И аз да се включа. Преди 3 месеца бях и аз пред същата дилема - мнения от всякъде събирах. Едно разбрах, че трябва да искаш мнения от хора с нови перални поради простия факт - старите Indesit, Ariston, Girenje са железни да, но новите модели са..... на късмет. За справка: Аристон се прави в Румъния (ти би ли си купил Дачия Логан - същото и за пералнята). Gorenje - доколкото знам също не се правят вече в Европа, не са лоши новите модели, но малко функционални! (и аз се бях засилил към тази марка ама уви, с повече екстри - над 1000). Whirpool - не си струват новите модели!
За да изненадам всички тука - най накрая си всех SAMSUNG Silver NAno - препоръча ми я една добра приятелка (отидехме на гости в тях, тя переша, чухме пералнята, видяхме че на 1000 оборота не буди съседите от 1 до 15 етаж, не се разхожда и да иска сама да простира), и с моята приятелка отидохме и си я купихме!
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026304
Като съвет, пералня с повече от 1000 оборота не ти трябва - даже и 800 са ОК, защото повече обороти - скъсани дрехи! Гледай да има отложен старт - много е практично! Като си всимаш пералнята, на ръка завърти барабана хубаво и се заслушай дали вади някакъв шум, ако с ръка вади шум, представи си какво ще е на повече обороти! Трябва да има плавно увеличени на оборотите, това помага много на барабана и уплутнениета да не се прокъсат!
Успех при покупката!