голям и дори след поставянето на приличен по размери subwoofer няма да загубиш кой знае какво пространстранство (същото важи и за газова бутилка, ако си се спрял на бензинов мотор). Истина е, че когато комбито е празно малко подскача по дупки, неравномерности и павета, но като го натавариш съвсем леко става като яхта - не само просторно, но и плува по пътя. Разбира се ти сам ще прецениш какво най-точно отговаря на твоите нужди, като имаш в предвид, че комбитата от този тип са и малко по-скъпички. Хубавото на този тип автомобили е, че завинаги забравяш какво е багаж и сакове в купето при пътниците на които пък ще доставиш истинско удоволствие при пътуване на по-дълги разстояния. А дори и един път в периода на неговото притежаване да ти се наложи да си прекараш хладилника (за което все пак ще трябва да пуснеш задните седалки :lol: ) ще благославяш Дядо Господ и тоя дето е измислил тая кола.
Като недостаък мога да посоча климатика/климатроника - имам сериозни подозрения, че няма никаква разлика между този който се монтира на седан вариянта и този на комбито. Поради значително по-големия обем на купето при комбито е нужно доста повече време за да се охладиш в горещите летни дни. Аз съм с климатроник и да ти кажа чесно нито това, нито миналото лято по време на жегите не го видях да работи като такъв (т.е. да докара температурата в някакви граници и след това да намали подаването на студеното). В предната част купето (седалките на водача и пасажера) обаче е добре (пък то и се очертава ти да стоиш все там) и колкото по-назад отиваш толкова по-топло става. Разбира се в никакъв случай няма да пържиш яйца на задното стъкло, но може да ти се случи ако на теб отпред ти е комфортно (като температура) отзад да ти кажат "абе я усили климатика !". Не те съветвам да го правиш - техния комфорт може да ти докара настинка :cry:. А бе с няколко думи - те тоя климатик/климатроник с те тая въздхоподаваща система не е разчетен за тая кола (комбито). :x
Това по отношение на купето. Ако имаш други въпроси - ходова част (която предполагам е аналогична и за двата вариянта) или по двигателите - питай ще помагам с каквото мога при избора ти (все пак за двигателите впечатленията ми са само за 1.9 TDi помпа-дюза мотора)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 04 сеп 2005 22:22

Хубавото на този тип автомобили е, че завинаги забравяш какво е багаж и сакове в купето при пътниците на които пък ще доставиш истинско удоволствие при пътуване на по-дълги разстояния.

OFF:
Трябваше да снимам като се връщахме от морето за да те опровергая. Братче с 3 жени на път и с тир да тръгнеш пак ще им е малко мястото
:OFF

rumen и pas1.8mi са ти казали основното - зависи за какво ще го ползваш. Преди да вземем Пасата, не исках и да чувам за комби, но сега мога да кажа, че си е голямо удобство.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 06 сеп 2005 1:49

Само ще маркирам това,че комбитата имат подсилено окачване и това може много лесно да се види!!!

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 06 сеп 2005 9:45

Разбира се ти сам ще прецениш какво най-точно отговаря на твоите нужди, като имаш в предвид, че комбитата от този тип са и малко по-скъпички

аз малко не съм съгласен с rumen!

комбитата от този модел са много по-евтини поне с 2000-3000 лева. и според мен ако нямаш нужда от по-голямо пространство за багаж да си вземиш лимозината. Много по-комфортно вози и е по-сигурна на пътя :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 08 сеп 2005 10:00

Вдигам и четерите си накрайника ЗА комбито. Когато го вземеш рано или късно ще дойде момента когато ще си кажеш - "Добре че не вземах лимузината".Аз също не харесвах комбитата, до момента в който не седнах в едно такова, заедно с още 4 човека, 5 големи сака, един голям 30 инчов телевизор и якета.Накрая се оказа че има още място за мое най-голямо учудване.Оттогава се зарекох че ако си купя кола, задължително ще е комби и то така стана, за миг не съм съжалявал за избора си.
Обърни внимание и на подсиленото окачване на комбито - какво по хубаво от това за нашите пътища.
И още нещо - не е задължително да си купуваш комби само за да ти върши работа, примерно имаш някакъв бизнес който налага да товариш. Аз например за сега все още нямам бизнес, но знае ли човек, може да ми щукне нещо и да се захвана. Тогава комбито добре дошло - " Ела ми магаренце че ми трябваш да те натоваря". Или пък ако оставим бизнеса настрана - достатъчно е семейството било то три,четири,или петчленно ( то само жената е достатъчна, ама това е друг въпрос,той niksi вече го е пообяснил :lol: :lol: :lol: ). Представяш ли си всичката тази челяд да си щъка свободно на задната седалка, жената до теб да ти мърка и да ти хмм бара ... скоростния лост :lol: , а всичкия багаж спокойно вместил се в багажното отделение :wink: ?!

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 09 сеп 2005 7:16

Ако изкаш да е по голяма гъзарията задължително седан :D :D :D

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 09 сеп 2005 8:22

Комби!!! И да има кучкарник отзад (мрежата дето се вдига - когато возиш куче да не се разхожда из колата). Има страхотно приложение - ако жината не та слуша - лепиш и едно тиксо на устата връзваш ръцете и краката със свински опашки и отзад в кучкарника!!!! Да види хубаво ли им е на куценцата!!! :drinking:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 09 сеп 2005 8:26

Ako ще продаваш краставици на пазара - комби. :-)
Ако искаш да караш нормална кола, а не Икарус - седан

Потребителски аватар
nasti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasti » Пет 09 сеп 2005 8:56

Откакто се качих на такъв Пасат станах фен на комбитата.
Взимах комбито, страшно удобство е

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 09 сеп 2005 10:32

Комби - то и на външен вид по ме кефи!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”