ДИЗЕЛ - ВАКУУМНА ПОМПА ЗА СЕРВОУСИЛИТЕЛЯ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

ДИЗЕЛ - ВАКУУМНА ПОМПА ЗА СЕРВОУСИЛИТЕЛЯ

Мнениеот levonik » Пон 12 сеп 2005 20:28

:stll think: Моля, светнете ме за принципа на действие на тази помпа!!!!Имам проблеми с нея, а от форума друга информация не съм извлякъл. Става дума за бус Фолки, Каравела 1,6 Д /1985.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 12 сеп 2005 21:57

Преди време педала на спирачката се втвърди много и се оказа, че тази помпа е сдала багажа. Препоръчаха ми да я сменя с нова - 10 мин. работа! След като се развие един болт, се изтегля нагоре (така, както делкото на Ладите). Зъбчатото колело на края на оста изглежда се зацепва на място, свързано с коляновия вал, за да се върти постоянно. А в корпуса й има мембрана, която всъщност осъществява вакуума.
Какво обяснение само...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 12 сеп 2005 22:21

Ами всъщност те са 2 вида вакум помпи при тоя мотор /1.6Д/. Общо взето както го е казал колегата е работата.
Първия вид е този с мембраната, а втория е с едни пластмасови плочки. Защо мислиш че ти е проблема в помпата.

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Вто 13 сеп 2005 19:31

:oops: Извинете за късната реакция! Учител съм, смениха дограмата в училище и сега за 15-ти ни извадиха душата.Връщам се, лягам и умирам. Не достигат мъже.
Първо- защо точно помпата? - От старите коли имам един уред, който измерваше вакуума, който прави двигателя и с това коригирах натиска на крака си на педала на газта. Прикачих уреда и зачаках показания на различни режими на работа на двигателя. Не дочаках.
Второ - вид на помпата. Мембрани не видях. Вътре са разположени метални пластини, четири, разположени като чупките на хитлеристката свастика / която в интерес на истината е соларен, слънчев знак/.Капачето, което покрива помпата при мен е леко надрана на окръжници.
Трето - не искам да предизвиквам съдбата, но до помпата действително има много удобен достъл. 10 минути е страшно много време. Другата възможност е в сервоусилителя, на помпата за спирачките. Не ми се мисли за ново разглобяване на таблото. Последния път беше като разглобяване на космически кораб.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Вто 13 сеп 2005 19:51

колега :yeaha: и аз съм учител,но си останах само със стажа(физическо-спортна педагогика)утре сутрин ще насоча и mi_60 към темата-човека-каталог eyecrazy и ако мога ще помогна.Моите колеги от другите магазини всеки ден пращат части за провинцията,но за фирми и по автобус. :idea: в Балчик има ли някоя верига магазини за авточасти :?:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 13 сеп 2005 21:55

levonik написа:Вътре са разположени метални пластини, четири, разположени като чупките на хитлеристката свастика / която в интерес на истината е соларен, слънчев знак/.Капачето, което покрива помпата при мен е леко надрана на окръжници.

Точно като моята е? Само, че мисля, че не са метални а пластмасови плочките.

П.С. По какво си учител.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 14 сеп 2005 8:25

levonik написа:Учител съм по история

:idea:
не четеш момкоооуууу
mhihi mhihi

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Сря 14 сеп 2005 15:20

:D Да, по история и допълвам с часове по философия. Колкото до веригата магазини за авточасти, Балчик е малък град, но повечето от магазинчетата поддържат близки делови контакти с варненски фирми, които ги снабдяват с поръчаните части чрез микробусите по линията Варна - Балчик. Ще проверя и ще съобщя коя верига може да се използва.
:?: Един немаловажен въпрос - цената. Някъде във форума прочетох за суми от 250 нагоре :horror: . Това е непосилно за мен и ще си продължа здравото натискане на педала Drive . Затова попитах за принципа на действие, за да мога да репарирам моята. :banghead:
stumm Днес децата ми повече няма да ме пуснат до PC, затова още сега искам да пожелая на всички, които утре /15.09/ тръгват на училище - самите или чрез децата си ,СПОКОЙНА, ПОЛЗОТВОРНА И УСПЕШНА КАТО КРАЕН РЕЗУЛТАТ УЧЕБНА ГОДИНА! :yeaha: ДОЛУ МАТУРИТЕ :heavymetal: !!!!!

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Чет 15 сеп 2005 18:56

Проблем с фирмите. Не зная за основанията, но щом споменах за използване на каналите им и лапнаха вода/ нали съм от морето, трябваше да кажа лапнаха въздух/ beat_butt2 . Но пък се изтърваха, че са използвали услугите на автобусните фирми Груп и мисля Недина. Те държат директни линии София - Каварна и минават през Балчик. Водачите приемали пратки. :?: Но моля, немаловажния въпрос - цената???

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”