Моля, светнете ме за принципа на действие на тази помпа!!!!Имам проблеми с нея, а от форума друга информация не съм извлякъл. Става дума за бус Фолки, Каравела 1,6 Д /1985. ДИЗЕЛ - ВАКУУМНА ПОМПА ЗА СЕРВОУСИЛИТЕЛЯ
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
ДИЗЕЛ - ВАКУУМНА ПОМПА ЗА СЕРВОУСИЛИТЕЛЯ
Моля, светнете ме за принципа на действие на тази помпа!!!!Имам проблеми с нея, а от форума друга информация не съм извлякъл. Става дума за бус Фолки, Каравела 1,6 Д /1985. - leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време педала на спирачката се втвърди много и се оказа, че тази помпа е сдала багажа. Препоръчаха ми да я сменя с нова - 10 мин. работа! След като се развие един болт, се изтегля нагоре (така, както делкото на Ладите). Зъбчатото колело на края на оста изглежда се зацепва на място, свързано с коляновия вал, за да се върти постоянно. А в корпуса й има мембрана, която всъщност осъществява вакуума.
Какво обяснение само...
Какво обяснение само...
- levonik
Първо- защо точно помпата? - От старите коли имам един уред, който измерваше вакуума, който прави двигателя и с това коригирах натиска на крака си на педала на газта. Прикачих уреда и зачаках показания на различни режими на работа на двигателя. Не дочаках.
Второ - вид на помпата. Мембрани не видях. Вътре са разположени метални пластини, четири, разположени като чупките на хитлеристката свастика / която в интерес на истината е соларен, слънчев знак/.Капачето, което покрива помпата при мен е леко надрана на окръжници.
Трето - не искам да предизвиквам съдбата, но до помпата действително има много удобен достъл. 10 минути е страшно много време. Другата възможност е в сервоусилителя, на помпата за спирачките. Не ми се мисли за ново разглобяване на таблото. Последния път беше като разглобяване на космически кораб.
-
Dosy
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател: CAXA 2012
колега
и аз съм учител,но си останах само със стажа(физическо-спортна педагогика)утре сутрин ще насоча и mi_60 към темата-човека-каталог eyecrazy и ако мога ще помогна.Моите колеги от другите магазини всеки ден пращат части за провинцията,но за фирми и по автобус.
в Балчик има ли някоя верига магазини за авточасти 
и аз съм учител,но си останах само със стажа(физическо-спортна педагогика)утре сутрин ще насоча и mi_60 към темата-човека-каталог eyecrazy и ако мога ще помогна.Моите колеги от другите магазини всеки ден пращат части за провинцията,но за фирми и по автобус. - °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
levonik написа:Вътре са разположени метални пластини, четири, разположени като чупките на хитлеристката свастика / която в интерес на истината е соларен, слънчев знак/.Капачето, което покрива помпата при мен е леко надрана на окръжници.
Точно като моята е? Само, че мисля, че не са метални а пластмасови плочките.
П.С. По какво си учител.
- levonik
. Това е непосилно за мен и ще си продължа здравото натискане на педала Drive . Затова попитах за принципа на действие, за да мога да репарирам моята.
stumm Днес децата ми повече няма да ме пуснат до PC, затова още сега искам да пожелая на всички, които утре /15.09/ тръгват на училище - самите или чрез децата си ,СПОКОЙНА, ПОЛЗОТВОРНА И УСПЕШНА КАТО КРАЕН РЕЗУЛТАТ УЧЕБНА ГОДИНА!
ДОЛУ МАТУРИТЕ
!!!!!- levonik
Проблем с фирмите. Не зная за основанията, но щом споменах за използване на каналите им и лапнаха вода/ нали съм от морето, трябваше да кажа лапнаха въздух/ beat_butt2 . Но пък се изтърваха, че са използвали услугите на автобусните фирми Груп и мисля Недина. Те държат директни линии София - Каварна и минават през Балчик. Водачите приемали пратки.
Но моля, немаловажния въпрос - цената???
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”