голям разход на газ-Г3-1.8моно - РЕШЕНО!
-
- Автомобил:
- Двигател:
голям разход на газ-Г3-1.8моно - РЕШЕНО!
хем е със нов изпарител и гори 18 градско..........голфа е 1.8 моно
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
възд филтър, реглаж при газаджия, смяна на газ станцията...
http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=22
ПИШИ ТУК!
http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=22
ПИШИ ТУК!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
walentin написа:Не го барай! На къси разстояния зимата е така!
Не съм съгласен

В София, в това задръстване, с нормално подаване на газ / не я галя, но и нея настъпвам /, разхода ми е 13/100 газ макс

Засичано е по класическия начин, с пълнене на бутилката до горе от една и съща бензиностанция

Колега stens76 , отиди при газаджийте да ти регулират газовата уредба

За целта, трябва да си сменил:
1-Свещите / желателно NGK-мое мнение /
2-Въздушен филтър
3-Палец
4-Дисрибуторна капачка
- tonyno_gti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не просто при някой газаджия дето щи върти кранчето на око, а отиди на газанализатор. Там щи види центровката на бензин и ако не е добре тя щи я направи и после щи пипа ои газта. Ако на бензин не е добре на газ няма как да е добре. Поне при мен така беше. Сега вече е супер. Иначе да ти кажа ако наистина я караш на малки растояния (на по 1-2км) е възможно да ти дигне и до 18. Не вярвам ако някой ми каже че си кара на толкова малки растояния студена и му гори само 12-13.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
petko5 написа:
Засичано е по класическия начин, с пълнене на бутилката до горе от една и съща бензиностанция![]()
ако ще от една и съща бензиностанция в един и същ ден да е пак ще има разлика

най-сигурното мерене е от празно за 10-20лв примрно и докато свърши (макар пак да има голям шанс да са ти набутали въздушни балони)
колега , ако газовата е слагана скоро е нормално все още има голям процент въздух вътре .
За намаляне на газов разход
1 смяна на възд филтър
2 реглаж на агу-то
3 винаги пълнете бутилките до горе , а не за 5,10 лева
4 ако имате голяма бутилка, и не винаги имате кеш за зареждане до горе, сложете си малка , все пак вече през 20 км има газ станция
5 малко вероятен случай , но преди седмица стана при мен - пукнато гумено съединение между инжекцията и входа за колекторите
1 смяна на възд филтър
2 реглаж на агу-то
4 ако имате голяма бутилка, и не винаги имате кеш за зареждане до горе, сложете си малка , все пак вече през 20 км има газ станция
5 малко вероятен случай , но преди седмица стана при мен - пукнато гумено съединение между инжекцията и входа за колекторите
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
oicho написа:колега , ако газовата е слагана скоро е нормално все още има голям процент въздух вътре .
1 смяна на възд филтър
2 реглаж на агу-то
Нов филтър в тез студове?

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И на мене нещо ми гори много и се чудя йво да правя. Миналата зима разхода варираше между 13-15/100. Сега е между 15-20. Въздушния филтър и свещите съм сменил началото на лятото и съм минал 6000км. В най скоро време и на газ анализатор ще ходя, ама съм отчаян. Досега вина ги като ходя поради висок разход гледат колата казват че всичко е наред. Затворят ми малко кранчетата. Правя един завой и се връщам недоволен. После пак старите настройки и се примирявам с разхода. Дано този път да не е така.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
щом е нов мисля че трябва да улегне малко при мойта нова отначало лятото ми даваше към 16 после улегна и падна на 11.5
Върни се в “Автогазови уредби”