Двигателя трака

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Двигателя трака

Мнениеот kilima » Нед 02 дек 2007 21:55

Здравейте,аз с поредния проблем...
По принцип колата трака като трактор,обаче напоследьк като сьм на място и подам газ,забелязвам ,че като я пусна се чува някво специфично тракане,се 1но от ангренажа или водната помпа.Само като пусна газта 1,2 секунди макс се чува и след тва си продьлжава нормалното тракане.Някой има ли идея каков е?

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Нед 02 дек 2007 22:04

Ми като натиснеш съединителя пак ли трака? По време на форсажа ли трака или като пуснеш газта? И не си ли отворил капака отпред че да прослушаш внимателно от къде горе долу се чува това тракане... че така може да е какво ли не :)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 03 дек 2007 12:48

Като пусна педала след като я форсирам трака за секунди.Като сьм вьтре се чува мисля в дясната част на двигателя.Нямам особено време да се занимавам сьс домашно диагностициране,та горе долу се интересувам какво може да е,за да се подготвя за ремонт ;)

Потребителски аватар
bambam01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bambam01 » Пон 03 дек 2007 19:50

Миналата седмица имах мисля подобен проблем. И на мене ми тракаше горе долу така както го описваш и от същото място. В крайна сметка се оказа, че уж било от водната помпа. Запали я набързо и вдигни капака да погледнеш дали ролката на водната помпа играе.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 04 дек 2007 12:15

То при мен всичко е покрито,тряа да се зарова да гледам.Ма са днеска отворих след като я запалих и май иде от клапаните или така ми се струва.никак не сьм вьтре в тия работи,а не сьм видял 1 нормален майстор,дето да разбира,а не ми се ходи до Пловдив при сигурен човек.Да речем ,че потраква от клапаните,какьв е най-лошия сценарий и може ли да се кара до пролет?

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Вто 04 дек 2007 22:55

Ако е от клапаните небих оставил нещата така дори и да издържи до пролетта, никога не се знае. Защо да съсипваш двигателя? Като може да се окаже само една малка центровка? може да е какво ли не: масло; маслен филтър; маслена помпа; хидравличен повдигач и т.н. да е нещо извън двигателя е по-добре ама щом е в него....

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 05 дек 2007 9:54

Шитава работа.Сменях масло и филтри преди 2 седмици.Обаче майстора ми е налял 10в40 а не 15....бахти и тьпите майстори братче.Не мога да си намера свестен майстор дето да му се занимава.Щото тоя като го питах, как е звука на двигателя,що така трака,той "нормално си е споко".Диагностика май на комп не е достатьчно нали?То сее видяло ,че ще ходя до пловдив да ми свьршат работата като хората.

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 05 дек 2007 10:13

ABU-то като тоя от аватара ти, ако за него говориш имат верига, която задвижва маслената помпа. Радко се случва, но понякога тя се отпуска и почва да потраква или така да се каже ручи.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 05 дек 2007 13:33

Хммм мерси,ще го имам в предвит :)

Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristinobal » Сря 05 дек 2007 17:34

Да се оплача и аз, сутрин съм като мотокар направо им скривам топката на дизелите, но като загрее двигателяABS работи много тихо и почти не се чуват клапаните. Мисля че са повдигачите но голфа го купих преди 2 месеца и смених доста работи затова ще го карам така докато си поема малко въздух.
А за информация колко ще ми струват тези пусти повдигачи.

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Чет 06 дек 2007 10:13

kristinobal написа:Да се оплача и аз, сутрин съм като мотокар направо им скривам топката на дизелите, но като загрее двигателяABS работи много тихо и почти не се чуват клапаните. Мисля че са повдигачите но голфа го купих преди 2 месеца и смених доста работи затова ще го карам така докато си поема малко въздух.
А за информация колко ще ми струват тези пусти повдигачи.

По принцип е подщи нормално при студено време за кратко да трака малко... но зависи колко. Предполагам че си погледнал под капака и и слушал от къде точно ти идва тракането. Повдигачите не са скъпи но ремонта е. Важно е и какво масло са ти сложили. На мен ми тракаха като палих сутрин. Смених маслото и маслен филтър. Вече само с такива карам и няма това тракане. Маслен филтър: Motorcraft масло: Ford 10-40.

Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristinobal » Чет 06 дек 2007 15:35

Знам ли кое е нормално предната ми кола бе по старичка и не се чуваха изобщо дори когато е студена, можеби затова ме и дразни.
Маслото е ACDelco 10w40 филтъра е филтрон

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пет 07 дек 2007 14:58

Аз лично нямам добро мнение за filtron. Същност сега като се замисля съм чувал, когато ми е студена колата, дюзата ми трака доста силно... докато загрее колата. За съжаление докато не се чуе това намясто немога и аз да те насоча към друго. Все пак имаш наблюдение преди да смениш маслото и филтъра дали е тракала?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 07 дек 2007 15:08

evgbg написа:Аз лично нямам добро мнение за filtron. Същност сега като се замисля съм чувал, когато ми е студена колата, дюзата ми трака доста силно... докато загрее колата. За съжаление докато не се чуе това намясто немога и аз да те насоча към друго. Все пак имаш наблюдение преди да смениш маслото и филтъра дали е тракала?

И си абсолютно прав......за FILTRON

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 08 дек 2007 21:49

Сега като се заслушах като излизах.На студено трака ама зверски,като чели клапаните си тракат и то при над 1800 оборота.Като позагрее много леко се чува като сьм на место,но като чели различно тракане.1 приятел имаше разбит лагер ,мисля ,че нешо от сорта на биалетен(простете ако бьркам как се казва) и ми описа нещо такова,но тракането било яко от 1500 нагоре.Вьзможно ли е този лагер да е разбит и да не трака като загрее или няма 6,5?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”