Свети лампичка на таблото-не знам какъв е проблемът!

Техническа и сервизна информация за Passat
Илия
Автомобил:
Двигател:

Свети лампичка на таблото-не знам какъв е проблемът!

Мнениеот Илия » Пон 10 дек 2007 21:09

Здравейте, става въпрос за Пасат от 1989. От време на време (не постоянно и не винаги ) на таблотоо ми светва една ОРАНЖЕВА лампичка. "Видимо" на колата и няма нищо - работи си нормално (поне според мен). Незнам какъв може да е проблемът. До колкото успях да разбера от книжката която имам за колата и която е на немски (език който не владея) тази лампичка е свързана с проблем с карборатора, с горивната смес, със запалването, нещо от тези. Бих искал да ви помоля, ако някой има представа за какво може да става въпрос да сподели, че не ми се иска да отида в някой сервиз без да имам никаква представа какъв е проблемът. БЛАГОДАРЯ!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 10 дек 2007 21:18

Тази индикация е за тестване на инжекциона на колата ти, има я на някой модели и май на по ранните като година на производство на Пасат В3. Сигнализира уж за някаква неизправност във моноинжекцията. Но ако колата ти работи нормално и без проблеми може да не и обръщаш внимание. Кажи какъв ти е двигателя и имаш ли газ.
:welcome_to_group

Илия
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Илия » Чет 13 дек 2007 10:02

Двигателят е 1.8 бензин и нямам газова уредба.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 13 дек 2007 23:48

Ами компютъра пише някаква грешка.Щом нямаш газ не е много нормално.Иди на една диарностика да ти прочетат каква е грешката.
Иначе от личен опит залагам на проблем с някой датчик (ръждясали крачета или заминал датчик) или заминала ламбда сонда.
Няколко бързи въпросчета :
-като дадеш газ до около 2200-2500 оборота и пуснеш педала има ли забавено връщане на оборотите или си спадат бързо и равномерно
-мени ли ти се сам празния ход леко нагоре леко надолу - с около 50-100 оборота като коата си работи на място.
-сутрин като палиш имаш ли някакви проблеми с оборотите (да са ниски или високи,да не са постоянни,да се задъхва на определени обороти като даваш газ и т.н.)
Общо взето това са симптомите на повреден датчик за температура на охладителна течност (до 40 градуса се грижи да имаш обогатена смес а над 40 нормална) и ламбда сонда (моята е фира макар че колата не е пмирисвала газ през живота си).
Разбира се може да има още много причини - датчик за температура на въздуха,постъпващ в двигателя,комп-а да не може да се разбере с някой датчик и т.н. и т.н.
Най-добре могат да ти кажат хора с техника като видят какво точно ти е казал комп-а.
А може и нищо да му няма просто комп-а да се ушашква - случва се.
Успех!

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Пет 14 дек 2007 11:03

Илия
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Илия » Сря 19 дек 2007 21:58

Благодаря на всияки дето се включиха! Тъй като не виждам никакъв проблем в колата (освен лампичката:)) нито от споменатите нито някакъв друг, а тази лампичка наистина свети рядко и бих казал че само премигва за момент след което изгасва, та мисля все още да продължавам така, а ако започне да свети продължително ще я карам на диагностика.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 20 дек 2007 8:21

нема да се плашиш.Лампичката е оранжева -за информация за горивния процес.На тест ще ти искара ламбда сонда.Ако нямаш преразход си свиркай.На Опелите си свети постоянно :)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 20 дек 2007 14:39

Може да имаш мръсни контакти на цокъл или хлабава връзка някъде из цоклите по мотора.

Ако може да си ги изчистиш със спрей за контакти ще е най добре,но ако не само ги раклати по малко или ги разкачаш и закачаш пак.Понякога са оправят за дълго.

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Пет 21 дек 2007 22:28

мойта лампа също свети от време навреме, няма някаква периодика. като карам на газ при висока предавка и ниска скорост (ниски обороти) понякога светва (поне за това съм обърнал внимание), но иначе няма други проблеми. моя мотор е същия 1.8 моно, RP, с газ и за момента други ядове с него няма, така, че карай спокойно

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Съб 22 дек 2007 8:41

На мене ми светва тая оранжева светлинка когато колата се кара продължително време в ниски (1500-2000) оборота. И като и се изфорсира (дори и на празен ход) си угасва. Забелягал съм че когато започне да ми пресвятка компа трупа грешки от газовото и си знам че скоро ще е време за рестарт. :)

Върни се в “Passat”