Към колегите от Варна - нужда от съдействие!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Към колегите от Варна - нужда от съдействие!

Мнениеот Lawyer » Нед 04 сеп 2005 9:39

Колеги от Варна, имам нужда от малко съдействие именно сега, когато съм в Морската столица. Напоследък бях забелязал, че ми се губи водата, но не можех да разбера откъде. Днес видях. Виновни са връзките на маркучите на охладителната система, които влизат и излизат от изпарителя на газовата. И от двете връзки сълзи вода, а от едната бих казал дори, че тече. Който от вас се наема да ме заведе на местен разбирач, който да оправи проблема, мноого бира ще пие! Сериозна е работата. Благодаря предварително!

Последна промяна от Lawyer на Вто 06 сеп 2005 17:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пон 05 сеп 2005 2:28

-посещаваш Бриколаж
-купуваш "само-вулканизираща лента"
-вземаш отверка
-развиваш скобите на проблемните връзки
-резваш 5см парче от лентата
-умотаваш около тръбата, която влиза в маркуча
-стягаш скобите
-пиеш колкото си искаш бира

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 05 сеп 2005 14:11

Даа, ама да сам да си пия бирата не е същото... Благодарности!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Към колегите от Варна - нужда от съдействие!

Мнениеот kris11 » Вто 06 сеп 2005 18:00

Lawyer написа:Колеги от Варна, имам нужда от малко съдействие именно сега, когато съм в Морската столица. Напоследък бях забелязал, че ми се губи водата, но не можех да разбера откъде. Днес видях. Виновни са връзките на маркучите на охладителната система, които влизат и излизат от изпарителя на газовата. И от двете връзки сълзи вода, а от едната бих казал дори, че тече. Който от вас се наема да ме заведе на местен разбирач, който да оправи проблема, мноого бира ще пие! Сериозна е работата. Благодаря предварително!

Обикновенно се късат точно след скобата или на самато скоба ,ако е силно престегната скобата.На студен двигател разхлабваш скобата вадиш внимателно маркуча ,като предварително си се снабдил с остър нож, тапа може и дървена предварително подготвена на конус за да запушиш маркуча, чиста кутия оъ кисело мляко или някаква кофичка , режиш и слагаш наново.
Но има 1 проблем - ако са ти сложили "акъна оригиналдъ" маркуч ще береш ядове -започват да се нацепват на много места ида се пукат -тогава нов маркуч е спасението.
Обади ми се утре.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 06 сеп 2005 23:54

То май на всички газови уредби им се късат маркучите !!!!
Що по останалата система няма такива проблеми ???
При мен и двата се разтекоха и то не при връзките, а по средата !!!

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 07 сеп 2005 9:57

Те маркучите са чисто нови - "оригиналните" ги махнахме. Добре, днес следобед ще звънна обаче не мога да позная по ник-а кой е kris11. Въпреки че се досещам... Както и да е, ще звънна на georgipass и ще направим засечката. Доскоро!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 07 сеп 2005 11:31

Lawyer написа:Те маркучите са чисто нови - "оригиналните" ги махнахме. Добре, днес следобед ще звънна обаче не мога да позная по ник-а кой е kris11. Въпреки че се досещам... Както и да е, ще звънна на georgipass и ще направим засечката. Доскоро!

Аз съм с черният Голф 3 и си отидох бързо от срещата заради гости.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 07 сеп 2005 15:03

Сетих се! ОК - предлагам среща в 18:00 на полигона под "Далас". Вече говорих с georgipass, който е навит за този час. Не мога да се свържа с "МОРСКИЯ", а той обеща да се захване лично с проблема. Така че, kris11, да се видим в 18:00 там? Всеки, който прочете това и е във Варна, е добре дошъл! Естествено, МОРСКИЯ ако го прочете, направо да идва!!! :D

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 07 сеп 2005 15:27

Хайде,аз ще се захвана с проблема....може и да се справя :lol:

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 07 сеп 2005 16:41

georgipass написа:Хайде,аз ще се захвана с проблема....може и да се справя :lol:

A може и да ядеш боя ако оплескаш работата a boi de :dummy: :drinking: a boi de mhihi xa xa xa

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 07 сеп 2005 19:45

Оправихме проблема....благодарение на вулканизиращата лента....самите маркучи бяха много широки :idea: Сега не мисля,че ще има някакви проблеми занапред :heavymetal:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 сеп 2005 7:53

georgipass написа:Оправихме проблема....благодарение на вулканизиращата лента....самите маркучи бяха много широки :idea: Сега не мисля,че ще има някакви проблеми занапред :heavymetal:

Ок значи докато стигнете до заведението спря да извира антифриза.
Аз да се похваля сложих фаровете с лупите и затъмнени стопове, започнах да свалям задното спортно гърне ама стана тъмно вече.Днес ще го довърша.
За ел.стъклата се чудя още мамка им германска не са изтеглили кабели във вратите на моя Голф :(

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 08 сеп 2005 9:36

Благодаря на всички колеги и специално на "приносителя" на лентата georgipass. В момента нещата изглеждат нормално. Би трябвало да няма проблеми поне до София. А там ще мисля дали това решение на проблема да остане постоянно или да се търси нещо друго. След затварянето на капачката на разширителното казанче с водата нещата се нормализираха. Естествено, след това на два пъти му доливах по малко вода, но без да е извирала. Вероятно се е дозапълвала системата, което може би е нормално. И така, още веднъж благодарности! Утре сутринта потеглям с прекрасни спомени от срещите ни в Морската столица!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 сеп 2005 12:29

Lawyer написа:Благодаря на всички колеги и специално на "приносителя" на лентата georgipass. В момента нещата изглеждат нормално. Би трябвало да няма проблеми поне до София. А там ще мисля дали това решение на проблема да остане постоянно или да се търси нещо друго. След затварянето на капачката на разширителното казанче с водата нещата се нормализираха. Естествено, след това на два пъти му доливах по малко вода, но без да е извирала. Вероятно се е дозапълвала системата, което може би е нормално. И така, още веднъж благодарности! Утре сутринта потеглям с прекрасни спомени от срещите ни в Морската столица!

Лек и безавариен път

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 09 сеп 2005 20:35

Lawyer написа:Утре сутринта потеглям с прекрасни спомени от срещите ни в Морската столица!

Ей не мина през нащо село :!:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”