Може ли дясното огледало на Б5.5 от малко да стане голямо :)
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може ли дясното огледало на Б5.5 от малко да стане голямо :)
Колеги, виждал съм на някои пасати как и двете огледала са еднакви а не както при мен ( и повечето пасати ) лявао голямо, а дясното малко ( на половина ) Питането ми е дали може да се купи от някъде голямото огледало и дали има смъсъл да се прави освен от гледна точка на красота
Търсих в търсачката но не намерих такава тема за пасат 
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
За красота - всеки сам си решава. Функционалност - печелиш по-добър изглед отдясно, но пък се увеличава и без това немалкия габарит ширина (което не е маловажно при вкарване в тесен гараж, ама за Пасат май няма широки гаражи; също така и при движение в претоварен с движение град като София). В началото и аз мислех че няма да мога да се оправям с това малко огледало, но свикнах. Мисля че има разлика в огледалата на Б5 и Б5.5, но за Б5 съм чел при руснаците, че за дясно вземат от Шкода Октавия (че и по-евтинко излиза
) - там и двете са големи. Имаше някаква особеност с боядисването. Другия вариант е да потърсиш (май ще дойде по-лесно ново) дясно огледало от кола с десен волан.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма абсолютно никакъв смисъл да се прави това от каквато и да е гледна точка. Първо, не е по-красиво, поне според мен. Второ, при добро настройване на огледалата, видимостта е достатъчно добра и с малкото огледало, то все пак е асферично и дава добър обзор. Освен това, огледалото за обратно виждане помага. Естествено винаги остава проблема с мъртвата зона, но мисля в Аутобилд имаше статия за възможните решения.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мен освен че седи по красиво си мисля че и ще се вижда по-добре, нищо че е асферично малкото. Трябва да видя от някъде как се вижда през него. Колкото до огледалото за обратно виждане, аз не го използвам много защото съм свикнал да карам на странични и си ми е по-удобно с тях. Имам по-добра преценка, огледалото за обратно виждане го използвам само когато паркирам за да видя на какво разстояние съм от колата зад мен. Колкото до гаражите.... моя е достатъчно широк. Той е от типа клетки и съм доволен как се побира ( дори като го вкарам мога да си отворя багажника ) пък и не става много по широк
няма да пречи на разминаването това огледало
Колкото до Октавията и аз съм чувал такива работи за огледалата
На някоя среща трябва да видя някой колега като dimoboy и да го помоля да видя как се вижда и дали има съществена разлика 
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз като видях, че си от София и реших че го знаеш
- кв.Павлово е на Околовръстното и бул.Цар Борис III. Офиса ми е на бул.Ал.Пушкин.
П.П. Не знам как съм го прочел "Къде Е Павлово"
П.П. Не знам как съм го прочел "Къде Е Павлово"
Последна промяна от dimoboy на Чет 29 ное 2007 13:33, променено общо 1 път.
Всики американски пасати са с дясно голямо огледало, незнам защо ... но просто нали си падат по голямите неща
Найстина огледалото от шкодата пасва перфектно .. някъде четох за такава подмяна но не си спомням къде ... единственото което не ми е ясно, ако тръгваш да го подменяш ще ти трябва такова с нагревател ... предполагам твоя е с нагреватели на страничните огледала .... помисли и за това
Успех
Найстина огледалото от шкодата пасва перфектно .. някъде четох за такава подмяна но не си спомням къде ... единственото което не ми е ясно, ако тръгваш да го подменяш ще ти трябва такова с нагревател ... предполагам твоя е с нагреватели на страничните огледала .... помисли и за това
Успех
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мога да ги намеря .. снощи прерових JOM и FK ... или не се справям или наистина няма
Колкото до ксенона .. един приятел има Форд Фокус от новите и му сложи ксенони на късите, дългите и халогените ( 900лв всичко ) уникално свети, просто няма такъв ден и сигурно и при теб е така
, но за жалост сега от подготовката за зимата останах без излишни пари, но се надявам да се сдобия и аз в някой хубав ден с ксенон
Поздрави !
МОЖЕ! Поръчай си нормално огледало за английски Passat B5. Тъй като те са с дясно движение тяхното "нормално" огледало е същото като нашето нормално, но ... отдясно. Английското шофьорско огледало си има собствен part numb. и МОЖЕ да се поръча в BG (да не говорим за немалкото предложения във: www.ebay.co.uk)
Колкото и странно да ти (да Ви) звучи, дясното огледало е направено по-малко единствено за да намали въздушния коефициент на колата - намалява се ефективната челна площ, която се "сблъсква" с въздушния поток и от там пада въздушния коефициент, което води до ... икономия на гориво (правете сметка на какви неща се обръща внимание и как буквално се "пили" от всичко от което може за да се намали разхода). Разбира се, размера е много добре преценен и са взети в предвид всички фактори за да не се прави никакъв компромис със сигурността. Така че ако смениш дясното огледало ... хм, готви се за по-висок разход.
Колкото и странно да ти (да Ви) звучи, дясното огледало е направено по-малко единствено за да намали въздушния коефициент на колата - намалява се ефективната челна площ, която се "сблъсква" с въздушния поток и от там пада въздушния коефициент, което води до ... икономия на гориво (правете сметка на какви неща се обръща внимание и как буквално се "пили" от всичко от което може за да се намали разхода). Разбира се, размера е много добре преценен и са взети в предвид всички фактори за да не се прави никакъв компромис със сигурността. Така че ако смениш дясното огледало ... хм, готви се за по-висок разход.